Babička - vnoučata - partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elielieliii
10.3.25 12:41

Dovolené bych trvala trávit pouze spolu, bez vnoučat z jedné nebo druhé str. A volný čas rozdělit. Ona vnoučata už vstupem do puberty na trávení času s babičkou moc zvědavá nebudou, partner ano.

• Citovat
  • Upravit
148793
10.3.25 12:41
@Tarena píše: Více

A to jo, tak proč se namáhat a trávit s nimi čas, pravda. Ten chlap nemůže odejít asi nikdy, to se nestává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
10.3.25 12:42
@Anna766 píše: Více

Nenamahat, ale trosku to rozdelit. To s tou zahradou je takovy koment, ze uz je to fakt na hrane a ze vnoucata na nej za chvili skoci i kdyz jen otevre skrinku s kafem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
10.3.25 12:43

@Anna766 Proč by vnoučata měla odsunout? Tak bude dělit čas mezi nej a ta vnoučata ne?
On její rodinu respektuje. Co pak po ni chce, aby se vnoučatům nevěnovala vůbec?
Nebo aby všechen volný čas věnovala jemu? Ne, vždyť psala, že i respektuje, že ta vnoučata má na prvním místě.
Nebo se taky mohou rozejít, protože on nerespektuje a neskáče radostí,, že ona bude akční vnoučata tahat na výlety a dovolené a tak.

Já “výblitek” o zahradě vnímám jako hranu, kdy babička se vzhlédla ve vnoučátkách a tahala by je ideálně všude, protože babička přeci. A nějak ji nejede, že to každý může mít nastavené jinak. A ani jedno není špatné nebo dobře. Jen se musí ty dva domluvit - což tady proběhlo.
Může taky zakladatelka jít o dům dál, když pan je neandrtálec jeden, co nechce vnoučata :)))

Příspěvek upraven 10.03.25 v 12:49

• Citovat
  • Upravit
33663
10.3.25 12:45
@PinkiePieCutie píše: Více

Fakt by ses rozbrecela? Proc? On ji prece nic nezakazuje, ani ji neomezuje. Jen proste nechce travit volny cas s jejima vnoucatama. Ne kazdy je na deti zvedavej. Na tom nevidim nic spatnyho. Je s nim 15 let, nezijou spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
10.3.25 13:03
@Venetia píše: Více

jako v tomto smeru asi jsem. Vnoucata jsou soucasi mne, me rodiny. Vzdyt mi tim naprimo rika, ze mu na nas a tim padem i mne nezalezi a obtezujeme ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
10.3.25 13:07
@arinecka píše: Více

jo, mne mi z toho urcite bylo do breku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
10.3.25 13:24

@PinkiePieCutie Tak pak bych si našla jiného přítele. Nebo se bavila dopředu, jak to každý s vnoučaty má.
Já třeba v tom nerespekt ke mně nevidím. Nezakazuje se s nimi vídat, jen nechce s nimi trávit společný čas.
Ale já tedy to mám tak, že vnoučata ok, ale chci mít společný čas i sama s manželem. Nechci být a nebudu babička na plný úvazek. Své děti jsem vychovala, dovedla je do dospělosti. Babičkou byt není povinnost, ale možnosti. A limit je na mě jak si nastavím.

• Citovat
  • Upravit
41186
10.3.25 13:24
@unuděná píše: Více

tak dost lidí má na prvním místě vlastní rodinu a víkendového kamaráda až na druhém a nemyslím si, že je to špatně :think: on nechce být součástí její rodiny, až tak vážný vztah evidentně nehledá, tak proč by ho měla dávat na první místo? on ji tam evidentně taky nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
10.3.25 13:26
@Keyllah píše: Více

presne tak to vidim i ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:28
@Snopy123 píše: Více

Vnímám to úplně stejně. Ona to nejspíš kapánek „přehání“ (teda spíš to přehánějí její děti, že jí cpou vnoučata na každý víkend) a on se ohrazuje ve smyslu „ještě že nemám zahradu, to bys tu s nimi byla pečená vařená“. Já tam slyším sebeobranu, protože on opravdu má právo nechtít trávit čas s jejími vnoučaty. A ona, pokud nechce zůstat JEN babičkou a za pár let zaplakat (protože vnoučata se od babičky oprostí dřív, než vlastní děti od matky - nejpozději v pubertě), ať jim klidně věnuje všechen svůj čas, ale pak se nediví, že to ona zůstane v 60 sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:30

Tak pokud je to takový vztah nevztah jako „víkendový kamarád s výhodami“, pak asi ano, někoho takového nepotřebuje. Já nějak automaticky předpokládala, že je to partner, se kterým chce strávit zbytek života a až je nebude limitovat práce, budou spolu i bydlet. Kámošů s výhodami může mít destíky, to ať na něj klidně kašle v zájmu svých vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
10.3.25 13:32

proč by měly vnoučata prarodiče opouštět v pubertě? 8o co to je za výkřik do tmy? mám vlastní děti a stejně svoji vlastní babičku navštěvuju každý týden se zákuskem a vykládáme si…S maminkou jezdím pravidelně na kávu, ke tchýni na oběd. Ono to chce o ty rodinné vztahy taky trochu pečovat, neházet je přes plot kvůli nějakýmu šamstrovi, co je zítra jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
10.3.25 13:33

nebydlí spolu, vídají se o víkendu, když není s vnoučaty a on její rodinu nemusí…nevím no, partnera se kterým bych chtěla strávit zbytek života si představuju opravdu trochu jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:37

Protože v pubertě už nepotřebují hlídat a v drtivé většině dají přednost víkendu s přáteli nebo svými zájmy, ne s babičkou. Což neznamená, že jí opustěj, jen se budou stavovat na návštěvu podstatně méně, než když je tam rodiče posílali na každý víkend na hlídačku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová