Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tarena píše: Více
A to jo, tak proč se namáhat a trávit s nimi čas, pravda. Ten chlap nemůže odejít asi nikdy, to se nestává.
@Anna766 píše: Více
Nenamahat, ale trosku to rozdelit. To s tou zahradou je takovy koment, ze uz je to fakt na hrane a ze vnoucata na nej za chvili skoci i kdyz jen otevre skrinku s kafem.
@Anna766 Proč by vnoučata měla odsunout? Tak bude dělit čas mezi nej a ta vnoučata ne?
On její rodinu respektuje. Co pak po ni chce, aby se vnoučatům nevěnovala vůbec?
Nebo aby všechen volný čas věnovala jemu? Ne, vždyť psala, že i respektuje, že ta vnoučata má na prvním místě.
Nebo se taky mohou rozejít, protože on nerespektuje a neskáče radostí,, že ona bude akční vnoučata tahat na výlety a dovolené a tak.
Já “výblitek” o zahradě vnímám jako hranu, kdy babička se vzhlédla ve vnoučátkách a tahala by je ideálně všude, protože babička přeci. A nějak ji nejede, že to každý může mít nastavené jinak. A ani jedno není špatné nebo dobře. Jen se musí ty dva domluvit - což tady proběhlo.
Může taky zakladatelka jít o dům dál, když pan je neandrtálec jeden, co nechce vnoučata ![]()
Příspěvek upraven 10.03.25 v 12:49
@PinkiePieCutie píše: Více
Fakt by ses rozbrecela? Proc? On ji prece nic nezakazuje, ani ji neomezuje. Jen proste nechce travit volny cas s jejima vnoucatama. Ne kazdy je na deti zvedavej. Na tom nevidim nic spatnyho. Je s nim 15 let, nezijou spolu.
@Venetia píše: Více
jako v tomto smeru asi jsem. Vnoucata jsou soucasi mne, me rodiny. Vzdyt mi tim naprimo rika, ze mu na nas a tim padem i mne nezalezi a obtezujeme ho.
@PinkiePieCutie Tak pak bych si našla jiného přítele. Nebo se bavila dopředu, jak to každý s vnoučaty má.
Já třeba v tom nerespekt ke mně nevidím. Nezakazuje se s nimi vídat, jen nechce s nimi trávit společný čas.
Ale já tedy to mám tak, že vnoučata ok, ale chci mít společný čas i sama s manželem. Nechci být a nebudu babička na plný úvazek. Své děti jsem vychovala, dovedla je do dospělosti. Babičkou byt není povinnost, ale možnosti. A limit je na mě jak si nastavím.
@unuděná píše: Více
tak dost lidí má na prvním místě vlastní rodinu a víkendového kamaráda až na druhém a nemyslím si, že je to špatně
on nechce být součástí její rodiny, až tak vážný vztah evidentně nehledá, tak proč by ho měla dávat na první místo? on ji tam evidentně taky nemá…
@Snopy123 píše: Více
Vnímám to úplně stejně. Ona to nejspíš kapánek „přehání“ (teda spíš to přehánějí její děti, že jí cpou vnoučata na každý víkend) a on se ohrazuje ve smyslu „ještě že nemám zahradu, to bys tu s nimi byla pečená vařená“. Já tam slyším sebeobranu, protože on opravdu má právo nechtít trávit čas s jejími vnoučaty. A ona, pokud nechce zůstat JEN babičkou a za pár let zaplakat (protože vnoučata se od babičky oprostí dřív, než vlastní děti od matky - nejpozději v pubertě), ať jim klidně věnuje všechen svůj čas, ale pak se nediví, že to ona zůstane v 60 sama.
@Keyllah píše: Více
Tak pokud je to takový vztah nevztah jako „víkendový kamarád s výhodami“, pak asi ano, někoho takového nepotřebuje. Já nějak automaticky předpokládala, že je to partner, se kterým chce strávit zbytek života a až je nebude limitovat práce, budou spolu i bydlet. Kámošů s výhodami může mít destíky, to ať na něj klidně kašle v zájmu svých vnoučat.
proč by měly vnoučata prarodiče opouštět v pubertě?
co to je za výkřik do tmy? mám vlastní děti a stejně svoji vlastní babičku navštěvuju každý týden se zákuskem a vykládáme si…S maminkou jezdím pravidelně na kávu, ke tchýni na oběd. Ono to chce o ty rodinné vztahy taky trochu pečovat, neházet je přes plot kvůli nějakýmu šamstrovi, co je zítra jinde…
nebydlí spolu, vídají se o víkendu, když není s vnoučaty a on její rodinu nemusí…nevím no, partnera se kterým bych chtěla strávit zbytek života si představuju opravdu trochu jinak…
@Keyllah píše: Více
Protože v pubertě už nepotřebují hlídat a v drtivé většině dají přednost víkendu s přáteli nebo svými zájmy, ne s babičkou. Což neznamená, že jí opustěj, jen se budou stavovat na návštěvu podstatně méně, než když je tam rodiče posílali na každý víkend na hlídačku ![]()
Dovolené bych trvala trávit pouze spolu, bez vnoučat z jedné nebo druhé str. A volný čas rozdělit. Ona vnoučata už vstupem do puberty na trávení času s babičkou moc zvědavá nebudou, partner ano.