Babička - vnoučata - partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
222
10.3.25 13:37
@Keyllah píše: Více

Fakt, to dáváš? Klobouk dolů… já mám ještě obě babičky i rodiče naživu, manžel taky a já ty návštěvy příbuzenstva prostě nedávám. Je jich moc, do toho děti, jejich kroužky, práce, kamarádi, … jsme rádi, když každého z nich vidíme 1× za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:38

Ty člověku, se kterým jsi 15 let, říkáš „šamstr, co je zítra jinde“??? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:39
@Pavla Be píše: Více

Je to tak, taky mám babičku a dědu, jsem ráda, když je vidím jednou za měsíc. Prostě v týdnu je práce, pak péče o děti a domácnost, čas s manželem. Víkendy s rodinou, jednou za čas návštěva, ale než se dostane na každého, tak je kvartál pryč. Máme rodinu hodně širokou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:41

Ty si ho možná představuješ jinak, zakladatelka možná ne. Prostě jim práce neumožní se zatím sestěhovat, ale jestli s ním chce zestárnout nebo ho má jen jako povyražení, to tu nenapsala. Ostatně, nereaguje už vůbec, takže tu trochu vaříme z vody jako obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:42
@unuděná píše: Více

jak jsem psala, záleží na vztazích jaké ta rodina má, já chodila za prarodiči i v pubertě. Jasně, pokud bych byla vyměněna za nového partnera, asi by to vypadalo jinak, ale nebyla a proto se pravidelně vídáme do dnes…a zakladatelka bude asi podobného nastavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:44

Tys trávila s babičkou a dědou v pubertě víkendy a jezdila s ní na dovolenou? Protože TOHLE je přesně to, co teď zakladatelka s vnoučaty dělá (hlídá je) a co jí ubírá čas s partnerem. Ne kafe a buchta po práci v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
10.3.25 13:45

A jezdi takhle všechny vnoucata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:46
@Pavla Be píše: Více

Tak v mých letech mi zůstala už jen jedna babička, která je dost nemocná, takže se o ni všichni staráme, kdoví kolik společného času ještě máme Už mám taky jen maminku, která si potřebuje občas odpočinout a chce vidět vnoučata, tak bud vyrážíme sami na kávu, aby jsme si mohli sami popovídat, nebo někam vytáhneme jedno z dětí. Tchánovci bydlí jen pár kilometrů od nás a ve vnoučatech se vidí, tak tam zajedeme na kole, jdeme na procházku se psem, společně na zápas atd. Nás není zas tolik, už jsme o pár členů rodiny přišli, tak o sebe navzájem víc pečujeme, zajímáme se, tak to snad vydrží…Kdyby nás bylo jednou tolik, tak jasně, že to ani časově není možné, ale takto se na sebe ještě stále těšíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:47

„víkendový kamarád“ je lepší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:49

a kolik si myslíš, že je vnoučatům zakladatelky? :think: mluví o nich jako o dětičkách, tak v tomto věku jsme byly se sestrou u prarodičů každý druhý víkend :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:49

Ty motáš dohromady dvě věci: pěkné vztahy v rodině jsou samozřejmě skvělé a shodneme se, že je potřeba o ně pečovat. Jenže tady jde o to, že zakladatelka prostě nejspíš dává vnoučata na první místo a chce s nimi trávit co nejvíc svého času - víkendy a dovolené zmiňovala, čili asi se jedná o školkové/školní děti, které za ní jentak v týdnu na kávu a pokec nepřijdou, které ale jejich rodiče rádi nechají na víkend u babičky. Jakmile tyhle děti nebudou potřeba hlídat, tak se za ní samozřejmě mohou stavit třeba 5× v týdnu, ale víkend bude mít spíš volný na svého partnera. Ovšem pokud v té době ještě nějakého mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
10.3.25 13:50

Ale jako deti. Za 10 let uz pak ne
Nebo jste jezdily na vikendy i v 18?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.3.25 13:50

Vždyť právě o to tady jde. Proč se tak čílíš, když napíšu, že v pubertě už u ní těžko budou každý druhý víkend a nebude si je brát na 14 dní v létě na chatu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:51
@Tarena píše: Více

To, co bydlí v dojezdné vzdálenosti ano ;) zákusek, káva, čaj jednou za týden ti zabere kolik? hodinku? je jí 90+ byla tu pro mě celý život a ted je nemocná, má bolesti a dlouho tu už asi nebude, ta hodinka je fakt to minimum, co pro ni můžu udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
10.3.25 13:52

ale já se vůbec nečílím :mrgreen: proč bych měla, jen jsem si dovolila popsat rodinné vztahy, kde nový partner nemusí dostat přednost před vlastní krví :mrgreen: chápu, že to tak někdo nemá, ale není nutné se čílit, že to nemáme všichni stejně. Někde ty rodinné vztahy fungují víc, někde míň, někde vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová