Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
Fakt, to dáváš? Klobouk dolů… já mám ještě obě babičky i rodiče naživu, manžel taky a já ty návštěvy příbuzenstva prostě nedávám. Je jich moc, do toho děti, jejich kroužky, práce, kamarádi, … jsme rádi, když každého z nich vidíme 1× za dva měsíce.
Ty člověku, se kterým jsi 15 let, říkáš „šamstr, co je zítra jinde“???
![]()
@Pavla Be píše: Více
Je to tak, taky mám babičku a dědu, jsem ráda, když je vidím jednou za měsíc. Prostě v týdnu je práce, pak péče o děti a domácnost, čas s manželem. Víkendy s rodinou, jednou za čas návštěva, ale než se dostane na každého, tak je kvartál pryč. Máme rodinu hodně širokou ![]()
Ty si ho možná představuješ jinak, zakladatelka možná ne. Prostě jim práce neumožní se zatím sestěhovat, ale jestli s ním chce zestárnout nebo ho má jen jako povyražení, to tu nenapsala. Ostatně, nereaguje už vůbec, takže tu trochu vaříme z vody jako obvykle.
@unuděná píše: Více
jak jsem psala, záleží na vztazích jaké ta rodina má, já chodila za prarodiči i v pubertě. Jasně, pokud bych byla vyměněna za nového partnera, asi by to vypadalo jinak, ale nebyla a proto se pravidelně vídáme do dnes…a zakladatelka bude asi podobného nastavení.
Tys trávila s babičkou a dědou v pubertě víkendy a jezdila s ní na dovolenou? Protože TOHLE je přesně to, co teď zakladatelka s vnoučaty dělá (hlídá je) a co jí ubírá čas s partnerem. Ne kafe a buchta po práci v týdnu.
@Pavla Be píše: Více
Tak v mých letech mi zůstala už jen jedna babička, která je dost nemocná, takže se o ni všichni staráme, kdoví kolik společného času ještě máme Už mám taky jen maminku, která si potřebuje občas odpočinout a chce vidět vnoučata, tak bud vyrážíme sami na kávu, aby jsme si mohli sami popovídat, nebo někam vytáhneme jedno z dětí. Tchánovci bydlí jen pár kilometrů od nás a ve vnoučatech se vidí, tak tam zajedeme na kole, jdeme na procházku se psem, společně na zápas atd. Nás není zas tolik, už jsme o pár členů rodiny přišli, tak o sebe navzájem víc pečujeme, zajímáme se, tak to snad vydrží…Kdyby nás bylo jednou tolik, tak jasně, že to ani časově není možné, ale takto se na sebe ještě stále těšíme ![]()
a kolik si myslíš, že je vnoučatům zakladatelky?
mluví o nich jako o dětičkách, tak v tomto věku jsme byly se sestrou u prarodičů každý druhý víkend ![]()
Ty motáš dohromady dvě věci: pěkné vztahy v rodině jsou samozřejmě skvělé a shodneme se, že je potřeba o ně pečovat. Jenže tady jde o to, že zakladatelka prostě nejspíš dává vnoučata na první místo a chce s nimi trávit co nejvíc svého času - víkendy a dovolené zmiňovala, čili asi se jedná o školkové/školní děti, které za ní jentak v týdnu na kávu a pokec nepřijdou, které ale jejich rodiče rádi nechají na víkend u babičky. Jakmile tyhle děti nebudou potřeba hlídat, tak se za ní samozřejmě mohou stavit třeba 5× v týdnu, ale víkend bude mít spíš volný na svého partnera. Ovšem pokud v té době ještě nějakého mít bude.
Ale jako deti. Za 10 let uz pak ne
Nebo jste jezdily na vikendy i v 18?
Vždyť právě o to tady jde. Proč se tak čílíš, když napíšu, že v pubertě už u ní těžko budou každý druhý víkend a nebude si je brát na 14 dní v létě na chatu? ![]()
@Tarena píše: Více
To, co bydlí v dojezdné vzdálenosti ano
zákusek, káva, čaj jednou za týden ti zabere kolik? hodinku? je jí 90+ byla tu pro mě celý život a ted je nemocná, má bolesti a dlouho tu už asi nebude, ta hodinka je fakt to minimum, co pro ni můžu udělat…
ale já se vůbec nečílím
proč bych měla, jen jsem si dovolila popsat rodinné vztahy, kde nový partner nemusí dostat přednost před vlastní krví
chápu, že to tak někdo nemá, ale není nutné se čílit, že to nemáme všichni stejně. Někde ty rodinné vztahy fungují víc, někde míň, někde vůbec…