Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
8.10.21 07:50
@catch-22 píše:
Respekt je jedna věc, ale když vidíš, že někdo je ochotný skočit na naprosto nelogické a protichůdné lži, tak těžko uvěřit, že je svéprávný i v jiných oblastech života. :think:

Když je většina těch lidí dost svéprávná na to, aby vychovala děti a platila daně, tak je dost svéprávná na to, hodit hlas komu chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80113
8.10.21 07:52
@cecetka píše:
To nevis, ze tim, ze se clovek stane seniorem, pozbyde mentalni svepravnost? [ironie] :roll:

To je asi normální názor. A začne se to rovnat kolem tě čtyřicítky. Ano, neumím s počítačem to co děcka, dlouho přemýšlím, co je to manažer výtahu, ale domů trefim, v politice se drobet orientují, v ekonomice taky, a o dost věcech vím o hodně víc než děti. Oni volí koho chtějí a já koho budu chtít. A spíš si myslím já o nich, že jsou pořád ještě trošku naivní. Mají sklony věřit volebním slibům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 07:53
@terien píše:
Když je většina těch lidí dost svéprávná na to, aby vychovala děti a platila daně, tak je dost svéprávná na to, hodit hlas komu chce.

Jenomže volby nejsou o výchově dětí a vyplňování převodních příkazů na účet finačního úřadu.

• Citovat
  • Upravit
34473
8.10.21 07:54
@catch-22 píše:
Jenomže volby nejsou o výchově dětí a vyplňování převodních příkazů na účet finačního úřadu.

Ne, je to o svobodném právu každého z nás a to není poníženo tím, že má někdo jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80113
8.10.21 07:56

@catch-22 chceš říci, že volby nejsou o schopnosti myslet? A že výchova dětí je něco úplně bezmyšlenkovitě ho, asi jako dýchání? A ti rodiče, oni nechodili do práce? Nestarali se o rodinu? Neřešili nikdy nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
8.10.21 07:56
@terien píše:
Když je většina těch lidí dost svéprávná na to, aby vychovala děti a platila daně, tak je dost svéprávná na to, hodit hlas komu chce.

Která babička vychovává děti a platí daně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80113
8.10.21 07:57

@catch-22 Taky jsem měla období, kdy jsem si říkala, jak mohou mít tak hloupí rodiče tak chytré dítě. Když mi bylo tak 15_18 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
8.10.21 07:57

Je to každého věc. S tím nepohneš. Já se se svými rodiči o politice vůbec nemůžu bavit, Zeman je jejich prezident, myslím, že budou taky volit Babiše. Relevantní argumenty nemají, kradou a podvádí všichni, tak je to vlastně jedno. A ještě jim Babiš přidal peníze, že jo. Mám je ráda jako rodiče, takže koho volí, je mi srdečně jedno. Moc si to bereš. Já se ani s většinou kamarádů nebavím o politice, nemám potřebu hájit svou volbu nebo jim vyvracet tu jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 07:59

Mama chtěla volit taky ANO, ale naštěstí si nevyridila průkaz a je mimo svůj volební obvod až do soboty večera… Takže o jeden hlas min. Asi Pandora.. Ještě před neděli nechtěla zůstat na návštěvě do soboty, že nestihne volby.

@terien to není nerespekt. Jen člověk v dospělosti hledí, kam jeho rodiče mentálně padli a jak moc se stářím hloupnou. U nás se v dětství politika řešila enormně. Debaty každou neděli po obědě. Táta i děda vždy argumenty racionální- teď jen hlavou do zdi když začne mluvit o politice. Takové hlouposti, myšlenkove pochody nevhodné pro vš vzdělání.
Když říkáš že volíte levici a pravici, tak to asi nebude extrémní verze, ne? Ksčm, ods, Topka, kdu, cssd, zelení.,pirati.

Pro mě je tomio a Babiš dno. Dělnická strana a ji podobní taky… A že znám lidi, kteří fandí aspoň jedné z nich. 🙄

• Citovat
  • Upravit
catch-22
@inkakřivák píše:
@catch-22 chceš říci, že volby nejsou o schopnosti myslet? A že výchova dětí je něco úplně bezmyšlenkovitě ho, asi jako dýchání? A ti rodiče, oni nechodili do práce? Nestarali se o rodinu? Neřešili nikdy nic?

Ne, ale je to dost jiná oblast života. Pro kterou například není potřeba pamatovat si sliby politiky před minulými volbami (nebo pandemickou krizí) a porovnat je se skutečným jednáním.

• Citovat
  • Upravit
2670
@terien píše:

Jestli ono by nebylo efektivnější se zamyslet nad tím, jak zlepšit tu situaci těch lidí tak, aby nemuseli podléhat hozeným drobkům od bohatého stolu. Takové to přímé i nepřímé urážení a povyšování se od voličů stran, které se paradoxně rády hlásí ke slušnosti, ještě nikdy nic nevyřešilo. Spíš to naštve spoustu dalších. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80113
8.10.21 08:00
@Zumpa píše:
Která babička vychovává děti a platí daně?

Pozor na záludnost češtiny. Ona píše vychovala, ne vychovávala. Čas minulý! Ale to jsi mě zklamal. Taky trpis fixní ideou, že co důchodce, to nesvéprávný blb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
@Jolana24 píše:
Většina důchodců chodí volit, proto Babiš přidává hlavně jim. V tomhle je fakt chytrej. Prostě přidává skupině, která ho volí 🤷🏻‍♀️ Upřímně, letos volit nejdu. To, co všichni předvádí kolem covidu, jeden hází špínu na druhýho, když už se konečně sejdou, tak je z toho hádka jak prase, překřikujou se jak báby na tržnici, z toho je mi blbě. Opravdu nevím koho bych letos volila a než tam hodit nějakou kravinu, tak radši nic

No a pak se můžeme divit, že ten Babiš vyhraje. S tímhle přístupem 50 % obyvatelstva to má poměrně snadný. Vždycky má smysl jít k volbám.

Obecně, asi nemám možnost pochopit, že když dostane člověk jednou za 4 roky možnost volby, že ji nevyužije. Pak se divíme, jak to v tom státě vypadá, když nikdo nevolí nebo volí lidi, kteří slubují 500 kč měsíčně navíc nebo vyšší rodičáky. Ono je to hrozně moc pěkný furt někomu přidávat sociální dávky, ale ve výsledku to zaplatíme my, ekonomicky aktivní, ze svých kapes. A až budeme mít takovej státní dluh, že dopadneme jako řecko…to teprve budou lidi řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Menší problém vidím i v tom, že mnoho lidí zaměňuje pojem relevantní a můj názor/argument. Pokud je babička svéprávná, je to její věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 08:02
@inkakřivák píše:
Taky jsem měla období, kdy jsem si říkala, jak mohou mít tak hloupí rodiče tak chytré dítě. Když mi bylo tak 15_18 let.

Neznám, já měl vždycky chytré rodiče. :P A teď máma uznává, že ji nebaví to sledovat, tak se ptá, protože jde o budoucnost dětí a vnuků. Jednou to budu dělat taky tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová