Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80109
8.10.21 08:17

@Zumpa takže demokracie Athénská v době Periklove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.10.21 08:18
@inkakřivák píše:
Dobře. Ovšem potom z logiky věci nemůžeš použít formulaci, že to odnese mladá generace. Protože buď mluvíš o voličích, pak to odnesou nevolici, anebo to odnese mladá generace, tudíž mluvíš o důchodců. Tys to nelogicky promíchala. Špatné vyjádření.

Odnesou to všichni, voliči i nevoliči. Protože samozřejmě je nevolí jen důchodci, ale bohužel i mladí lidé. Co je na tom k nepochopení? Že to odnesou děti té ženy, která kvůli 80k rodičáku navíc volí Bureše stejně jako vnoučata důchodců, kteří to dělají kvůli navýšení důchodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 08:18
@inkakřivák píše:
Jo? A kdo byl u moci před dvaceti lety a co udělal pro splnění slibu? Pamatuješ si to? A kdo před ním a po něm? Víš, jak dlouho tu byla u moci,,pravice"? A socdem? A jiní? Já jo. Zajišťuje trochu a pak mi řekni, co udělali pro splnění slibů. Ono to je totiž pořád stejné. Všichni melou totéž - snížení administrativy, řešení důchodů, zlepšení školství, zdravotnictví a životního prostředí a sníží ani daní. A výsledek? Zdravotnictví jede na doraz, školství rozdrbane až hanba, o daních nemluvím, reforma důchodu taky nic a administrativa bují jak kopřivy. Snad trochu to ZP.

Jo, to je pravda. Však to dávno není o volbě toho nejlepšího, ale nejméně špatného. Taky nikoho konkrétního nepropaguju, ale otevřeně říkám, že nechat se už potřetí zblbnout Andrejem je pro mne příznak buď naprostého oportunismu nebo mentální nedostatečnosti.

Příspěvek upraven 08.10.21 v 08:19

• Citovat
  • Upravit
15858
8.10.21 08:19
@catch-22 píše:
Jo jo, to je bohužel slabina systému jedna hlava - jeden hlas.

Ano, a bohužel volí i lidé, kteří se o sebe neumí ani postarat - a tím vůbec nemyslím důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
8.10.21 08:22
@inkakřivák píše:
@Zumpa takže demokracie Athénská v době Periklove?

Těžko říct, nelze asi srovnávat současnou společnost s tou v době Periklése, ale je fakt, že některé prvky by se i dnes hodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.10.21 08:23

Nepátrám po tom, koho kdo bude volit a mám klid. Sama se s tím docela obstojně peru. Rozhodně nejsem nadšená z žádné strany ani koalice. Podobně jako plno dalších voličů vím koho nechci a tak budu volit z protikandidátů. Ale „tupou žiletkou“. Až budou známé výsledky, nebudu ani jásat ani brečet. Jediná strana, která mi opravdu trhá žíly je KSČM. Ta už tu dávno nemá co dělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 08:24
@Zumpa píše:
Těžko říct, nelze asi srovnávat současnou společnost s tou v době Periklése, ale je fakt, že některé prvky by se i dnes hodily.

Třeba takový ostrakismus, to by myslím ani Andrej nedal. Ach, to jsem se zasnil. :andel:

• Citovat
  • Upravit
15858
8.10.21 08:26

@inkakřivák Jinak změnu volebního systému prosazuje mj. třeba Janeček, který prosazuje i volbu negativním hlasem, tedy něco, co mě napadlo před třiceti lety. Později jsem tuto myšlenku opustil, nicméně on chce, aby byl negativní hlas s nějakou podmínkou, ale upřímně nevím jak, nestudoval jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
8.10.21 08:27

@Zumpa
V tom případě by ale nesměli volit predevším státní zaměstnanci. Neb jsou také na systému závislí. A jejich volební preference se ohýbají podle toho, co na jim stát slíbí v předvolebních debatách. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
8.10.21 08:32
@samá práce píše:
@Zumpa
V tom případě by ale nesměli volit predevším státní zaměstnanci. Neb jsou také na systému závislí. A jejich volební preference se ohýbají podle toho, co na jim stát slíbí v předvolebních debatách. ;)

Třeba, ono by to bylo na velmi dlouhou debatu, jen jsem chtěl vysvětlit @inkakřivák, že v žádném případě nekopu do důchodců,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
8.10.21 08:34

@BrnackaM A co bych měla jako dělat? Vybrat si namátkově jednu stranu a hodit jí tam? Nebo si zkusit udělat tu skvělou volební kalkulačku, ve který mi vyšlo, že mám jít volit ANO? To bych tomu pomohla 🙈 Prostě nevim a nepůjdu volit něco bez rozmyslu. To radši vůbec. (Navíc mám nemocný dítě, manžel dnes i zítra v práci, takže se to vyřešilo za mě 🤷🏻‍♀️ 😂)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
8.10.21 08:38

Hele a kdyby babičky volily komouše, tak ti to nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
8.10.21 08:43

@Zumpa No ale tak to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
8.10.21 08:44
@Zumpa píše:
Třeba, ono by to bylo na velmi dlouhou debatu, jen jsem chtěl vysvětlit @inkakřivák, že v žádném případě nekopu do důchodců,

Neboj, já bych se nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.10.21 08:46

Jako něco ve stylu " Premluv babu"? Starší lidé už nemajíschopnost se rozhodovat sami? Jejich motivace vycházejí jen z nějakých sobeckych a jiných nízkých pudů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová