Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
8.10.21 11:50
@MrsNorris píše:
Myslím, že dost lidí v produktivním věku je otrávených cirkusem kolem covidu. Vzhledem k tomu, že na obecně kritické pojetí tohohle tématu rezignovaly všechny parlamentní strany s výjimkou SPD, nedivila bych se, kdyby tam letos Pitomiovi přistálo dost hlasů z voličských skupin, které by si o něj dřív kolo neopřely.Příspěvek upraven 08.10.21 v 11:23

S tím velmi souhlasím. Žádné z parlamentních stan nedošlo, že tohle je téma pro opravdu velkou část voličů.

• Citovat
  • Upravit
80100
8.10.21 12:02

@berusa.m Že jo? Vyloženě natruc. Taky s tím bojuju. S tou touhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
8.10.21 12:03
@berusa.m píše:
Já jsem bohužel žádnou pozitivní kampaň nezaznamenala. Buď to bylo populistické ve smyslu stop migraci a mešitám nebo kampaně anti-babiš.

Já sleduju krom jiného pirstan, a tam pár pozitivních vlaštovek bylo - šlo o dvouminuté spoty o jednotlivých kandidátech. To bylo pozitivní, milé představení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
8.10.21 12:03
@Premek_Orac píše:
No almužny… On průměrný důchod je kolem 15 tisíc. Když někdo pracuje za 25 hrubého a ještě si platí dojíždění do zaměstnání, tak je na tom stejně.
Ano, těžké to mají senioři, kteří zůstanou sami a nemají vlastní bydlení, ale žijí v nájmu.

Možná by bylo dobré zjistit, jaký je medián. To máš jako průměrná mzda. Kolik lidí na ni ve skutečnosti dosáhne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
8.10.21 12:04
@Anonymní píše:
@Premek_Orac ano, muzu potvrdit vyplacela jsem duchody na poste v praze nejaky ten patek a ty castky fakt pod 13tis nikdy nesli, bezny byl 17-18tisic. Pod deset brali jen invalidni. Pokud si nezaridili za cely zivot vlastni bydleni tak to je pak jejich vina. A taky nemusi bydlet v predrazene praze. Na jejich breceni jsem mela averzi poslouchat cely den ze musi cekat 30 minut na duchod a jeste ze pomalu nemaji do huby kdyz to neni pravda. Generace pesimistu, strasne negativni. Pritom maji byt vdecni za to ze vetsina v 70 letech je uz davno v duchodu i 15 let si sedi doma v klidecku a koukaji na telku. Dnes mladi maji jit do duchodu az po 70 letech, asi se toho nedozijem, a oni furt breci??!! A kdyz babis daval tech 5000kc, tak se s nami kazdy druhy hadal protoze mu je poslali slozenkou na adresu kde davno nebydli jelikoz si to u spravy socialniho zabezpeceni neaktualizovali, takze nikdy nedam hlas takovemu smejdovi co jen zneuzil postu jak mohl. :pocitac:

Je to tak. Obávám se, že takové zabezpečení příští generace mít ze státem nastaveného systému nebudou. A ty pracovníky na přepážkách, co takové důchody vyplácejí si umím představit, jaké to pro ně je, když sami třeba vydělají dost podobně a ještě musí snášet často různé poznámky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
8.10.21 12:08

@Premek_Orac to znáš? Dědeček babička ujidaj nám chlebicka! Nebylo by lepší je třeba v těch sedmdesáti nechat utratit? Blbí jsou, zatrpkli, negativní a ještě žerou! A vysávají systém! A hned bych si na tvém místě založila stranu s tímhle programem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 12:11
@inkakřivák píše:
@Premek_Orac to znáš? Dědeček babička ujidaj nám chlebicka! Nebylo by lepší je třeba v těch sedmdesáti nechat utratit? Blbí jsou, zatrpkli, negativní a ještě žerou! A vysávají systém! A hned bych si na tvém místě založila stranu s tímhle programem.

A ještě mají plný hlas ve volbách. :P Málem bych zapomněl na to nejhorší - řada z nich jsou tchyně. :mavam:

Příspěvek upraven 08.10.21 v 12:15

• Citovat
  • Upravit
5913
8.10.21 12:15
@VitaminC píše:
@Martha03 Detem je take zakazano volit. A ano, jsi menecenna, zijes na ukor statu, nemela bys tedy mit pravo o nem rozhodovat.
:lol: :lol: tak jsem se zasmála a je mi jasné s kým mám tu čest. Nezbývá než popřát až budete na světě jen vy a vám stejne smýšlející, to teprve bude krásný svět :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
8.10.21 12:16

@catch-22 To by šlo. Při odchodu do důchodu sebrat byty a domy a dát potřebným mladým. A sebrat volební hlas, protože jak jdou do důchodu, hned jim odumřou tři čtvrtiny mozku.
Tak jsem koukala na medián. Důchod má medián cca 13400, mzda 32000. Ti nenazranci. Fakt nechat utratit. Tolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 12:17
@inkakřivák píše:
To by šlo. Při odchodu do důchodu sebrat byty a domy a dát potřebným mladým. A sebrat volební hlas, protože jak jdou do důchodu, hned jim odumřou tři čtvrtiny mozku.
Tak jsem koukala na medián. Důchod má medián cca 13400, mzda 32000. Ti nenazranci. Fakt nechat utratit. Tolik peněz.

Tak třeba se Ti to splní, když po tom tak toužíš, kdo ví. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10254
8.10.21 12:19
@straznivez píše:
Další tupá tužka v penálu srovnává průměrný důchod, který zdaleka nepobírají všichni s nízkým platem, který také zdaleka nepobírají všichni…

Jaký je rozdíl mezi mediánem a průměrem vím. Že průměrný či vyšší důchod pobírá více penzistů, než průměrnou mzdu zaměstnanců také. Rozhodně proto nezobecňuji, ale přímo uvádím příklad nízkopříjmových (zas tak málo lidí se mzdou do 25 tis. není) a mohl jsem klidně užít příměr s příjmem na osobu v domácnosti, kde se pod úroveň penzistů dostane i dost rodin ve formátu pracující muž, žena na mateřské, děti.
A ohledně té tupé tužky… ti popřeji hezký víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
8.10.21 12:22

Nebojím. Než to někdo navrhne, než to zpracují do podoby zákona, než to parlament osmkrát shodí ze stolu a přidají doplňky, než to schválí a vstoupí v platnost, a hlavně co mělo být první - než Přemysl založí stranu a protlačí se do parlamentu, tak už budu pod drnem. Nemám v plánu tu strašit ještě třicet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
8.10.21 12:23
@VitaminC
@VitaminC píše:
@Martha03 Detem je take zakazano volit. A ano, jsi menecenna, zijes na ukor statu, nemela bys tedy mit pravo o nem rozhodovat.

Ty se prosimte nerozmnozuj :roll: takovej nazor muze mit jen uplnej vymletej bezmozek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
8.10.21 12:24

@Premek_Orac chudáci. Nad tvým líčením by skleněný oko slzu uronilo. No tak halt jim babička s dědečkem přispějí a občas skáču suchého chleba podají. Anebo že by si mladí našli brigádu, když mají málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
8.10.21 12:25
@inkakřivák píše:

Přeji každému člověku, ať se má dobře. Myšlenka na povinnou euthanasii v 70ti letech je myšlenka docela revoluční, ale poněkud nelidská.
Ono ale je také potřeba říct, že důchodový systém tak, jak je nastavený, prostě postačí pro zajištění současné úrovně důchodů pro max. cca 20% nejstarší populace, a to jsem optimistický co se týká zaměstnanosti. Jenže průměrný věk dožití se prodlužuje, populace stárne, k důchodové hranici časem dospěje silná generace tzv. Husákových dětí, prodnost stagnuje či spíše klesá a z toho prostě vychází, že reálná výše důchodů a jejich poměr k průměrné mzdě klesne. Pokud neproběhne změna důchodového systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová