Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@catch-22 píše:
Zatím je to v ČR malý problém. Ale stačí se podívat na západ na státy, kterým neexistující problém přerostl přes hlavu.
Ale nutno si položit otázku proč. Protože kolem sebe šíříme auru nehostinné země. Rozhodně se netváříme jako vítači. Na rozdíl od Německa a Francie, které už jsou jako země ztracené. Migranti jsou tam prolezlí skrz naskrz, jsou i v politice a to je konečná štace. Opravdu si nemusíme pokládat otázku, jak moc velký to je problém v ČR. Stačí si otevřít tuhle diskusi o skoro 6000 stránkách si přečíst reálné příběhy lidí, co tam žijí. Např. pomenkova atd.
https://www.emimino.cz/…kovani/5724/
@Anonymní píše:
Já taky netvrdím, že mi do toho něco je, je to jejich věc.
Témata jako politika, covid a očkování na rodinných sešlostech vynecháváme.
Jen jsem chtěla ukázat, jak to někde chodí
Tak bohužel se stačí podívat na to, co píše např. na svém timeline starosta Řeporyjí. On vyzývá k tomu, aby lidi zavřeli doma své rodiče a příbuzné, kteří chtějí volit ANO.
Vůbec se rozmohl takový nešvar, že lidi vytrubují skrz sociální sítě, koho budou volit.
Jestli mají mít dementi volební právo je samozřejmě na zváženou. Mimochodem minulé volby tu snad psal i někdo na emiminu, že zabránil babičce nebo komu volit, protože chtěla volit jinou stranu, než dotyčný považoval za správné.
@eva valoi To už mi přijde jak fanatismus. A starosta Řeporyjí je u mě hulvát bez ohledu na stranickou příslušnost.
@MartinaIrena Ano, je to hulvát, ale jak se proboha dostal na místo starosty? To jsou pak ti, co ho volili, asi taky hulváti…
@carsin píše:
Myslim, ze se nemylim, kdyz reknu, ze do politiky jde kazdy clovek prave s cilem pokusit se uplatnit svoje vlastni zajmy. Vsechno ostatni by nedavalo smysl. Ty zajmy muzou byt ruzne.Nevidim problem v tom, kdyz kdokoliv voli kteroukoliv stranu vedome. Aspon vi, co dela.
Vetsi problem vidim v tech volicich, kteri se rozhoduji spontanne a irracionalne.
Tak politika by se měla vykonávat s ohledem na zájmy veřejnosti, nikoliv své. To, jaká je skutečnost, je věc druhá.
A právě o to jde. Pokud člověk kteroukoliv stranu volí vědomě, nemám s tím problém. Ale pokud je jeho volba podložena úplatky a sliby daného politika, není to o vědomém rozhodnutí, ale o chycení se do pasti populismu.
Příspěvek upraven 12.10.21 v 01:59
@carsin píše:
A kde vidis v CR hranici mezi umernymi opatrenimi a zamernym vyvolavanim strachu?
Je to myšleno obecně. Ale to, co předvádí SPD, neni nich jiného, než přehnaný děšení lidí naprosto iracionální hrozbou.
@badmm píše:
Je to myšleno obecně. Ale to, co předvádí SPD, neni nich jiného, než přehnaný děšení lidí naprosto iracionální hrozbou.
Jestli tě SPD děsí, tak máš problém spíš ty. A jestli považuješ rozpad civilizace za iracionální hrozbu, tak se odstěhuj třeba do Paříže.
@Zumpa Je zajímavé, kolik lidí se domnívá, že existuje jen jedna možnost, a to neustálé zlepšování situace. Přitom stačí podívat se do historie. Každá kultura, která se dostala do stádia prejemnelosti a prezranosti, nakonec zmizela. Každá. Převálcovali ji barbaři.
@Zumpa píše:
Jestli tě SPD děsí, tak máš problém spíš ty. A jestli považuješ rozpad civilizace za iracionální hrozbu, tak se odstěhuj třeba do Paříže.
Přesně. Nejvíc kroutím hlavou nad tím, jak ten slepenec už teď vůbec nerespektuje přání voličů, tj. že vykroužkovali Piráty, kteří naprosto nesmyslně dostanou dvě ministerstva. A lidi na to nic
Plus ta levičácká strana Pirátů mně osobně připadá mnohem víc extrémistická než strana, která usiluje o přímou demokracii, možnost referend a odvolatelnost politiků. A ještě více absurdní je, že tyhle demokratické přístupy kritizuje sám demoblok a označuje je za extrémismus.
@MartinaIrena To je stejný nonsens jako zdejší diskuze. Voliči Komančů nebo Ano tvrdí, že každý má právo volit, koho chce, kdežto voliči těch,,správných demokratických" slepenců by lidem volební právo odebírali, pokud by nevolili podle nich.
@MartinaIrena píše:
Přesně. Nejvíc kroutím hlavou nad tím, jak ten slepenec už teď vůbec nerespektuje přání voličů, tj. že vykroužkovali Piráty, kteří naprosto nesmyslně dostanou dvě ministerstva. A lidi na to nicPlus ta levičácká strana Pirátů mně osobně připadá mnohem víc extrémistická než strana, která usiluje o přímou demokracii, možnost referend a odvolatelnost politiků. A ještě více absurdní je, že tyhle demokratické přístupy kritizuje sám demoblok a označuje je za extrémismus.
To je ale jen polopravda vytržená z kontextu a Starostové to ví. Většina těch hlasů patřila Pirátům, ale protože jejich voliči nekroužkovali - včetně mě, tak pak stačilo třeba 2000 kroužků, aby je dostali pryč z prvních pozic i přesto, že tam dalších třeba 50 000 lidí hodilo ten lístek nezakroužkovaný protože prostě chtěli ty první 4 co byli na seznamu.
@gabrriel píše:
To je ale jen polopravda vytržená z kontextu a Starostové to ví. Většina těch hlasů patřila Pirátům, ale protože jejich voliči nekroužkovali - včetně mě, tak pak stačilo třeba 2000 kroužků, aby je dostali pryč z prvních pozic i přesto, že tam dalších třeba 50 000 lidí hodilo ten lístek nezakroužkovaný protože prostě chtěli ty první 4 co byli na seznamu.
Ovšem je to neprokazatelné. Ponaučení pro příště - krouzkuj!
@gabrriel píše:
Takže volič Pirátů je hlupák? No, něco na tom možná bude ![]()
Já taky netvrdím, že mi do toho něco je, je to jejich věc.
Témata jako politika, covid a očkování na rodinných sešlostech vynecháváme.
Jen jsem chtěla ukázat, jak to někde chodí