Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
9.10.21 16:50
@GabinkaCh píše:
Já jsem taky volila ANO a přítel taky. Přežiješ to :lol:?

No vidíš. A důchodce asi nejsi, že? Tak Ty můžeš slavit, já radost nemám. :) To jsou ty svobodné volby. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
9.10.21 16:51
@VitaminC píše:
103!!! YES!!

Možná bude i více, Praha stále sečtená není zdaleka celá, Brno také ne. Ještě se to může posunout. Hurá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
9.10.21 17:22
@GabinkaCh píše:
Já jsem taky volila ANO a přítel taky. Přežiješ to :lol:?

Vy jste tedy povedená rodinka, neplánujete doufám děti? :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.10.21 06:13
@Zumpa píše:
Fakticky je jedno, kdo vyhraje volby, protože žádná strana nehodlá řešit problémy, ve kterých se nacházíme. Pojede se v zajetých kolejích, někde se ubere, někde přidá, v nejhorším případě něco okopírujeme od Němců. V tak zoufalé politické situaci ještě ČR nikdy nebyla.

Hele nechci obhajovat Babiše, ale jak se to dalo udělat aby ČR nebyla v dluhu, a lid spokojen? Když lidi zůstaly doma skrze covid, tak řvaly že chtějí peníze… I těch 80% za které se válely doma jim bylo malo. Proplacení Pcr a antigenních testu… Běda jak by si to obycejni lidí měly platit. To že je ČR v dluhu, nebude na důchody, a že si lidi budou muset utahovat opasky se už říkalo před dvaceti lety. Teď jestli se má ten dluh dorovnat, bude se zdražovat, zvyšovat daně, bude méně sociálních příspěvků. Takže až lidi pujdou k obyčejnýmu doktorovi, a zaplatí už ve dveřích za dobry den, muzou si opět stěžovat. Mají co chtějí. Teď teprve pro obyčejný lidi nastanou krusny časy. ;)

• Citovat
  • Upravit
461
10.10.21 07:06

A napadlo Tě někdy, jak jsou v tom důchodu v riti? Můžou si koupit něco na sebe, knížku, zajet si třeba do toho blbýho Chorvatska, kam se cpe půlka Čechů, zajít do divadla…
a při současným zvyšování cen si sem tam koupit kvalitní potravinu? Když jim někdo slíbí, že jo, tak se jim fakt nedivím. Mnoho z nich je na pokraji bídy. Nemají nárok po celoživotní práci na trochu důstojnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
10.10.21 11:16
@mackA159 píše:
Hele nechci obhajovat Babiše, ale jak se to dalo udělat aby ČR nebyla v dluhu, a lid spokojen? Když lidi zůstaly doma skrze covid, tak řvaly že chtějí peníze… I těch 80% za které se válely doma jim bylo malo. Proplacení Pcr a antigenních testu… Běda jak by si to obycejni lidí měly platit. To že je ČR v dluhu, nebude na důchody, a že si lidi budou muset utahovat opasky se už říkalo před dvaceti lety. Teď jestli se má ten dluh dorovnat, bude se zdražovat, zvyšovat daně, bude méně sociálních příspěvků. Takže až lidi pujdou k obyčejnýmu doktorovi, a zaplatí už ve dveřích za dobry den, muzou si opět stěžovat. Mají co chtějí. Teď teprve pro obyčejný lidi nastanou krusny časy. ;)

Jak? Do roku 2020 byla ekonomika přepálená jako prase. Rozpočet měl být celé dvě volební období v přebytku. Socani s ANO ale vytvořili zločinné spolčení a doslova drancovali zemi. K tomu se ještě připojilo idiotské vedení ČNB a nechalo úroky naprosto nesmyslně nízko, což mělo za následek jen další přehřívání ekonomiky a hlavně pracovního trhu. Tady máš odpověď. Babišova vláda nástupem covidu totálně selhala, zareagovala s dvouměsíčním zpožděním, zbytek už byla kombinace jejich fatální neschopnosti a zároveň nedisciplinovanosti obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
10.10.21 12:34

@Zumpa No to rozhazování zde bylo i dřív, to Andrej nevymyslel. Ekonomika rostla jako blázen a rozpočet pořád v červených číslech. Nechce se mi dohledavat, ale myslím už za vlády ODS. Prostě úplatky voličům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
10.10.21 13:26
@inkakřivák píše:
@Zumpa No to rozhazování zde bylo i dřív, to Andrej nevymyslel. Ekonomika rostla jako blázen a rozpočet pořád v červených číslech. Nechce se mi dohledavat, ale myslím už za vlády ODS. Prostě úplatky voličům.

Myslím si, že Nečasova vláda byla na počátku růstu, takže na něj neměla jak zareagovat. Možná ten jejich poslední rok měly přijít nějaké kroky. Jenže pak přišel Agrofert se Slabotkou a i méně bystrým jedincům bylo jasné, že celosvětově jede ekonomika na unikátní vlně, která bude nějakou trvat. A ta vlna byla až do kovidu a ani Slabotkova, tak ani Agrofertí vláda neudělala nic, vůbec nic pro tento stát. Vlastně něco jen udělala - nesplatitelné zadlužení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80100
10.10.21 14:44

@Zumpa To bylo krutě před Nečasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
11.10.21 17:40
@badmm píše:
Ahoj,prvně chci říct, že jsem si vědoma toho, že volby jsou každého věc. Vím, že každý má právo volit podle svého uvážení a souhlasím s tím. Přesto se ale nedokážu (byť bych sebevíc chtěla) smířit s tím, že moje obě babičky volí ANO. Co mi vadí snad ještě víc, že když se o tom s nimi bavím a předkládám relevantní argumenty, je to jako kdybych mluvila do zdi a absolutně mě nevnímají a pořád dokola si melou tu svou. Neřekla bych nic, kdyby měli oni i své argumenty a prostě jsme se jen neshodli. Ale vadí mi, když někdo skočí na ruku populismu bez toho, aby si to uměl jakkoliv obhájit. Je mi to neuvěřitelně líto a příčí se mi mluvit s osobou, která vědomě dává přednost vyššímu důchodu před tím, jak se budou mít její děti a vnoučata (a to upozorňuju, že si je toho vědoma!). Jaký na to máte názor vy? Díky a prosím o slušnou diskuzi :srdce:

No babička má právo volit koho chce, od toho máme demokracii..

Já třeba nevolila vůbec, stejně není pořádně koho, je to
tam všechno v bledě modrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.10.21 18:26

Violass

Ani se důchodcům nedivím, být vdova a mít 11.000 důchod po 40 letech práce tak je to smutné. Jinak jestli jsi spokojená jak tu vládla ODS tak zas nechápu já tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.10.21 18:36
@kruel píše:
@Russet Na to jak skoro nikdo nevoli Babiše co tak člověk slyší a čte…tak má hlasů docela dost :mrgreen: zajímavé

On se k tomu někdo ani nepřizná. Ale počítala jsem, že bude první. Je druhý o chlup. Opravdu mě udělalo radost, že Komunisti šli od válu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
11.10.21 19:20
@carsin píše:
Prosim o vysvetleni, co je populisticke na slibu stop migraci.

Populismus je založen na vytvoření neexistujícího problému a následném předložení možného řešení stylem „já jsem spasitel“. Jinak řečeno, jak moc velkým problémem v ČR migrace reálně je?

Příspěvek upraven 11.10.21 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
11.10.21 19:23
@Meggiska píše:
No vidíte a já asi budu volit ANO..a proč? Protože jsem si dělala tři různé volební kalkulačky a prostě mým názorům je nejblíž ANO..máme demokracii, ať si každý volí koho chce, většina rozhodne. Já bych se nedivila, kdyby vyhrálo SPOLU, podle toho co vidím na sociálních sítích, dost lidí je bude volit. O SPD jsem si myslela, jak jsou moc radikální, ale když jsem letos poslouchala všechny ty politické debaty, Okamura nemá špatné názory, docela se s ním ztotožňuju..a třeba u Pirátů se mi líbí myšlenka digitalizace, ale to prostě není všechno..

ANO je tvým názorům nejblíž proto, že je to strana pro všechny, jak Babiš sám říká. V kalkulačce vyjde každému, kdo zastává mainstreamové názory a není nijak vyhraněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
11.10.21 19:24

A ty si myslíš, že s touto skvadrou, kterou jste si zvolili, se budou mít vaše děti lépe? Ano, zvolili jste si změnu, ale k horšímu. Jen to ještě netušíte. Na rozdíl od vás má babička životní zkušenosti, a to právě i s vládami ODS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová