Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prvně chci říct, že jsem si vědoma toho, že volby jsou každého věc. Vím, že každý má právo volit podle svého uvážení a souhlasím s tím. Přesto se ale nedokážu (byť bych sebevíc chtěla) smířit s tím, že moje obě babičky volí ANO. Co mi vadí snad ještě víc, že když se o tom s nimi bavím a předkládám relevantní argumenty, je to jako kdybych mluvila do zdi a absolutně mě nevnímají a pořád dokola si melou tu svou. Neřekla bych nic, kdyby měli oni i své argumenty a prostě jsme se jen neshodli. Ale vadí mi, když někdo skočí na ruku populismu bez toho, aby si to uměl jakkoliv obhájit. Je mi to neuvěřitelně líto a příčí se mi mluvit s osobou, která vědomě dává přednost vyššímu důchodu před tím, jak se budou mít její děti a vnoučata (a to upozorňuju, že si je toho vědoma!). Jaký na to máte názor vy? Díky a prosím o slušnou diskuzi ![]()
Moje tchyně taky, stejný argument: jenom Babiš pro nás něco udělal. Moje máma pro změnu k volbám nejde, tak nevím, co je lepší. ![]()
Edit. Mluvím s oběma normálně, je to jejich věc a volba.
Moji prarodiče a rodiče taky. Žádný rozumný argument jsem se nikdy taky nedozvěděla. Většinou řeknou, že ho nemají rádi, ale stejně ho zvolí. Nebo, že se nikdy neměli líp. Případně, že kradou všichni a on má peněz dost, tak nekrade, apod. O opozicích vykřikujou lži, které si nejsou schopni ověřit. Nenaděláš nic. Radši se s nimi o politice nebavím.
jinak samozřejmě je respektuji a normálně se bavíme o jiných tématech.
Chápu tě, taky bych z toho vyskočila z kůže. Radu nemám, má zkušenost s voliči ANO je přesně taková - ignor pádných a podložených argumentů. Zkrátka jim tu pusu zalepil koblihou, zvýšením důchodů a rodičáku
Smutné, že to odnese ta mladá generace, jenže mnozí jednodušší lidé jedou stylem po nás potopa ![]()
Tema politika mame v rodine zakazane a jak se nam krasne zije ![]()
Takový je princip skutečných voleb. Byla by lepší atmosféra jedné strany s volební účastí 99%?
Ale tobě nikdo nemusí předkládat žádné argumenty, ani nic obhajovat, nejsi soudce. Je to každého věc, včetně důvodů. A buď v klidu, volit ho bude asi 30% voličů, takže vaše babičky to nevytrhnou.
A ty se jim divíš, že chtěj větší důchod? Já bych z tý jejich almužny nevyžila a popravdě nechápu, jak to dělaj ![]()
Jinak u nás na tohle máme docela účinou metodu - prostě se o tom nebavíme, vyřeší to dost zbytečných sporů ![]()
To máte ještě dobrý. Moje tchyně bude volit Piráty a taky k tomu nemá žádný argument.
Nejlepší je se o tom vůbec nebavit. Včera mi psala tchyně, ze dala svým deckam příkazem jít k volbám a jestli jdu taky. Poslala jsem ji do háje, vůbec o tom nemíním diskutovat a jsem hodně zvědavá, jestli ji přítel poslechne, nebo se na to vybodne. Jsem poučena z minulých voleb, kdy jsem ještě bydlela s ex u jeho rodičů, volili Babiše a my ne. Byla kvůli tomu šílená hádka, souboj argumentů a co z toho? Babiš vyhrál, tchyně chodila s nosem nahoru a ja se zarekla, že uz me k volbám nikdo nedostane.
A koho budeš volit ty, autorko, když už tady statečně vyneseš preference příbuzných?
Tomu se říká demokracie. Nic lepšího zatím nemáme.
@unuděná Pobavilas - důchodcům zalepili pusu zvýšením rodicaku? Myslíš, že ho dostaneme zpětně? To by se mi líbilo. Dej mi vědět, až to bude, těch 600 tisíc by se mi siklo.
@Deninina píše:
Nejlepší je se o tom vůbec nebavit. Včera mi psala tchyně, ze dala svým deckam příkazem jít k volbám a jestli jdu taky. Poslala jsem ji do háje, vůbec o tom nemíním diskutovat a jsem hodně zvědavá, jestli ji přítel poslechne, nebo se na to vybodne. Jsem poučena z minulých voleb, kdy jsem ještě bydlela s ex u jeho rodičů, volili Babiše a my ne. Byla kvůli tomu šílená hádka, souboj argumentů a co z toho? Babiš vyhrál, tchyně chodila s nosem nahoru a ja se zarekla, že uz me k volbám nikdo nedostane.
To je ale smutnej příběh. Nejít zrovna teď, kdy ta šance ho tam nemít je mnohem větší. ![]()
@badmm píše:
Ahoj,prvně chci říct, že jsem si vědoma toho, že volby jsou každého věc. Vím, že každý má právo volit podle svého uvážení a souhlasím s tím. Přesto se ale nedokážu (byť bych sebevíc chtěla) smířit s tím, že moje obě babičky volí ANO. Co mi vadí snad ještě víc, že když se o tom s nimi bavím a předkládám relevantní argumenty, je to jako kdybych mluvila do zdi a absolutně mě nevnímají a pořád dokola si melou tu svou. Neřekla bych nic, kdyby měli oni i své argumenty a prostě jsme se jen neshodli. Ale vadí mi, když někdo skočí na ruku populismu bez toho, aby si to uměl jakkoliv obhájit. Je mi to neuvěřitelně líto a příčí se mi mluvit s osobou, která vědomě dává přednost vyššímu důchodu před tím, jak se budou mít její děti a vnoučata (a to upozorňuju, že si je toho vědoma!). Jaký na to máte názor vy? Díky a prosím o slušnou diskuzi
No a kterou stranu bys jí doporučila, abys byla spokojená?
A pokud by jí Tebou vybraná strana důchod nezvýšila, byla bys ochotna babičce přispět korunou?
Ona se z toho, že volila někoho, kdo vyhovuje Tobě, nenají. ![]()
Takže se jí nesmíš divit, navíc nedělá nic nelegálního, jen využívá svého práva jít k volbám a zvolit si toho, koho chce. ![]()
Tak proč se s nimi o tom bavíš a chceš po nich argumenty, když tě to tak strašně rozčiluje?
Ať si každý volí, koho chce. Naši ANO také nejspíš budou volit, koho babičky a manžela rodina netuším, protože se o tom nebavíme, je to každého věc
Já sama ani nepůjdu k volbám, protože prostě nechci a nechodím nikdy. A nikomu nemusím vysvětlovat proč. Ani tvé babičky.