Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6439
8.10.21 08:02

@badmm
Jó, babička už má rozum, vole. A ví, že protikandidující strany tady už od revoluce měly více jak dvacet let slušně řečeno dobro srá… keců plnou hubu. Jen si vytvořily koalice aby zůstaly v lavicích sněmovny a částečně u moci. Zrovna neschopnost takovových ODS „SPOLU“ s ČSSD a KDU víceméně vytvořila Babiše. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
8.10.21 08:02
@catch-22 píše:
Ne, ale je to dost jiná oblast života. Pro kterou například není potřeba pamatovat si sliby politiky před minulými volbami (nebo pandemickou krizí) a porovnat je se skutečným jednáním.

Ovšem zřejmě jsou schopni myšlení a vyvozování závěrů. Tak je nech. A budeš se divit. Bohužel si ty sliby pamatuji a nezbyl mi vůbec nikdo k voleni, ani jediná strana. Nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
8.10.21 08:04

@samá práce Amen. A teď pořád - koho? Maximálně de…bil…ka Volného. Moc se mi líbí, když se občas proplesknou u pultíku. A je to takový hlupák, že se s ním ani Pitomio nespojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.10.21 08:05
@Zumpa píše:
Která babička vychovává děti a platí daně?

Děti vychovala pravděpodobně každá, jinak by neměla vnoučata (pokud to není nezodpovědný asociál) a daně platila také většina z nich. Dokázaly vykonávat nějaké zaměstnání, takže úplní idioti to pravděpodobně nebudou. Mmch moje máma je v důchodu a daně platí dál, protože pracuje, takže minulý čas ponechme jen u té výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
8.10.21 08:06

@inkakřivák není skoro den, aby mi někdo nenapsal buď to, že snad nejsem taková samice skotu, abych volila Andrejka, nebo mi nenutil Volný blok. Přitom o mých preferencích ví každý exkrement, ale to svoje mi tlačit musí. A v důchodu ještě nejsem. Takže je to napříč generacemi.

• Citovat
  • Upravit
383

Nějak nechápu proč by ti měl kdokoliv vysvětlovat proč volí určitou stranu. Ať si každý volí koho chce, protože pokud by všichni volili jen jednu určitou stranu, tak by volby ani nemuseli být :D Každý člověk má právo volby a každému přijde lepší jiná strana a doopravdy není správná jen ta strana, kterou budeš volit ty. U nás v rodině se nikdo neptá na výši platu a na to koho kdo bude volit a je nám lépe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
@inkakřivák píše:
Ovšem zřejmě jsou schopni myšlení a vyvozování závěrů. Tak je nech. A budeš se divit. Bohužel si ty sliby pamatuji a nezbyl mi vůbec nikdo k voleni, ani jediná strana. Nikdo.

Pořád je rozdíl v tom, kdo skutečně byl u moci a mohl pro splnění slibů něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
53190
8.10.21 08:07
@inkakřivák píše:
Tomu se říká demokracie. Nic lepšího zatím nemáme.
@unuděná Pobavilas - důchodcům zalepili pusu zvýšením rodicaku? Myslíš, že ho dostaneme zpětně? To by se mi líbilo. Dej mi vědět, až to bude, těch 600 tisíc by se mi siklo.

Já ale nepsala o důchodcích, psala jsem o voličích ANO celkově, nauč se číst :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 08:09
@Deninina píše:
Nejlepší je se o tom vůbec nebavit. Včera mi psala tchyně, ze dala svým deckam příkazem jít k volbám a jestli jdu taky. Poslala jsem ji do háje, vůbec o tom nemíním diskutovat a jsem hodně zvědavá, jestli ji přítel poslechne, nebo se na to vybodne. Jsem poučena z minulých voleb, kdy jsem ještě bydlela s ex u jeho rodičů, volili Babiše a my ne. Byla kvůli tomu šílená hádka, souboj argumentů a co z toho? Babiš vyhrál, tchyně chodila s nosem nahoru a ja se zarekla, že uz me k volbám nikdo nedostane.

Ja jsem pred lety prijela z VS koleji domu volit. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz v moji obalce zustal pouze listek CSSD, ostatni mama spalila v krbu. Prece jsem si nemohla myslet, ze bych mohla volit nekoho jineho! Ale neuvedomila si, ze ve volebni mistnosti mi muzou dat nove listky :D

• Citovat
  • Upravit
6439
8.10.21 08:09

@inkakřivák
Budu pro Taliban, ale na to si ještě tak patnáct dvacet let počkám. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
8.10.21 08:13
@catch-22 píše:
Pořád je rozdíl v tom, kdo skutečně byl u moci a mohl pro splnění slibů něco udělat.

Jo? A kdo byl u moci před dvaceti lety a co udělal pro splnění slibu? Pamatuješ si to? A kdo před ním a po něm? Víš, jak dlouho tu byla u moci,,pravice"? A socdem? A jiní? Já jo. Zajišťuje trochu a pak mi řekni, co udělali pro splnění slibů. Ono to je totiž pořád stejné. Všichni melou totéž - snížení administrativy, řešení důchodů, zlepšení školství, zdravotnictví a životního prostředí a sníží ani daní. A výsledek? Zdravotnictví jede na doraz, školství rozdrbane až hanba, o daních nemluvím, reforma důchodu taky nic a administrativa bují jak kopřivy. Snad trochu to ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
8.10.21 08:13
@inkakřivák píše:
Pozor na záludnost češtiny. Ona píše vychovala, ne vychovávala. Čas minulý! Ale to jsi mě zklamal. Taky trpis fixní ideou, že co důchodce, to nesvéprávný blb?

Nene, já trpím něčím jiným - poslanecký mandát je velmi silný nástroj moci, mj. se jedná o zákonodárce. Myslím si, že máme špatný volební systém, imho by měli jít k volbám jen ti, co platí nějakou formou daně z příjmu - tzn. zaměstnaní lidé či osvč. Zbývající lidí jsou totiž na systému závislí a jejich volební preference se ohýbají podle toho, co na ně stát vydá. V žádném případě nejsem proti důchodcům (také se mi to blíží), naopak mě vadí, že je systém skrytě odrbává. Ale jsem pro, aby se voleb zúčastnil jen důchodce, který aktivně do systému přispívá. Byl bych nerad, kdyby to vyznělo nějak fašizoidně, ale opravdu by se na chodu státu měl podílet ten, kdo ten chod platí z příjmu. Někdo může argumentovat jinými daněmi (spotřební, dph apod.). Co se týká výchovy a důchodců. tak vnímám silnou nespravedlnost v tom, že důchodci nevychovávající děti jsou na tom stejně jako ti, kteří děti vychovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.10.21 08:14

Pro zvídavé, volím PirSTAN nebo SPOLU. Rozhodnu se pravděpodobně až za plentou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 08:15
@Zumpa píše:
Nene, já trpím něčím jiným - poslanecký mandát je velmi silný nástroj moci, mj. se jedná o zákonodárce. Myslím si, že máme špatný volební systém, imho by měli jít k volbám jen ti, co platí nějakou formou daně z příjmu - tzn. zaměstnaní lidé či osvč. Zbývající lidí jsou totiž na systému závislí a jejich volební preference se ohýbají podle toho, co na ně stát vydá. V žádném případě nejsem proti důchodcům (také se mi to blíží), naopak mě vadí, že je systém skrytě odrbává. Ale jsem pro, aby se voleb zúčastnil jen důchodce, který aktivně do systému přispívá. Byl bych nerad, kdyby to vyznělo nějak fašizoidně, ale opravdu by se na chodu státu měl podílet ten, kdo ten chod platí z příjmu. Někdo může argumentovat jinými daněmi (spotřební, dph apod.). Co se týká výchovy a důchodců. tak vnímám silnou nespravedlnost v tom, že důchodci nevychovávající děti jsou na tom stejně jako ti, kteří děti vychovali.

Jo jo, to je bohužel slabina systému jedna hlava - jeden hlas.

• Citovat
  • Upravit
80083
8.10.21 08:15
@unuděná píše:
Chápu tě, taky bych z toho vyskočila z kůže. Radu nemám, má zkušenost s voliči ANO je přesně taková - ignor pádných a podložených argumentů. Zkrátka jim tu pusu zalepil koblihou, zvýšením důchodů a rodičáku :zed: Smutné, že to odnese ta mladá generace, jenže mnozí jednodušší lidé jedou stylem po nás potopa :?

Dobře. Ovšem potom z logiky věci nemůžeš použít formulaci, že to odnese mladá generace. Protože buď mluvíš o voličích, pak to odnesou nevolici, anebo to odnese mladá generace, tudíž mluvíš o důchodců. Tys to nelogicky promíchala. Špatné vyjádření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová