Babička volí ANO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80102
8.10.21 08:46

@Zumpa A co bys říkal na systém vítěz bere vše, tak jako v Americe? Přiznávám se, že mně by se to líbilo. Protože by nebyly žádné výmluvy typu,,my jsme chtěli, ale oni…".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.10.21 08:50

@badmm
Nikomu jeho volbu nevymlouvám. Koho kdo bude volit se většinou neptám, vím to jen u nejbližších a někdo mi to řekl i v práci. Když mám s někým odlišný názor na politiku, moc se o tom nebavím, protože to nepovažuju za zábavné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
8.10.21 08:52

Taky se neptám, v rodině není politika téma. Jenom tedy s manželem to orobirame horem dolem, protože je to fakt děs. Není koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
8.10.21 08:53

@badmm Tak hlavně že ti vadí ANO, ale chceš volit Piráty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
8.10.21 08:57

Ahoj, moje babička taky. Důvod je v příloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
8.10.21 08:59

@badmm ja myslim, ze je to kazdyho vec a tobe potom muze byt uplny kulovy :D ja teda ANO volit nebudu, ale porad radsi je nez treba Piraty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
8.10.21 09:01

Taky budu volit ANO a nic špatného na tom nevidím  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
8.10.21 09:03

@badmm stran je hodně a každý si může volit koho chce. Nebo ty určuješ kterou stranu může volit aby si byla spokojená? je to každého věc jestli k volbám jde nebo ne a komu to hodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
8.10.21 09:05

@kruel pritel Babise nesnasel, ale letos rikal, ze mu da hlas, protoze ho vytocilo, jak se treba Pirati dali dohromady se Starostama! No, jak to tak ctu, tak dam ANO taky svuj hlas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
8.10.21 09:06

Pro ty co nejdou volit se hodí akorát tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
8.10.21 09:06

@badmm Ahoj, volba je každého věc, jeho rozhodnutí, a tak je třeba to respektovat. Neznamená to, že ten člověk je horší nebo lepší než my, pouze se rozhodl v zastupitelské demokracii nechat zastupovat někým jiným.
Nějaké mluvení o tom, že je to zloděj, lhář asi nemá moc cenu. Voliči Babiše jsou asi přesvědčení, že takový jsou všichni politici. Pokud bych na něco apeloval, tak že v ČR umřelo až o 20tis. víc lidí s Covidem, než ve srovnatelně velkých zemích, že zadlužování země znamená ničení budoucnosti pro vlastní děti a vnoučata, a inflace to, že sice přidá důchodcům, ale děti či vnoučata díky růstu úroků zaplatí na hypotéce třeba o 100tis. ročně víc, a možná tedy přijde spoustu rodin o bydlení. Pokud se jedná o prorodině orientované babičky, pak je dobrá otázka - když máš možná psychicky nemocného syna, jehož matka je v ústraní ve Švýcarsku, když ty sám máš šestnáct nemovitostí včetně zámku ve Francii, proč pošleš syna na Krym v doprovodu podivného člověka s trestní minulostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
8.10.21 09:18

Já se důchodcům absolutně nedivím, že volí Babiše. Já být v důchodu a muset třeba jako vdova vyžít s 11 tis., z toho platit nájem, léky, pecovatelku, tak taky volím toho, kdo mi na důchod přidá, třeba i blbou pětistovku.
A ani se jim nedivím, že nemyslí na svá vnoučata. Oni tu už totiž dávno nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.10.21 09:20
@Premek_Orac píše:
@badmm Ahoj, volba je každého věc, jeho rozhodnutí, a tak je třeba to respektovat. Neznamená to, že ten člověk je horší nebo lepší než my, pouze se rozhodl v zastupitelské demokracii nechat zastupovat někým jiným.
Nějaké mluvení o tom, že je to zloděj, lhář asi nemá moc cenu. Voliči Babiše jsou asi přesvědčení, že takový jsou všichni politici. Pokud bych na něco apeloval, tak že v ČR umřelo až o 20tis. víc lidí s Covidem, než ve srovnatelně velkých zemích, že zadlužování země znamená ničení budoucnosti pro vlastní děti a vnoučata, a inflace to, že sice přidá důchodcům, ale děti či vnoučata díky růstu úroků zaplatí na hypotéce třeba o 100tis. ročně víc, a možná tedy přijde spoustu rodin o bydlení. Pokud se jedná o prorodině orientované babičky, pak je dobrá otázka - když máš možná psychicky nemocného syna, jehož matka je v ústraní ve Švýcarsku, když ty sám máš šestnáct nemovitostí včetně zámku ve Francii, proč pošleš syna na Krym v doprovodu podivného člověka s trestní minulostí?

Taky je dobré si připomenout, jak v souvislosti s Čapím hnízdem přísahal na zdraví svých dětí, aby se o pár měsíců později dovolával toho, že syn je psychicky nemocný. To je úplně jiný level než zbytek politické scény.

• Citovat
  • Upravit
5913
8.10.21 09:21

Tak zakladatelko, tobě je do toho prd. Řešit se svou babičkou relevantní argumenty proč volí jakou stranu je pro mě úplně k smíchu. Můžeš se v rámci debaty bavit proč kdo koho volí, pokud se o tom bavit chce, ale ne ve stylu „ty budeš volit je? A proč, řekni mi relevantní důvody, jak je můžeš volit, tobě nezáleží jak my jednou budeme žít atp.“ To není konstruktivní debata, ale emoční naléhání a snaha přesvědčit k vlastnímu názoru. Tvoji babičce po těch tvých argumentech může být prd a protože už má něco odžito tak ví, že nejlepší obrana je to neřešit. Politiku doma probíráme, každý volí podle svého, ale nehádáme se a respektujeme volbu druhých. Mě osobně se tenhle korytní boj příčí a musím říct, že ten šrot co ze všech padá před volbami je něco neskutečného. Faktem je a pro mě to tak stále je, že jediná kampaň opozice je Babiš, už mě to otravuje, furt jen pindají o tom samém. Aktuální koalice jsou směšné úplně. Všichni křičí jak Babiš a že se proti němu musí spojit, aby ho porazili, no tak jistě… Primárním cílem je udržet se u koryt, protože někteří by už mohli dát PS sbohem a šateček nebýt těch jejich koalic, druhá věc je, že měli 4 roky na to, aby přesvědčili lidi jak je teda Babiš děs a hrůza, volí ho jen 30% lidi, máme tu tedy dalších 70% voličů, kteří jejich cíli mohou pomoci (samozřejmě s ohledem na nevolící lidi, tak řekněme nějakých 50%). Nepodařilo se jim lidi přesvědčit, udělat nějakou ucelenou kampaň, kde není Babiš. To jejich chování v době Covidu bylo smutné, jako jedna z mála byla opozice našeho státu nejvíce hašteřivá v tak kritické době a tím mě zklamali nejvíc. Nejdřív hučeli, že nejsou roušky, pak že už nemají být roušky a když loni v září přišla další vlna už hučeli proč ty roušky nejsou. Pro mě tehdy jen plácali hubou a spolehali na to, že jako opozice můžou říct „my nic my nejsme u kormidla“. To byl největší hnus a ještě mají koule říkat, že za těch 30tis lidi zemřelých může vláda, to je pro mě směšné, smutné a nechutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.10.21 09:22

@Premek_Orac Děkuji za přínosný komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová