Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ale mnozi vazne kriticky nepremysleji. Tchyne nam vcera rekla: “Ja jsem nevedela koho volit, tak jsem to hodila Babisovi, protoze ten jedinej nam pridal na duchodech.” Kdyby mela nejake padne argumenty pro volbu ANO, tak nereknu ani popel.
Asi to pro ni pádný argument je. Tak jí pridavejte k důchodu a můžete ji vysvětlit, že když nebude Babiš, tak jí budete přidávat ještě o tisícovku víc.
@inkakřivák píše:
Asi to pro ni pádný argument je. Tak jí pridavejte k důchodu a můžete ji vysvětlit, že když nebude Babiš, tak jí budete přidávat ještě o tisícovku víc.
Verte, ze neni. Ona si nijak spatne nezije. Nasi financni pomoc nepotrebuje a nechce. Ale proste veri, ze Babis to pridani na duchodech udelal pro duchodce, ne pro sebe, aby ho volili.
Reagovala jsem na komentar @cecetka o tom, ze Nazor cloveka a pohled na fungovani statu se vyviji. Brala bych, kdyby se ji libilo, jak ANO vyresilo nejaky konkretni problem nebo kdyby znala nejakeho clena ANO, ktery dela neco dobreho treba pro obec, kraj.
@Anonymní píše:
Ale mnozi vazne kriticky nepremysleji. Tchyne nam vcera rekla: “Ja jsem nevedela koho volit, tak jsem to hodila Babisovi, protoze ten jedinej nam pridal na duchodech.” Kdyby mela nejake padne argumenty pro volbu ANO, tak nereknu ani popel.
Predpokladam, ze padny argument by nemela pro zadnou jinou stranu
Tak v cem je problem? Ze volila ANO? ![]()
@Lucy75 píše:
Já ty důchodce prostě CHÁPU!! Je to (a bude více a více) velmi početná část naší společnosti a Andrej na ně chytře zacílil, uplatil, poděkoval za jejich „celoživotní práci“..
není divu, že na to slyší..
ačkoliv jsem ho nikdy nevolila, tak jim opravdu rozumím a nemám jim to za zlé.
Tomu se říká demokracie. Lepší jak to muset za 99% hodit komančům…
Soucasna vlada zacilila i na mlade zvysenim rodicovskeho prispevku. Neni to jen o duchodcich.
A? To je snad každého svobodné rozhodnutí koho bude volit a názor na to nemám žádný. Někdo nechápe, jak druzí mohou volit ANO a další zas nechápe jak někdo může volit Piráty atd… Zkrátka každej to vidí úplně jinak.
@cecetka píše:
Predpokladam, ze padny argument by nemela pro zadnou jinou stranuTak v cem je problem? Ze volila ANO?
Presne tak, nemela ho pro zadnou stranu. Ale sama rika, ze Babis krade, vloni kritizovala, jak nezvlada situaci okolo covidu. Vlastne o nem snad nikdy nerekla nic pozitivniho. Krome toho pridani na duchodech. Jako at si voli, koho chce, je to jeji vec. Ale neprijde mi chytre volit na zaklade jejich uvah.
@cecetka píše:
Soucasna vlada zacilila i na mlade zvysenim rodicovskeho prispevku. Neni to jen o duchodcich.
zvýšení rodičáku hlasy nepřinese. To zvýšení musí být pravidelné a navrženo pro delší období - jako ty důchody. Rodičák vyčerpáš za 3 roky a pak je ti to u zadku. Navíc důchodci to neradi slyší, že se zvyšuje rodičák.
@cecetka píše:
Zvyseni rodicaku vitam (i kdyz s ohledem na inflaci mel byt zvyseny uz davno). Ale rozhodne to pro me nebude argument pro volbu vlady, ktera ten rodicak zvysila.
@badmm píše:
Ahoj,prvně chci říct, že jsem si vědoma toho, že volby jsou každého věc. Vím, že každý má právo volit podle svého uvážení a souhlasím s tím. Přesto se ale nedokážu (byť bych sebevíc chtěla) smířit s tím, že moje obě babičky volí ANO. Co mi vadí snad ještě víc, že když se o tom s nimi bavím a předkládám relevantní argumenty, je to jako kdybych mluvila do zdi a absolutně mě nevnímají a pořád dokola si melou tu svou. Neřekla bych nic, kdyby měli oni i své argumenty a prostě jsme se jen neshodli. Ale vadí mi, když někdo skočí na ruku populismu bez toho, aby si to uměl jakkoliv obhájit. Je mi to neuvěřitelně líto a příčí se mi mluvit s osobou, která vědomě dává přednost vyššímu důchodu před tím, jak se budou mít její děti a vnoučata (a to upozorňuju, že si je toho vědoma!). Jaký na to máte názor vy? Díky a prosím o slušnou diskuzi
Naivni ocekavani zmeny k lepsimu. S Piraty, pokud budou zasadnim zpusobem zasahovat do vyvoje, se proces zhorsovani zivotni urovne jenom urychli.
@Anonymní píše:
Zvyseni rodicaku vitam (i kdyz s ohledem na inflaci mel byt zvyseny uz davno). Ale rozhodne to pro me nebude argument pro volbu vlady, ktera ten rodicak zvysila.
No vidíš, já bych volil toho, kdo rodičák úplně zruší.
@cecetka píše:
Proc myslis, ze kriticky nepremysleji? Kazda generace ma jine zivotni zkusenosti. Nazor cloveka a pohled na fungovani statu se vyviji.
Jinou predstavu maji lide 20+, jinou 40+ a jinou 60+. Jinou zeny a jinou muzi. A protoze nezijeme v homogenni spolecnosti, tak je zcela prirozene a zadouci, ze se nazory, zkusenosti, pozadavky a predstavy napric generacemi a predevsim socialnimi skupinami ruzni.
Osocovat nekoho z hlouposti nebo tuposti jen proto, ze nevoli toho, koho ja, vypovida o hlouposti toho osocovatele
Bezvadně napsáno ![]()
@unuděná píše:
Chápu tě, taky bych z toho vyskočila z kůže. Radu nemám, má zkušenost s voliči ANO je přesně taková - ignor pádných a podložených argumentů. Zkrátka jim tu pusu zalepil koblihou, zvýšením důchodů a rodičákuSmutné, že to odnese ta mladá generace, jenže mnozí jednodušší lidé jedou stylem po nás potopa
Evropske „elity“ delaji vse pro to, aby Evropa byla neschopna konkurence. Ztrate zivotni urovne nezabrani zadna vlada.
Ohledne toho sobectvi pri volbach. Me proste nikdo neuplati rodicakem nebo tak. Kdyz na me bude kolega v praci hodny, ale budu vedet, ze podvadi manzelku a kasle na svoje deti, nebo ze k ostatnim kolegum se chova spatne, tak pro me bude spatny clovek. A spatneho cloveka volit nebudu. Proste nekoukam jen na svuj prospech.
Příspěvek upraven 09.10.21 v 10:59
@Anonymní píše:Řekla bych, že při současném zdražování všeho, energií počínaje, je to pro důchodce důvod pádný dost.
@Zumpa píše:
No vidíš, já bych volil toho, kdo rodičák úplně zruší.
Ale jo, proc ne? Kdyz bude zajisteno dost mist v jeslich a skolkach (ne predrazenych soukromych) a vetsi motivace zamestnavatelu pro zkracene uvazky. Takovou vladu, ktera by toto zajistila, bych volila. Protoze tam uz by byl videt kus prace pro budoucnost statu a ne jen jednorazovy krok pro ziskani hlasu ve volbach.