Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Baby Design Lupo?
Přidejte zkušenost s Baby Design LupoDík
nakonec jsme vzali lupo. manžel rozhodl. zdálo se mi, že má i lepší boudičku, jak jde víc na sportáku sklopit, aby na prcka netáhlo. zase u viperu se mi strašně líbí to skládání, ale i u lupa to jde v pohodě. tak uvidíme, až to vyzkoušíme. ![]()
@PavlaHr stejně na něm najdeš mouchy, které má ten druhý vychytaný, to si nevybereš
koupě kočárku je jeden velký kompromis; žádný není dokonalý :-/ Hlavně, aby ti vyhovoval a mimču taky! Já osobně si třeba nedokážu představit jiný podvozek - dost vozím vipera autem a aspoň nemám košík pořád špinavý od bláta a jen kočár celý „sesunu“ na podvozek, ani ho nerozkládám; ale zase ta korbička/sporťák má jisté mouchy.
@Marcela28 no tež mám tu obavu, že vše bude mít cosi
u nás třeba vipery vůbec nejsou a lupa tež ne, ale prostě ten podvozek u vipera se mi fakt moc líbil. ale tak hlavně si pak zvyknout, upustit v mém případě pár nadávek a bude to ok ![]()
Ahoj Ženy
, musím se zapojit do této diskuze, protože už to mám přečtený i po zpátku a pořád strašně váhám. Jak je možný, že nás je tolik, co mají dilema mezi těmito varianty? Já už byla 2krát v obchodě kde jsem si povozila jak ten tak ten a každý má něco. Mě u Lupa kapku vadí sporťák, nedá se srovnat s Viperem, a přijde mě stejně malý takže velikost ani neřeším. Nejezdíte někdo se sporťákem s Lupem kdy dítko sedí čelem k vám? U viperu si dost v jiné duiskuzi na to ztěžují a Lupo naopak jen chválí, ale přece jen to takovej rozdíl to být nemůže, nebo ano
??
za chvilec rodím a nemám kočár
, doufám že se budu smát i potom. Ještě mě zaráží, že Viper se prodává na bazárcích už po pár měsících užívání celkem dost a Lupo nenajdete téměř ani jeden, čím to? Jsou tak dobrý, že si je lidi schovávají nebo se tak dodělají užíváním, že to ani nejde prodat potom?
, těžko říct..Tak budu ještě tento týden jen číst a číst a psát a psát a pak už musím něco vymyslet nebo se zblázním
..díky za reakce.. ![]()
@Piškot10 no já se ptala, jak s lupem a prodavačky mi říkaly, že na lupo žádné reklamace a nebo stížnosti nemají. a že dva roky zpátky je strašně moc kupovaly maminy, loni že byly hůře k dostání a déle se na ně čekalo, takže upadly v zapoění krapet a letos zase začínají. ted jsem shodou okolností zjistila, že kámoška měla vipera, ale 3s a říkala taky, že ho prodává, že nakonec stejně koupili samostatný sporták pro malou a pro druhé si raději koupí samostatný pak hluboký. i když mi se prostě pořád konstrukčně a designově líbí. no a pak ještě jsem zkoušela stabilitu s různě nasazenou sprotvní kobičkou, protože na to mne upozornila druhá kamarádka, že jí se kočár (ale x-lander) s taškou na madle má tendence převracet. což ani u jednoho z těch dvou (viper a lupo) se nezdálo, ale lupo bylo stabilní, tak prostě nakonec mám ten.
No v obchodě mě právě říkaly, že se mnohem více teď bere Lupo, a nejvíc v hnědé a béžové - tu chci mimochodem asi i já no. No asi to vyhraje Lupo, už jen proto, že ho mají ve světlých barvách, měřím sotva 160cm a chlap je zase hora masa, více by bral Vipera, ale jak se rozhodl že chce Vipera, tak já jsem začala více uvažovat o Lupu
..ale řídil se mi dobře i Viper a taky se dá sehnat za celkem dobrej bazarovej peníz i s autosedačkou, ale zase jsou ve směs všechny černý..Toužila jsem sehnat Viper barvy Lotus, kdyby se ještě dodával i u nás, tak už ho mám dávno doma, ale Lupo je zase za stejný peníze a je nový. Mládě se narodí v říjnu, a ta korbička se mě více líbí asi u Lupa na zimu, ikdyž nějaký odvětrání vůbec nevyužiju. Ale Viper se mě jako sporťák líbí o moooc víc, ale zase mám strach, že se bude těžko mě řídit plně naloženej a to taky díky té vysouvací rukojeti protože jsem prostě prcek.
..a taky ten nánožník u sporťáku u Lupa je teda celkem malej mě příjde..no mám v tom pěknej galimatyáš ![]()
@Piškot10 Lupo se bazarove jeste nepordava, protože začal pred 2 lety a řekla, bych, že jsou majitelky natolik spokojené, že zatím neprodavají. Za sebe určite nelituji za Lupa. Malá ma 7. měsíců a v pohode jeste jezdíme v korbe. Nemám jedinou výtku, naopak. Spoustu malých vychytávek, na které človek nemyslí, kdyz kupuje a ted si to nemuzu vynachválit ![]()
@Mamina A @Piškot10 tak to jsi mne potěšila. my taky čekáme v říjnu, takže jsme objednali lupo comfort, aby bylo na skladě
tak snad to bude ok. říkám, já hlavně chtěla dobře skládací do auta, jednoduše nacvakávací a do terénu. takže to splnil a cena luxusní, spousta kolem mne měla polské kočárky a přežily dvě dětska a drandění všude možně, takže myslím, že snad ok. béžový jsme tež zvažovli, ale bála jsem se, at nejsem hned jak čuně, i když se mi líbil nejvíc, takže nakonec máme modrý. manžel přehlasoval ![]()
@Piškot10 a ostatní ![]()
Mé zkušenosti s těmito dvěma jsou takové, že Viper je „stabilnější“ když je sporťák po směru - dítko kouká ven - je to uložením středu pro nacvaknutí. V roce už stejně chtějí děti koukat ven, chtějí objevovat svět. Kamarádka má Lupo a s naloženou taškou stabilita stejná. Prostě záleží, co všechno povezeš. Pokud budeš mít poloprázdnou tašku a všechno v podvozku tak to bude jiné než když budeš mít všechno na rukojeti. Tyto kočárky jsou dělané tak, aby dítě koukalo ven
i když máš tu možnost aby bylo dítko k tobě (ale všimni si, že všechny reklamy mají sporťák směrem ven).
K mimču v říjnu bych asi nevolila ani jeden (a v podstatě ani jakoukoli kombinaci, tam jsou malé korbičky)- samozřejmě záleží na porodní váze mimča, ale s fusakem a začínající zimou ti možná ani na celou zimu nevydrží (švagrová už vyhlížela jaro a měla štěstí, že tento rok byla zima nic moc, takže malého dala do sporťáku). To raději klasiku, klidně bazarovou a pak koupit „pořádný“ sporťák. Já mám únorového a pořád ještě v hluboké korbě, ale plánuji září/říjen přesun do sporťáku. I když se tam vleze, musel by tam ležet jak panenka a to půlroční (a starší) mimčo stejně nebude - už chce koukat ven, nebo kope tak nohama a odráží se o bočnice, že se posune až na konec korbičky.
Paní v obchodě mi radila, ať koukám raději na sporťák než na hlubokou korbu - tam je mimčo +- půl roku a pak se jezdí se sporťákem.
Sousedka mě uklidnila - prý u prvního mimča vystřídala 3 kočáry a u druhého už má druhý ![]()
Lupo mělo velké výpadky v dodávkách, a to jak před dvěma roky, tak ped půl rokem. Teď se změnil výhradní dovozce - myslím, že Sam Baby a mělo by to být lepší. Proto jich není na trhu tolik jako Viperů (proto se i víc prodávají na bazaru - např. 100 z 1000 pro Viper a 1 ze 100 pro Lupo - Viperem je trh víc nasycený). No a druhá věc - Viper má 3 roky záruku, takže kdo neplánuje další mimčo, prodá ho ještě se zárukou ![]()
Nánožníky a originál doplňky moc neřešte, stejně si vyberete nějaký jiný designový ![]()
@Marcela28 jo tak s tím, že hlavně sporták souhlasím. ale stejně si myslím, že dopadnu jak všichni a potom koupím jiný skladný golfáč. ale zase co se týče velikosti, tak ač to nevyapdá, tak to jsou jedny z největších korbiček, co jsem se dívala. 80×35. viděla jsemt edy i 84,ale to bylo u kočáru od bratrance, co nemá otočné kolečka atd. švédského, co stojí 25 tis. což mi se fakt do kočáru dávat nechce
no a třeba co s týče velikosti, tak asi fatk záleží. malý od švigry má 1,5 roku a je větší jak 3leté děti. malá byla to samé… tak holt bud se vleze nebo ne, ale to by se asi nevlezl do žádného kombinovaného v tom případě. uvidíme, až prubnu
u nás se sice ted je kolem kočárků fest, ale ani jeden viper krom kámošky z prahy a ani jeden lupo, tak se ukáže.
Taky si myslím, že korbička je celkem slušná, přiznám se, že určitě už nebudu přemýšlet nad tím úplně přehodnotit výběr, protože to by mě chlap asi fakt zadávil, už teď mě říká, že jsem blázen a dělám si to složitý. A kdybych měnila tolik kočárků za doby mateřské, tak dostanu asi ránu
…nene, to v plánu nemám..ale každopádně díky tomuto psaní s vámi, to asi vyhraje Lupo..béžové Lupo Comfort, máte ho? Ta barva je pěkná, a snad to nebude vypadat jak od prasete za chvilku
., ten hnědý je taky pěkný teda no..a vůbec, jsou všechny pěkný barvy na těchto kočárcích. To je na vkusu. Dík holky
, snad se nějak dobře rozhodnu do konce týdne. ![]()
Tož hodně zdaru při rozhodování. my tež rozhodovali dlouho
jelikož jsem doma a mám tudíž čas, tak jsem to řešila víc, jak auto
a shodou okolností jsme dneska viděli viper v dědině u tchána
no aa lupo už máme objednané, takže už to raději neřeším
ale ráda uslyším názory a zkušenosti ostatních i ted.
@PavlaHr @Piškot10 A stejně budete i za půl roku koukat na kočárky a přemýšlet co a jak ![]()
@Piškot10 chlapi to nepochopí
Ten můj mi Vipera vybral do užšího výběru kvůli podvozku - prý vydrží (hold profesionální deformace
) - že prý u Lupa se mu podvozek tak nelíbí
(technici
)
Výběr je věc názoru. Jeden vychválí, druhý odsoudí. No a po bitvě každý generál - takže až odvozíme ty naše děli, budeme vědět jak vypadá dokonalý kočárek ![]()
@Piškot10 @PavlaHr No a taky jeden obchodník vychválí, druhý odsoudí - takže si dobře vyberte obchod ![]()
@Marcela28 jj, to sedí, my je vyzkoušeli ve třech obchodech a líbilo se mi, že miprodavačky řekly i ke každému ty negativní věci. až mě to překvapilo, že jsou tak otevřené. no a je mi jasné, že na každém mi vždy cosi bude vadit. ale to by nav šech kočárcích, takže ani po x dětech bych nevybrala ideální, protože prostě 100% není, holt si musím zvyknout, jako na spoustu jiných věcí, hlavně aby fungoval v tom, v čem má. a jedno dítko vydrží a pak se uvidí. a jiný kupovat určitě nebudu, na to se znám, nákupy nesnáším
max pak jen tel lehký golfáč, ale to je za dlouho. ale jinak je pravda, že viper má určitě bytelnější konstrukci, vše je v kovu-úchyty koleček atd. to jde vidět na první pohled a proto semi právě ta konstrukce tak líbí spolu se skládáním, ale při ježdění vyhrál u mne lupo a i manžel pak vybral spíš ten. není špatné třeba vzít kamarádku nebo někoho s malým dítětem a ten sporták vyzkoušet. nebo tam aspon hodit nějakou zátěž ![]()