Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAbrala bych x-lander a i s korbou. Nebo fakt v zimě nebudete chodit ven??? Protože někdy v prosinci, v lednu ho těžko zabalíš dostatečně tak, aby se mu líbilo jen v tý sedačce (pokud nebudete jezdit jen po supermarketeh).
Přijde mi škoda mít do 5-6 měsíců dítko zavřený jen doma. Toť můj názor.
no taky mi prijde divne nejezdit s prckem pul roku venku… a ta nacvakavaci autosedacka se da skousnout tak max na nakupy…jeste to promysli..
Mám X lander xa, ale používat jsme ho plně začali až od 8 měsíců, dřív byl na to malý prostě malý a neuměl v tom ležet, tedy nelíbilo se mu, byl zvyklý na rovný a velký prostor, ale s korbičkou neporadím, měla jsem před tím normální trojkombinaci od Bebetta, takže tam se moje říjnové mimčo vešlo krásně až do teď.....Ale zase jsem ho nemusela skládat, kočár tedy.
Rozhodně jsem to taky nepochopila, jak jsi to myslela, ale půl roku s prckem nejít ven bych asi nezvládla a když by byla zima horší než letošní, tak jen v autosedačce si to neumím dost dobře představit. Nechcem být nepříjemné, ale tak to vyznělo…Prima volbu.
a co se pojistit na těch pár zimních měsíců jenom nějakým provizorním starším hlubokým kočárkem…a uvidíš…jaká bude zima,od kdy ti bude vyhovovat ten nový kočár. Možná něco z bazaru, nebo půjčený od kámošky, která si ho schovává pro další dítě… Kupovat hlubokou korbu za moooc peněz možná fakt nemusíš… záleží na vašem životním stylu.
Jsem taky pro korbu, mi malá spala venku i 3 hodiny v kuse. Pokud máš, alespoň na zahradu, balkón nějaký kočár, tak to chápu. Ale jinak si myslím, že mimču sedačka nevystačí.
Určitě bych si koupila korbu. I když se tím kočár docela prodraží. Kamarádka si koupila tenhle a je s ním velice spokojená. V Polsku vyšel na 7000,–kč i s korbou.
http://www.e-wozki.pl/…p//index.php?…
Ale je to jen na tobě. Přeju ti šťastnou volbu. ![]()
Já myslím, že na xlander seženeš korbu kolem 2000-2500, pokud netrváš na nové, a následně jí můžeš zas prodat. (myslím, že korba vyjde na stejné peníze jako starší kočárek z bazaru)
Na X-lander jsem koupila korbu (minuly mesic) za 1500.- a je uplne v poradku, po jednom decku a je to model 2006. Mrkni po bazarech a iurcite si korbu kup. Jo dostala jsem ji s plastenkou a adaptery.
Anonymni,
taky jsem to moc nepochopila - to jako že s mimi nepůjdeš celou zimu ven??? http://www.sirmi.ic.cz/smajl/32.gif /> No já nevím, já chodím ven skoro každý den, ať je tuhá zima nebo horké léto… Myslím, že prcek potřebuje na vzduch a otevřené okno to nenahradí
Navíc kolikrát, když bylo mimi doma nervózní nebo plakalo a už jsem nevěděla co, tak jsem ho vzala ven do kočáru a byl klid
Nebo budeš potřebovat něco vyřídit ve městě apod. na delší dobu a to Ti autosedačka nepostačí!!! Ve vajíčku může být dítě denně max. 2 hod. (myslím teda, že tak to uvádí výrobci?)
A navíc by jsi se půl roku okrádala o krásné chvíle, kdy můžeš venku kočárkovat a být taky sama na vzduchu! ![]()
Určitě se bez korby nebo teda aspoň kvalitní pevné vložné tašky neobejdeš! Nebo je velmi dobré řešení, jak tu psaly holky - pořídit nebo si půjčit starší hluboký kočárek - to je pro mimi (podle mě) stejně nejlepší… ![]()
Jinak já bych Ti sice X-lander nedoporučila, má velmi úzkou sport. sedačku pro dítě (zádovou opěrku), je prostě malý
A originál nánožník tam na fusak v zimě nedáš ![]()
U toho Coneco V3 mě připadá prostor pro dítě větší, myslela jsi tento?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No vypadá moc dobře… ![]()
Jinak v této cenové kategorii už je na výběr dost kočárků i s korbou, tak se ještě mrkni a promysli to pořádně… ![]()
Sisi
Taky mám říjnové mimi, navíc v roce 2005 kdy se Kuba narodil byla opravdu „ZIMA“. Měla jsem kočárek Knorr s vložnou taškou a ta byla dle mého názoru na zimu suuuuper. Malý se mi do ní vešel v pohodě i s fusakem a taška sama o sobě je polstrovaná molitanem takže tipla bych, že větší teplíčko než v některých korbách.
Měla jsem k tomu i autosedačku na podvozek - to jsem moc nevyužila protože mi přišlo, že i když má sedačka stříšku, že by mu tam byla zima (větrací otvory ve spodní části, stříška malá) takže opravdu jenom na přejetí třeba k doktorce a všude tam kam vytahovat kočár nemá smysl a nést sedačku je záhul. Za celou zimu jsem to využila cca 3×, pak už více. Navíc jezdit takhle s dítkem delší dobu, zbytečně skrčeným v sedačce se mi dneska už nezdá jako dobrý nápad. Každopádně, pokud je možnost koupit kočárek na který jde sedačka, na kratší převozy bych to brala.
Volila bych asi tu korbičku nebo něco s vložnou taškou. S miminkem můžeš klidně vyrazit ven pokud je (dle naší paní doktorky) do -5°C. Když byl můj Kubík malý bylo i v té hrozné zimě takových dní požehnaně a je fakt, že venku krásně spinkal a až do 1 roku nebyl nemocný a ani neměl rýmu. No jo, holt čerstvý vzduch
Poraďte mi prosím někdo - vybírám kočárek, který by měl být pokud možno skladný, auto budeme využívat pravidelně a hlavně nesmí být zbytečně těžký a dobře manipulovatelný. Každopádně nechci 3-kolku a přední kolečka bych chtěla otočná. Určitě preferuji sportovní kočárek s možností korby. A teď mám dilema. Narodí se nám někdy v půlce října a tak s procházkami v zimním marastu moc nepočítám. Myslíte si, že by bylo řešitelné koupit pouze sportovní kočárek s adaptérem a autosedačkou? Tím uvažuji o nouzovém využití pouze podvozku x-lander a x-car autosedačky k případnému krátkému venkovnímu převozu. Měli jste všichni na prcka hlubokou korbičku? Řekněme od 5-6 měsíců bychom potom již sportovní kočárek mohli plně využívat - duben je již krásně a procházky by mě lákali. Bohužel nemáme balkon a tak by prcek mohl spát na čerstvém vzduch při otevřeném okně. Nebo teda koupit levnější kočárek Baby point V3, který je již od narození. Máte někdo s kočárkem V3 zkušenosti? Děkuji za rady.