Babyvak x nosidlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.10.16 15:47

@saadet už jsem to našla :lol: a nebála si se, že z něj vypadne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
28.10.16 16:44

@levandulka123 nebala jelikoz tam „sedi“ fakt pevne…jen se musis nauci tam mimi davat coz ze zacatku jde hur s vypada to krkolome…ale neni po parkrat ti to neprijde a mala tam byla moc spokojena ;) neni to na kdovijak dlouho, ale rychle se to nanda coz jsem chtela. A taky mi tam mala vzdy usla a ten vak jde perfektne sundat i s ni a nechat spat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.10.16 18:24

Babyvvak je super. Samozrejme ze je „ergonomicky“ - pokud se da takto posuzovat. Dite v tom totiz nesedi ale lezi. Ja na nej nedam dopustit. Jednoduchej, krasne ho nandas a i SUNDAS! I se spicim ditetem. Mela jsem prvniho nosiciho v nem porad. Mezi nim a druhym odkazem nevidim zasadni rozdil. Proste jen jiny vyrobek.

Babyvak ma jednu nevyhodu - je na jedno rameno. My ho pouzivali na chovani a uspavani hlavne v sede na mici, takze to nevadilo. Na to vzit do nej dite nekam ven na delsi dobu to neni. Samozreme u 4 kilo mimina jo, ale u vetsiho je to jednostranna zatez. Takze na doma klidne, ven bych doporucila satek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.16 09:10

Děkuju za rady holky :) a šli by jste i do toho Mei Tai? Myslím kvůli tomu, aby bylo ergonomicky správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
29.10.16 11:32

Tohle jsem našla k babyvaku: Babyvak. Nedovoluje kontakt. Dítě je v nevhodné poloze - brada přitisklá na hrudník, tím se omezuje přísun vzduchu, kyčle v nepřirozené poloze. Nelze dotáhnout k tělu nosiče, je nutné přidržovat. V létě neprodyšný.
A k tomu nosítku - ideálně se podívat a vyzkoušet - jestli má dost látky mezi nožkama (od kolínka ke kolínku), jestli je dobře podsazený (má kolínka výš zadeček), jestli není zádová část vypolstrovaná (kvůli kulatým zádíčkům) a naopak jestli jsou dobře vypolstrovaný ramenní popruhy a bederní pás, aby to bylo pohodlný tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
29.10.16 11:41

Měla jsem jak babyvak, tak ergonomické nosítko typu Manduca. Babyvak jsem používala v prvních měsících, ale vždy jen např. na uspání, přenesení dítěte do kočárku nebo pak vynesení z kočárku do x-tého patra, případně jsem tam dítě chovala v sedě a měla tak volné ruce např. na počítač nebo knížku. Na částečné uvolnění rukou a umožnění manipulace i se spícím dítětem je to super, ale neberu ho jako klasické nosítko nebo šátek. S nosítkem/šátkem má člověk obě ruce plně volné i při pohybu, jsou vyvážená záda, takže na domácí práce nebo delší přesuny paráda, ale se spícím dítětem už se manipuluje podstatně hůř. Takže pro mě hlavně pro první měsíce byl babyvak k nezaplacení, v podstatě jsem ho brala jako zavinovačku s přehozením přes rameno. A teď mám roční dítě a v ergo nosítku s ním chodím na houby nebo když vedu staršího do školky, a taky na něj nedám dopustit. Beru to prostě jako dva úplně odlišné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.16 19:46

Tak jsem nakonec koupila tento Mei Tai minizone, na ramena to mám vypolstrovaný, to samé i miminko za hlavičkou, zdá se mi ergonomicky správné, zadeček by tam měl být posazen níž, než kolínka (podle fotky, vyzkoušet budu moc, až se malé narodí :lol: ) Na internetu je cena většinou kolem 1200, paní mi ho prodala za 450, což mě zaráželo, ale spíš to bude tim, že se ho prostě jen chtěla zbavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20525
29.10.16 21:31

@Levandulka123-super, ať jste spokojení
Ještě ke Kibi má tzv. kapucku, která se zapne, když dítě spí a tak je pěkně podržená hlavička, kapucka je ze stran a s horní části volná, tak tam jde krásně vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí