Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych prosím poradit od někoho, kdo tomu rozumí, či má konkrétní zkušenosti, zda dceři (4,5 let) na baletní kroužek pořídit baletní piškoty:
a) s dělenou podrážkou?
b) s nedělenou podrážkou?
http://www.grishko.cz/…g_detail.php?…
Přidala jsem odkaz oč se mi konkrétně jedná.
A pokud by mi někdo dokázal vysvětlit jaké jsou výhody a nevýhody dělených a nedělených?
Samozřejmě, že se můžu zeptat přímo paní učitelky, ale zajímá mě více názorů a zkušenosti.
Děkuji.
Myslím, že u tak malého dítěte je to úplně jedno. Jinak záleží, k jakému tanci budou sloužit. Jestli jde o nějaké tanečky, modernu nebo scénický tanec, nedělená je ok. Jestli o klasický tanec, kde potřebuje noha volnost (pro propnutý nárt atd), hodí se dělené.
Jedná se přímo o balet. Teď má s dělenou podrážkou. A ještě se rozhoduji zda kožené, teď má plátěné a docela mě překvapilo, že je téměř nezničila, tak cenově už je jedno jestli to bude o 200,– Kč víc, poněvadž jí to opravdu baví a větší investice by mi nevadila, když by kůže byla konfortnější.
Za mě plátěné, sama je mám. Jsou prodyšnější, dají se normálně prát, neničí se… Jako malá jsem měla kožené a loupaly se. Ale asi jde o to, co komu vyhovuje.
A dělená podrážka bude lepší.
@Monysek8 A co saténové? Ty se jí na pohled hodně líbí, hlavně takové ty tělové. Děkuji za příspěvky.
Za mě taky plátěné - dělené, když se propne nárt, tak se ta nedělená podrážka krčí a mě z toho chytaly křeče. Satén bych nebrala, protože jakmile je začne používat, tak se jí různě ošoupou a povytahují vlákna a už to nebude pěkný.
Myslím, že o značku úplně nejde, hlavní je, aby to sedlo na nohu. Takže doporučuju kamennou prodejnu a zkusit. Něco má i Decathlon.
Satén až na špičky, piškoty bych fakt volila plátěné.