Co dělají děti doma ve svém volném čase?

3701
9.9.15 09:40

Co dělají děti doma ve svém volném čase?

Ahooooj :mavam: Zajímalo by mě co dělají vaše děti (školáčci) ve svém volném čase doma.
Jestli jim dovolíte hrát hry na tabletu nebo si malují, tvoří, čtou, koukají na TV?
Syn (2. třída) si dost maluje a tvoří, ale ted začal škemrat, že chce hrát na tabletu, když přijde ze školy nebo že se chce dívat na youtube na PC hry, že tam jsou prý nějaký ukázky her nebo co, že na to kluci ze třídy koukají. Dost se tomu bráním, bojím se, že jakmile toto začne, už ho nebude nic jiného bavit.
Jak jsou na tom vaše děti?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
9.9.15 09:42

Dcera (2.třída) si hodně maluje, tvoří, lepí, vymýšlí blbosti a dělá s tím akorát bordel :lol: Když je ještě dobré počasí, lítá na zahradě. Občas zaškemrá o tablet nebo hry na decko.cz, ale to jí povolím tak jednou za 14 dní, i míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
9.9.15 09:45
@PetiteFillette píše:
Dcera (2.třída) si hodně maluje, tvoří, lepí, vymýšlí blbosti a dělá s tím akorát bordel :lol: Když je ještě dobré počasí, lítá na zahradě. Občas zaškemrá o tablet nebo hry na decko.cz, ale to jí povolím tak jednou za 14 dní, i míň.

Díky. Taky mě napadlo, že bych to zavedla třeba jednou týdně (v sobotu chvilku) že může hrát. Potřebuji znát váš názor právě. Abych nebyla za „krkavčí“ matku co nedovolí dítěti tablet :mrgreen: tak chci vědět, jak to mají ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
9.9.15 09:47

Čtou si (oba, i ten předškolní), hrají si s Legem, kluk lítá po bytě s mečem, střílí lukem do terče nebo kope do plyšového balonu, holka si hraje s panenkami nebo maluje.

Večer se podívají na Večerníčka - o víkendu na Studio Kamarád nebo při dešti na poobědové pohádky… Ve školním roce, pokud jsou zdraví, se na jinou televizi čas nenajde. Pokud jsou nemocní, dívají se častěji (nebo si i zahrají na tom tabletu - mají jej, ale naposled ho vzali do ruky někdy o prázdninách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.9.15 09:47

@SarkaNovo No já jsem zjistila, že čím častěji jí to povolím, tím častěji to pak vyžaduje jako standard. Což nechci, takže opravdu velice zřídka. Dělá smutný oči, ale má smolíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.9.15 09:48

2 třída - Lego, lego, lego. o víkendu, když po obědě mladší spí, tak smí na PC. Před spaním mají chvilku oba tablet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
9.9.15 10:02

Já teda na tom nevidím nic špatného, také si ve své volné chvilce sednu k netu nebo si zahraju hru na PC :nevim: Takže u nás děti (1. a 4. třída) na tabletu nebo PC být mohou, mají v týdnu denně vyměřených 30 minut, o víkendu hodinu. Nechodí na PC a tablet denně, jen pokud chtějí a pouze na vyměřený čas. Jinak jsou na kroužkách, sportu, u lega, u kreslení atd.

Myslím si, že k dnešní době počítače prostě patří a pokud to rodič dokáže udržet v míře, tak jim to nic špatného neudělá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
9.9.15 10:06
@Loll píše:
Já teda na tom nevidím nic špatného, také si ve své volné chvilce sednu k netu nebo si zahraju hru na PC :nevim: Takže u nás děti (1. a 4. třída) na tabletu nebo PC být mohou, mají v týdnu denně vyměřených 30 minut, o víkendu hodinu. Nechodí na PC a tablet denně, jen pokud chtějí a pouze na vyměřený čas. Jinak jsou na kroužkách, sportu, u lega, u kreslení atd.Myslím si, že k dnešní době počítače prostě patří a pokud to rodič dokáže udržet v míře, tak jim to nic špatného neudělá 8)

Jj, s tím souhlasím, ale bojím se, že jakmile k tomu sednou, začne je to hrozně bavit a už je nebude bavit nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
9.9.15 10:08

U nás je tablet skoro každý den, na předem určenou dobu, za předem stanovených podmínek - hotové úkoly a veškeré další povinnosti. Televizi nemáme, tak to mají místo ní. Co si na tabletu dělají, jestli hrají hry nebo koukají na pohádky na youtube, je na nich.

Jinak jsme hodně venku, pokud není vyloženě ošklivo. Doma se hrají s autíčky, staví Lego, hrají si na obchod, staví bunkry, teď hodně tvoří - malují, stříhají, lepí, hrají si s modelínou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.9.15 10:11

@Loll Já s tím taky souhlasím, není na tom nic špatného v tomto věku už, ale bohužel jsem si na vlastním dítěti ozkoušela jak jsem psala výš, že čím častěji dovolím, tím častěji si to vynucuje a půlhodinka jí nestačí. Takhle když jí to tolik nepovoluju, ji to ani tak často nenapadne. A pak když se jednou za 3 týdny zeptá, tak jí to dovolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
9.9.15 10:11
@SarkaNovo píše:
Jj, s tím souhlasím, ale bojím se, že jakmile k tomu sednou, začne je to hrozně bavit a už je nebude bavit nic jiného

U nás jsou taková období, kdy by nejradši jen hráli, ale pak se toho nasytí a zase tablet tolik nevyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
9.9.15 10:14

@SarkaNovo Trochu od tématu. Ale já vim na co chce koukat. Manžel to sem tam sleduje taky a shodli jsme se, že náš malej na to koukat nebude. Ti youtubeři bývají dost sprostí, často tam říkají dost extrémní názory a děti je berou doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
9.9.15 10:14

@SarkaNovo Myslíš? Já mám naopak zkušenost, že pokud jim to budu striktně zakazovat a pouštět je tam třeba jen 1× týdně, tak se budou pořád ptát, pořád chtít a pořád škemrat. Takhle vědí, že můžou a po x dnech už to ani denně nevyužívají. Když chtějí, tak mohou, 30 minut je opravdu nezabije. Poté si jdou v klidu hrát, bez řevu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
9.9.15 10:17

@PetiteFillette Tak určitě, na každé dítě funguje něco jiného, těžko to určit plošně, co je pro děti nejlepší - každý zná to své dítě nejlíp a ví, co a jak na něj funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.9.15 10:19

@Loll @SarkaNovo Asi to bude chtít zkusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie