Co dělají děti doma ve svém volném čase?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
9.9.15 10:19

@Loll @SarkaNovo Asi to bude chtít zkusit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
9.9.15 10:20

Tak u nás jsme mu v tom nebránili (i když se mi to nejdřív nelíbilo a nechtěla jsem) ale žije zapojováním kabelů, UBS, myší a prostě vším, co jde zapojit/propojit, tahá kabely (hraje si i normálně, ale toto vede) a manžel mu našel pár her, které jsou logické, tak jsem svolila (začal v necelých 3 letech). Ve výsledku to je tak, že ho to baví 20min. a jde si hrát zase jinak :nevim: takže já v tom problém nevidím, jen mi skoro přijde „pozdě“ v 1.-2. třídě, když do té doby se s tím nesetká. U nás to bere jako běžnou věc (nic, po čem by měl toužit) a je to možná šikovnější. Uvidíme časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.9.15 10:24

Pokud to lze, jsou prostě venku. V šest je večeře a podle toho, jak rychle jí a jak rychle si pak udělají věci do školy, mají do cca půl osmé „volno“. Je na nich, zda to bude televize (Spongebob, toho milujou), nebo počítač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
9.9.15 10:28

Všeho s mírou, po splnění povinností do školy, můžou prakticky cokoliv, dost mezi vším střídají, tablet, lego, kreslení, není pro ně problém vypnout pc a jít si stavět, pokud mám pocit, že už je toho příliš… navíc je vyháním ven na vzduch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
9.9.15 10:37
@Emilie píše:
Pokud to lze, jsou prostě venku. V šest je večeře a podle toho, jak rychle jí a jak rychle si pak udělají věci do školy, mají do cca půl osmé „volno“. Je na nich, zda to bude televize (Spongebob, toho milujou), nebo počítač.

Jojo, Spongeboba taky milují, toho si nenechají ujít nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
9.9.15 10:38

@Plomba Opravdu? Já vůbec právě nevěděla o čem mluví - jaké koukání na hry na youtube 8o Tak to radši teda ne. Děkuju za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.9.15 11:07

Souhlasím se systémem všeho s mírou po splnění svých povinností.

Beru si trochu i příklad ze sebe, že pokud je člověku něco odpíráno (a není to životu nebezpečné) není to zrovna šťastné řešení. Ale určitě je na místě danou věc korigovat, aby byla v rámci mezí a nebyla upřednostňována před normální realitou ;).

Syn (sekunda) je tvor, který sice má rád techniku, ale mnohem radši má rád své koníčky (dinosaury, knihy, sport) a na PC/tabletu je jen třeba když něco dělá do školy, popřípadě měl ve škole náročný den a potřebuje u toho úplně vypnout. Když u toho ale sedí hodinu, dá si to rozumě vysvětlit a jde dělat něco jiného.

Dcera (pátá třída) je teda tvor, kterému se nedá nic nakázat, ale díky bohu se dá korigovat a směřovat aspoň v rámci mezí tam „kam chci“. Dcera ráda tvoří, čte knihy, je hodně pohyblivá. A denně má tablet na 30 minut, na to její odreagování ji to stačí. Občas kouká na pohádky typu „vymývač mozku“ a ty se přiznám, že koriguju dost. Protože mi drásaj nervy. Kdyby bylo po jejím, čumí na ten tablet nonstop, takže to musím trochu mírnit.

A mladší holky jsou na tabletu taky maximálně 30 minut denně (každá 15 minut, ale sedí u toho společně). Déle je to ani nebaví, navíc se u toho často hádaj, takže zabavuji pro „neshody“ a jakmile jdou dělat něco jiného, jsou rázem v klidu a už se tak nehašteří a tady vidím, že ta technika dost ovlivňuje. Bylo jim 5 let. Ale z 99% mají jiné zájmy, než tablet :).

Bereme to jako běžnou věc. Já bych to synovi být tebou povolila, ale rozhodně to v rozumné míře korigovala. Kdyby se náhodou stalo, že by na tom byl závislý (někdy člověku stačí klidně těch 30 minut denně, jiný se nestane závislý ani třeba po xx hodinách u pc, je to indivindy), dá se zakročit, ale pak je na místě, aby člověk dítě opět přivedl k „běžným činnostem“ a chvíli mu asistoval, než se zase rozkouká. Naštěstí jsem toto řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
9.9.15 11:36

@SarkaNovo máme prvňáčka, snažíme se ho vést ke sportu, takže jezdí na kole, pokud je počasí, má dva sportovní kroužky, na hodinu až hodinu a půl tři dny v týdnu. Chodí do družiny, lítá venku, hraje si, maluje, moc netvoří, to ho až tolik nebaví, hrajeme spolu různé hry. Občas koukne na tv, tablet nemá, k počítači moc nechodí, ne že by měl zákaz, ale nějak má vždycky na práci něco jiného. Když je nemocný, kouká na tv víc, ale celé prázdniny ji snad neviděl.
Kdyby o to stál, domluvili bychom si pravidla ve smyslu toho, že když má hotové úkoly do školy a povinnosti doma, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
9.9.15 11:41
@Plomba píše:
@SarkaNovo Trochu od tématu. Ale já vim na co chce koukat. Manžel to sem tam sleduje taky a shodli jsme se, že náš malej na to koukat nebude. Ti youtubeři bývají dost sprostí, často tam říkají dost extrémní názory a děti je berou doslova.

Tak doufám, že tomuhle se ještě dlouho vyhneme… Zatím si tam děti hledají pohádky a seriály. Z těch teda taky nejsem zrovna nadšená, ale zatím to nechávám, sice jsou to často bláboly, ale aspoň to má ten výchovný podtext. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.9.15 11:44

@Titty Jo a občas ty pohádky mají všelijaký podtext, jen ne výchovný. Z těch kvetu já :zed: Ani nevim, jak se ty kraviny jmenujou, ale jsou děsný :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.9.15 11:47

Mám holky 3 třída a školka. Hodně si hrají spolu - s panenkama, převlékání, často malují, hrají na školu. Když je hezky, jdou ven, opět společně hry, kolo, houpačky, skluzavka, nebo pomáhají se zvířaty nebo s tím co konkrétně děláme venku my. (dobrovolně). A mají povoleny i ten tablet nebo počítač. Někdy by chtěli hrát často, jindy si ani nevzpomenou, že nějaký pocitac máme. Snazim se to korigovat na nějakou rozumnou míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
11.9.15 06:03

Dcery (8,5 let) chodí 3× týdně do gymnastiky a ta starší má ještě k tomu balet, takže, během prac. týdne stihne tak udělat úkoly, trochu se poučit, jezdíme všichni hodně na kole, pomáhají mi na zahradě, udělali jsme jim v domě velkou hernu s tělocvičnou, kde mají žebřiny, žíněnky, kladinu, kruhy na zavěšení, hrazdu, trampolínu, takže ještě i doma cvičíme. Na PC vůbec nechodí, dokonce s ním ani neumí zacházet, což asi taky není moc dobře, protože ve 3 třídě mají informatiku a bude asi jediná, kdo neumí pomalu PC ani zapnout. Né, že bych jim počítače nějak zakazovala, ale nepamatuji si, že by chtěly hrát hry nebo něco podobného. Vlastně, občas jsem jim na youtube pouštěla písničky, vtipná videa se zvířaty a ted jim občas pustím videa gymnastek. A ještě, když hodně gumičkovaly, tak jsem jim pouštěla různé návody. O víkendu jezdíme hodně na výlety nebo jen tak do lesa, to mají nejraději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
11.9.15 14:47

Mám 2 dcerky(6.tř a 2tř.) Ta starší má hodně perný týden-škola, klavíra nauka, florbal. Večer bývá hodně utahaná(kroužky si vybrala sama:-))-večer většinou kniha nebo malování(moc jí baví kreslit). Ta mladší-si většinou hned po škole udělá úkoly(má adhd-čím déle odkládáme školní učení tím hůř ho pak zvládáme)čteme, cvičí logopedii-pak si buď hraje, nebo jdeme ven, taky si ráda čte, skláda puzzle nebo vybarvuje:-).Tablet mají obě-ale během týdne ho pouští málokdy a to už těsně před spaním a večerním čtením příběhu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
11.9.15 20:30

My televizi taky nemáme, zato mame xbox a notebooky a tablety. Jsme hodně technicky založena rodina a přesto hoši radeji běhají po venku, jezdí na kole, hraji na zahradě fotbal. Tablet maji dovoleny ob den po povinnostech, xbox kdykoliv, ale jen sporty u kterých se hýbou a na pohádky se moc koukat nechtějí. Jinak kdyz je osklivo, tak si hraji s legem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
12.9.15 00:31
@aklusim píše:
My televizi taky nemáme, zato mame xbox a notebooky a tablety. Jsme hodně technicky založena rodina a přesto hoši radeji běhají po venku, jezdí na kole, hraji na zahradě fotbal. Tablet maji dovoleny ob den po povinnostech, xbox kdykoliv, ale jen sporty u kterých se hýbou a na pohádky se moc koukat nechtějí. Jinak kdyz je osklivo, tak si hraji s legem

naše holky milují playmobil..to je u nás velký hit-holky mají už hodně sad a hodně si sním vyhrajou, ale lego mají taky moc rády :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí