Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych z toho tedy nedelala takovou vedu, kamarad a jeho maminka preci neni nikdo „cizi“. Vysvetli mu, ze muze jit ke kamaradovi, ale ze ti musi dat vedet.
@AnastazieB píše:
Ja bych z toho tedy nedelala takovou vedu, kamarad a jeho maminka preci neni nikdo „cizi“. Vysvetli mu, ze muze jit ke kamaradovi, ale ze ti musi dat vedet.
Já vím, ale fakt jsem se vylekala pořádně ![]()
A GPS hodinky - to ho jako můžeš sledovat, kde se zrovna nachází? To ani nevím, že něco takového je ![]()
Chapu, ze ses vylekala, ale nic jineho ti nezbyde, pokud mu teda nechces natvrdo zakazat kamkoli chodit. Dite roste a postupne se bude osamostatnovat cim dal vic. Jen mu proste vysvetli, ze pokud na nej cekas doma, tak ti musi dat vedet, ze jde jinam, ze o neho mas strach.
Dceři jsem loni vtloukala do hlavy od začátku roku (šla do první třídy), i když chodila se mnou. Pak na pozdim začala chodit sama ze školy a zrovna se stala ta věc s tou unesenou holčičkou, bylo to pořád v televizi, jak odešla ze školy s někým cizím a pak ji našli mrtvou. Ač jsem nechtěla, zahlídla to ve zprávách a pořádně se vyděsila. Od té doby to má pořád na paměti a sama občas zmíní, jaké jsou pravidla. Takže pokud je kluk nebojsa, klidně bych mu tenhle případ dala za příklad. Není to moc košer, ale lepší vystrašené, jak unesené děcko.
@Anonymní píše:
Já vím, ale fakt jsem se vylekala pořádně
A GPS hodinky - to ho jako můžeš sledovat, kde se zrovna nachází? To ani nevím, že něco takového je
To je sranda že to nevíš.
Synovi je 2,5 let a už teď mám v plánu mu dát čip do botičky abych ho mohla sledovat. Navíc to mají i dětské mobily v sobě - určíš trasu kudy půjdou domů a když se z ní odchýlí tak ti to pošle smsku na tvůj mobil a můžeš ho sledovat kudy jde. ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, ale fakt jsem se vylekala pořádně
A GPS hodinky - to ho jako můžeš sledovat, kde se zrovna nachází? To ani nevím, že něco takového je
No jasný. Myslím, že se to objevilo na trhu, když se ztratila nějaká holčička. Raděj budu mět děcko na GPS než někde zavražděné. Co si budem vykládat, v dnešní době to není p..rdel pustit děcko bez dozoru ![]()
@Lynette píše:
To je sranda že to nevíš.Synovi je 2,5 let a už teď mám v plánu mu dát čip do botičky abych ho mohla sledovat. Navíc to mají i dětské mobily v sobě - určíš trasu kudy půjdou domů a když se z ní odchýlí tak ti to pošle smsku na tvůj mobil a můžeš ho sledovat kudy jde.
Fakt???A kde se to dá sehnat???Pošlete mi někdo odkazy prosím?
Vůbec o tom nevím.
@Anonymní píše:
Fakt???A kde se to dá sehnat???Pošlete mi někdo odkazy prosím?Vůbec o tom nevím.
Napiš si do vyhledávače Dětské hodinky s GPS
Počti si o tom. Je víc takových „vychytávek“ ale ty hodinky mě přijdou nejlepší. Botu, mobil, batoh apod. může děcko ztratit, ty hodinky jen tak někde nenechá. Navíc jsem slyšela, že možná v Německu ti dají hodonky, které odepneš jen speciálním klíčem nebo kódem, ale už je to dýl, nevím jestli se to chytlo na trhu.
http://www.spionazni-technika.cz/…hem-530.html tohle mě vyskočilo jako první. Sice je to drahá záležitost, ale podle mě se vyplatí. Zkus si pročíst i recenze. A hlavně se to doporučuje cca do konce základky.
@Tuco Tak tenhle film jsem se teda neodhodlala pustit ani starším dětem. Poučuju, vysvětluju, ale z takového filmu by měli noční můry. Hodně na ně zapůsobil bohužel ten skutečný případ mrtvé holčičky, to asi na všechny děti, bavili se o tom pak i ve škole…
Ale dát mámě vědět, když chtějí jít ze školy rovnou ke kamarádovi, to musí, to je jasné, to mu zakladatelko opakuj do zblbnutí, že ses o něj moc bála, to pochopí. Na to ten mobil přece má. Na co jiného? Postraš ho známými případy unesených dětí i nějakým trestem, ve 2. třídě už to musí chápat a dodržovat.
Blbé je, že je větší pravděpodobnost, že jim ublíží známý člověk než někdo úplně cizí.
Tak vysvětluju, poučuju, varuju a doufám, víc nemůžu. Nemůžu je držet doma, aby se jim nic nestalo. Na tohle jsou mobily fajn, že můžou zavolat. Když si vzpomenu na sebe, po škole jsem si chodila, kam jsem chtěla, i do lesa třeba a nikdo o tom nevěděl, rodiče v práci, mobily neexistovaly.
Ahoj holky, nejdřív omluva za anonym, nezlobte se, ale chodí sem spousta známých a v nicku mám fotku a nechci aby věděli o této situaci. Prosím vás, potřebuji poradit, vůbec nevím jak mám naučit syna, aby nechodil s nikým cizím. On se lidí nebojí a fakt by šel s kýmkoliv kamkoliv. Už od mala neměl problém někomu dát ruku a jít. Nalákali by ho na cokoliv.Jsem úplně zoufalá. Několikrát jsem mu říkala, aby s nikým nikdy nechodil a hned utíkal domů. Je ve druhé třídě, chodí sám 2× týdně po družině na kroužek míčových her a zrovna včera měl přijít hned po kroužku domů a nepřišel. Volala jsem mu na mobil, ten mi nebral, byla jsem úplně na zhroucení. Volala jsem tedy učitelce, která kroužek vede, jestli odcházel a ona mi řekla, že šel s jeho kamarádem a jeho mamkou. Okamžitě jsem se sebrala (mám v baráku obchod s dětským oblečením) a šla k tomu kamarádovi domů. Hned jsem udělala zle, že odešel s nimi domů, aniž bych já o tom věděla, samozřejmě jsem vynadala i mamince kamaráda, že mi nedala ani vědět, že je kluk u nich. Prý mi zrovna chtěla volat ze synovo mobilu. Vůbec se s jeho rodiči neznáme, tudíž on odešel s cizími domů. Doma jsem mu vynadala a on na mě koukal proč by jako nemohl s někým takhle jít. Ano, nešel jen s dospělým, šel s kamarádem, ale stejně - proč by měl chodit s někým takhle domů, když nejsme domluvený. Holky, já vůbec netuším co dělat, jak mu to vysvětlit. On si nedá říct. Fakt chodí sám, i ze školy a já ted budu úplně trnout.Jak to vysvětlujete dětem vy, aby s nikým nechodili? Děkuji vám strašně moc za rady.