Báli byste se do linkového autobusu s nosítkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37144
5.12.18 10:01

@Janičička v nositku ne ale naopak mám blbou zkušenost s kočárkem v autobuse. Když prudce zabrzdil kočár se mi skoro převrátil, a to sem stala vedle něj a držela ho a měla sem těžký bytelný kočárek. Jednou mi do kočárku skoro spadla jedna babka co se za jízdy zvedla. A golfky mi pak později při brzdění dokonce ujeli i přesto že byli zabrzděné, protože sem se otočila že si označím jízdenku a bus akorát brzdil. Nehledě že se mi párkrát stalo že se mi kočár do busu prostě nevešel a musela sem čekat na další spoj který třeba nebyl tak narvaný, takže osobně sem do busu šla s kočárkem jenom v případě nejvyšší nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
5.12.18 10:01

@Janičička Je tam nějaký prostor na stání? Nebo je to typický dálkáč, kde všichni musí sedět? Při prudkém brždění by možná pomohlo, kdybys stála proti směru jízdy. Samozřejmě o něco dobře opřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
5.12.18 10:23

@Mala.ještěrka V hluboké korbě se většinou dítě ani nepoutá. Můžeš mi vyfotit ten leták?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
5.12.18 10:26

S nosítkem a pokud možno proti směru jízdy. Ale záruka není nikdy, v buse se ani ta autosedačka nedá správně připoutat. S kočárkem necestuju, max. procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.12.18 10:36

@sladke-mameni První dvě foto jsou celý leták, poslední detail, kde je zmínka o nosítko x kočárku. A je to i napsané v přepravních podmínkách pražské MHD mimochodem.

Edit: první je detail, ostatní celý leták

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
5.12.18 10:47

My jezdíme s šátkem radši, je to pro nás pohodlnější s kočárkem jsme museli jen jednou a byl to děs, malou jsem stejně musela nakonec vytahnout aby nekricela a to mam vážně hodně dítě, které se nechtěla jen tak, takže jsem nakonec seděla, malou bez cekoholiv na rukou, takže u nás jen s šátkem uz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.12.18 10:52
@Janičička píše:
Ahojky, bali by jste se do linkoveho autobusu s nositkem. Autobus jede po dalnici a muze se stat, ze prudce zabrzdi. Jela jsem zatim jednou s kocarkem a hodne jsme prekazeli a tak me napadlo nositko. Ted promyslim vsechna ruzna rizika, protoze bych svoje miminko nerada jakkoliv ohrozila. Jakou mate zkusenost a co si o tom myslite?

Cestovala jsem hodně vlakem. Tam taky netahám sedačku jako do auta. V busu městské dopravy bych použila nosítko určitě, na dálku bych asi volila sedačku. Ale s miminkem jsem tak nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
5.12.18 10:54

S malým si ve vlaku i v autobusu pokud možno sedám do protisměru. S kočárkem je to dost nepohodlné, takže cestujeme pouze s nositkem. Víc prostě udělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.12.18 11:07

Hele je to každého věc. Ale já jsem jednou zažila velmi prudké dobržďování autobusu, který jel asi 80 km za hodinu (oproti havárii na dálnici pohodička, že?). Malý byl už větší, seděl a byl přikurtovaný. A akorát ho to připláclo na ten polstrovaný okraj kočárku. Vedle bylo snad ještě novorozeně v korbičce a taky ho to akorát otočilo na bok a pláclo na okraj. Ale všichni stojící cestující byli na zemi, všichni sedící viseli na sedačkách před nimi. Když si představím, že bych seděla a dítě měla v nosítku, tak to skončí PŘINEJLEPŠÍM zlomenými žebry dítěte :,( . Od té doby je mi upřímně jedno, jak moc je cestování s kočárkem nepohodlné a kolik autobusů musím nechat ujet, než se do nějakého vejdeme, jezdím jedině s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
5.12.18 11:15
@Mala.ještěrka píše:
Hele je to každého věc. Ale já jsem jednou zažila velmi prudké dobržďování autobusu, který jel asi 80 km za hodinu (oproti havárii na dálnici pohodička, že?). Malý byl už větší, seděl a byl přikurtovaný. A akorát ho to připláclo na ten polstrovaný okraj kočárku. Vedle bylo snad ještě novorozeně v korbičce a taky ho to akorát otočilo na bok a pláclo na okraj. Ale všichni stojící cestující byli na zemi, všichni sedící viseli na sedačkách před nimi. Když si představím, že bych seděla a dítě měla v nosítku, tak to skončí PŘINEJLEPŠÍM zlomenými žebry dítěte :,( . Od té doby je mi upřímně jedno, jak moc je cestování s kočárkem nepohodlné a kolik autobusů musím nechat ujet, než se do nějakého vejdeme, jezdím jedině s kočárkem.

souhlas. Taky bych jela s kočárkem, než s nosítkem. I při menším dobrždění člověk letí jak balon a mít přitom na sobě připoutané dítě…dejte pokoj…
S malým prckem sem autobusem nejezdila, ale pokud, tak bych použila kočár a v nich kšíry :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
5.12.18 11:23

A jak dlouho trvá cesta?
Já jsem s nositkem běžně jezdila MHD,mnohem lepší než se tam rvát s kočárkem. Jezdila jsem tak 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.12.18 11:23

Kočárek mně přijde pohodlnější a bezpečnější pro dítě, jen je s ním horší manipulace a "překáží. V nosítku je to jednodušší, ale na bezpečnost horší. Stačí, když tě někdo strčí a nebo autobus prudce zabrzdí. Volila bych kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.12.18 11:29

@andelka83 Délka cesty nemá vliv na bezpečnost dítěte :nevim: . To je akorát pořád dokola bezpečnost dítěte x pohodlí matky. Ale pokud ti to pomůže, tak jezdím 2-3× týdně trasy od 20 min do 1 a půl hodiny. Přímé i s několika přestupy. Vždy s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
5.12.18 11:31

Radeji bych jela s kocarkem. Nicmene do nekterych autobusu ho nedas. Pak v nositku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80308
5.12.18 11:35
@Micaella22 píše:
Vlak muze vykolejit, napalit do jineho, napalit to do auta na prejezdu, ktere tam nema co delat.
Autobus muze zabrzdit, nabourat do svodidel, takze s kocarem bys stejne letela. Rizika jsou vsude.
Nevim jak stare mas dite, vzala bych ho do vajicka a dala na kocar, kontrukci slozila v busiku abys tedy neprekazela a vajco pripoutala. Do vlaku s kocarem.
Nebo s nositkem a predvidat, pevne se drzet. Ja s nositkem cestovala Praha- Slapy dost casto, drzela jsem se sedacky pred sebou. Ale tam bus jel jen 50-70km/h

A když jdeš po ulici, může ti na hlavu spadnout taška ze střechy nebo špalík zmrzlé moči z letadla. Prokristapána holky neblbněte. Osobně kdybych mohla, jela bych raději vlakem, je to pohodlnější, víc místa na nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí