Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, kolik toho vozíte pro děti na týden na dovolenou? Manžel vždy štěká, kolik toho máme. Byli jsme na horách a předpověď byla samozřejmě pár dní horko a pár dní deštivo - tak jsme vezli vše pro dvě děti - jak tepláky, šortky, trička s kr.ruk. i dlouhým, botasky do vlhka a sandálky do horka. Děti mají vše na pár hodin a po dni je vše černé - ne tu a tam kapka. Stejně jsem tam šusťáky musela přepírat každý den, protože bylo prostě víc dní deštivo. Ale dostala jsem pak vynadáno, proč jsme měli tolik triček s krátkým rukávem a šortek. No ale tak v červnu jsem prostě nečekala 12C, jak tam bylo. Jak mám týden a půl předem odhadnout počasí? Do toho malá má příkrmy, plenky apod.
Balím kolik si myslím že potřebuje
tatínek to nechává na mě, čili pak ani nekomentuje množství.. ale jsem umírněná, nicméně vždycky vezu taky x variant..
U mě je jedno, jestli jedu pryč na 2 dny nebo na měsíc, pokaždé toho mám hrozně. Přítel taky pindá, ale mně je to fuk.
Jeli jsme pod stan na 4 dny a brala jsem snad celou prckovu vybavu
Jako pokud to nenesu na zadech, neresim to
A muz ma taky reci ![]()
Vždy jedeme jak stěhováci. Člověk musí být připraven na všechno. Ať si chlap jede s jedním náhradním tričkem a jedněma trenkama a nepindá.
@00000 píše:
Vždy jedeme jak stěhováci. Člověk musí být připraven na všechno. Ať si chlap jede s jedním náhradním tričkem a jedněma trenkama a nepindá.
Jo přesně, chlap by si vzal tričko, ponožky, trenky a jel. A pak přijde za mnou, že ho polí nožička, zda nemám náplast či zda máme kapesníky.
@Malvajs
Ano, přesně, taky nás nic nezaskočí. Manžel mi vždy říká, že lékárny tam mají taky, že nemusíme nic vozit, že stačí dvoje boty, boty tam taky prodávají, kdyby bylo třeba apod.
Jeli jsme na 14 dní na tabor… Oba kluci měli asi 6 triček s krátkým a 6 s dlouhým rukávem, nějaký mikiny, kraťasy, tepláky… Jeden plnej kufr, plus zvlášť sandálky, holínky, pevný boty… Je fakt, že něco jsem přepírala na místě… Ale zase celou skříň jim do auta nenarvu…
![]()
Taky toho táhneme hromadu, radši beru víc oblečení, než pak řešit, do čeho se oblíknout. V červnu jsme byli poprvé s dvěma dětma na horách a půjčili jsme si rakev na auto, odjížděli jsme ve velkém horku a pak tam byla zima, teplé oblečení i letní fusak se fakt hodil. Až ubude kočár, tak to bude super, ten zabere i po rozložení nejvíc místa.
@Kamilko
Jé to jste byli asi jako my - přesně, my táhli zimní bundy, deky a zároveň šortky. TO byl ten týden s ukrutnou zimou a prudkým zlomem teplot.
Tak to jsem exot, já teda nevozím moc věcí - ani sobě, ani dětem.
V tomhle jsem takovej babochlap. ![]()
@Davdan
No já spíš nejsem schopna odhadnout počasí - jak bude večer, ráno, přes den
.
Tak ja jsem s sebou do Chorvatska, kdyz byl dceri rok, tahla i vysavac, kdyby mela rymu, aby se ji mohl odsat nos. Dale mikrovlnku na mliko a prikrmy, jidelni zidlicku apod. Jeli jsme tri a meli plnej kufr- kombik, rakev na strese a plnou kabinu. Manzel ten vysavac radsi nesl do apartmanu potme, aby si o nas nekdo nemyslel, ze jsme magori. No a i jsem vysala pisek v apartmanu, kdyz uz jsme ho meli ne? Davam to sem pro pobaveni, ted je dceri pet a cestujeme letecky kazdy s jednim kufrem a pohoda, nejak moc jsem to, kdyz byla mala hrotila. Leku jsem mela 2 plne igelitky, chybela mi snad jen sada na lobotomii mozku, jinak jsem byla pripravena na vse. Ted se tomu smeju a obdivuji sveho muze, ze mi to celkem mlcky trpel. ![]()
Mně přijde, že je fuk, jestli se jede na jednu noc nebo na týden, že takový ten základ, co je nutné sebou (zvlášť u malinkých dětí- lahvičky, papáníčka, plenky, cest. postýlka, atd. atd.) je furt stejný, na víc dní je třeba jen trochu víc oblečení, ale pár trik navíc moc místa nezabere. Zrovna včera bral manžel syna 3R jen na odpoledne na noc ke kamarádovi na chatu do lesa a měli plný kufr věcí (většina samo jen kdyby náhodou, nakonec mu ani slipy a ponožky nevyměnil
).