Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Blue2 Nejvíc na spořicím účtu teď asi nabízí Trinity Bank - od 25.4. je to 4,08 % p. a. do 400 tisíc Kč vkladu a 3,68 % p. a. nad 400 tisíc Kč vkladu.
Spořící účty podléhají inflaci, to co by sis dnes koupila za milion, za 10 let si toho pořídíš mnohem méně.
Pokud nechceš aby ti peníze podléhaly inflaci, tak jedině ukládat peníze do kryptomněn. A pak tvůj sen s barákem není tak nereálný
@Moringa píše:
@Blue2 Nejvíc na spořicím účtu teď asi nabízí Trinity Bank - od 25.4. je to 4,08 % p. a. do 400 tisíc Kč vkladu a 3,68 % p. a. nad 400 tisíc Kč vkladu.
JT bank 4% na neomezenou částku, podmínkou je však mít tam uložen nejméně 1 000 000 korun.
Ještě je tu jedna možnost, jak nemuset podniknout předem ztracenou cestu za hypotékou do banky. Družstevní bydlení. Nějakou akontaci složit musíte, ale potom splácíte družstvu a to se neptá, jaké máte LVT a další parametry. Je to zase lepší než platit nájem, za situace, kdy na hypotéku už nedosáhnete. Možná by to stálo za úvahu.
@Burj Chalifa píše:
Ještě je tu jedna možnost, jak nemuset podniknout předem ztracenou cestu za hypotékou do banky. Družstevní bydlení. Nějakou akontaci složit musíte, ale potom splácíte družstvu a to se neptá, jaké máte LVT a další parametry. Je to zase lepší než platit nájem, za situace, kdy na hypotéku už nedosáhnete. Možná by to stálo za úvahu.
Někde jsem četla, že tahle možnost je drážší. Že je tam horší úrok. Takže zas to může být problém pro někoho.
@ivanakolis tak v prve rade bych se alespon kapku zapracovala na financni gramotnosti, nebot co tu plodis, to je jeden vetsi blabol za druhym… kolik ti je? predpokladam, ze do 20ti, jinak jsou tve vedomosti opravdu tristni…
@Kelsey píše:
Někde jsem četla, že tahle možnost je drážší. Že je tam horší úrok. Takže zas to může být problém pro někoho.
Jak je to vlastně s předělávkami nebytových prostor na bytové? Jistá možnost vyřešit bydlení by tu byla, kolaudace nekolaudace
@Moringa píše:
me nabizi RB 4,1… ale vzhledem k inflaci je to i tak malo… ted laboruji, zda nezkusit bitcoin,… no zatim shanim vstupni info… ty mas u tentrinity ucet? jak jsi spokojena?
@Midaku píše:🙈 🙈 🙈 🙈 docitam diskusi,… vidim, ze jsem psala svuj prispevek zbytecne
@stinga no, co na to říct. Měla by buď spadnout zpět do reality anebo si zajistit nějaké kurzy finanční gramotnosti. Ale zase je dobře, že to řeší, ze chce šetřit. Leckdo má dojem, že mu vše spadne do klina nebo řeší, na co má nárok..
@markytka3 píše:
me nabizi RB 4,1… ale vzhledem k inflaci je to i tak malo… ted laboruji, zda nezkusit bitcoin,… no zatim shanim vstupni info… ty mas u tentrinity ucet? jak jsi spokojena?
Jo, mám u nich ten spořicí účet. A máš pravdu, vzhledem k inflaci je to málo, no. Nějaké peníze ale prostě chci mít kdykoli k dispozici.
V dlouhodobějším horizontu mám zainvestováno v akciích… a pak něco i v tom zmiňovaném bitcoinu (kupovala jsem ho ale, když byl výrazně levnější, než je teď, a beru ho jako takovou rizikovou část portfolia).