Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
19.3.15 09:37
@kalypsoooo píše:
A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.

Bart, klidně i Bert, Bari, Barýsek atd. Ja jsem v tomhle asi dost rozvolnena, říkám psovi i dítěti různé, co mi zrovna napadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
19.3.15 09:38

Pro me je Bartoloměj krasne jméno, ale my jsme s manželem koukali i na význam jmen a ten je u Bartoloměje v podstatě nulový, ale jak rikam, jméno je to krásný.

• Citovat
  • Upravit
5073
19.3.15 09:39
@Saroya píše:
Bart, klidně i Bert, Bari, Barýsek atd. Ja jsem v tomhle asi dost rozvolnena, říkám psovi i dítěti různé, co mi zrovna napadne

No ono se to stejně vždycky nějak vyvine. My máme doma Václava a kromě standardního Venoušku mu říkáme i Bobeši a Bíbobe :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:40
@ropucha 02 píše:
Mám jednoho v rodině, bydlí teda v Polsku, a říkají mu Bartek, nebo Barťo.

Tak oni s ním počítaji skoro všechny jazyky. Sice má „ě“ ale ten Bart to jistí a Bartolomeo je hezké, zní tak jižně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.3.15 09:41
@AndilekOli píše:
No ono se to stejně vždycky nějak vyvine. My máme doma Václava a kromě standardního Venoušku mu říkáme i Bobeši a Bíbobe :mrgreen: :mrgreen:

Presne. U nás je Jonáš často Jonýn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:43
@AndilekOli píše:
No ono se to stejně vždycky nějak vyvine. My máme doma Václava a kromě standardního Venoušku mu říkáme i Bobeši a Bíbobe :mrgreen: :mrgreen:

no, je pravda, že po doma je to jedno. Horší je to mezi lidmi.
Taky si s mužem říkáme různě, ale jmény jen mezi lidmi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
19.3.15 09:45
@kalypsoooo píše:
Tak jak se změnily názory na Bártíka?U nás, to je pořád vedoucí jméno. Ale nikomu se to nezdá, komu to řeknu. Mamka to vůbec nepovažuje, za možnost. :lol:

mně se líbí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:49
@Menora píše:
Pro me je Bartoloměj krasne jméno, ale my jsme s manželem koukali i na význam jmen a ten je u Bartoloměje v podstatě nulový, ale jak rikam, jméno je to krásný.

my našli, že je to „bojovný syn“
já koukkkám jen na to aby se mi líbilo. Ale muž kouká na četnost a původ a na osobnosti s tímto jménem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
19.3.15 09:49

@kalypsoooo Kamarádka má, znám dva toho jména. Říká se jim Bárt a nikdo se nad jejich jménem nepozastavuje. Hezká volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
19.3.15 09:55
@kalypsoooo píše:
no, je pravda, že po doma je to jedno. Horší je to mezi lidmi.
Taky si s mužem říkáme různě, ale jmény jen mezi lidmi :lol:

My mu říkáme Bobeši i na ulici, lidi se pak občas divně podívají, jakože střelená máma pojmenovala dítě Bobeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
19.3.15 10:05

@AndilekOli souhlasím, taky mám zkušenost, že si okolí časem zvykne ;)
@kalypsoooo jestli se vám líbí dala bych ho, podle mě, je výsadou rodičů pojmenovat dítě a nikdo jim do toho nemá co kecat :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
19.3.15 10:09
@kalypsoooo píše:
my našli, že je to „bojovný syn“
já koukkkám jen na to aby se mi líbilo. Ale muž kouká na četnost a původ a na osobnosti s tímto jménem

Ono je to z aramejštiny a znamená to „syn Tolmaje“, v přeneseném slova smysl „farmářův syn“ nebo „oráč“.
A k osobnostem, to mě vždy napadne Bartolomeo Díaz. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1483
19.3.15 10:09

Já jsem Bárta chtěla :palec: ale neprošlo mi to :roll: takže jen do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61103
19.3.15 10:25

Segra ma marka, rikame mu maří, mano to si jako malej rikal sam a kdyz byl malej tak i maruško.. :mrgreen: tak obcas nekdo prohodil jee maruska to je hezky jmeno a pak zjistili ze to je kluk :mrgreen: jinak my meli pracovni jmeno hugo dlouho jsme nevedeli jaky dat jmeno a taky jsem se bala ze mu stejne nakonec vsichni budou rikat hugo ale co se narodil tak jsem jmeno hugo neslysela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
19.3.15 10:29

Mě se jméno Bartoloměj na člověka nelíbí a určitě bych ho nedala. Ale pokud se to líbí vám, tak přece není důvod to měnit. Je to jen vaše dítě a vždycky se najdou lidi, kterým se bude líbit něco úplně jiného. A to u každého jména :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze