Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
19.3.15 10:45

Já myslela ten Zachariáš, že je střelenej, že jinak bývají babičky konzervy, a ta naše naopak vymýšlí kraviny ;-)

Je to Bětuška (jako střelená babička), Jindřicha zamítl už muž. Kdyby byla kluk, byla by Vilém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 10:48
@mischelin11 píše:
Mě se jméno Bartoloměj na člověka nelíbí a určitě bych ho nedala. Ale pokud se to líbí vám, tak přece není důvod to měnit. Je to jen vaše dítě a vždycky se najdou lidi, kterým se bude líbit něco úplně jiného. A to u každého jména :kytka:

a na koho se ti líbí, to je lidské jméno, ne?

já mám trochu problém, že mě se opravdu líbí málokteré jméno na kluka, a to co se mi líbí, je spíš obyč. a všední, nemoderní ani moderní. A víc se mí líbí Bártík, než Sebík nebo Samík.

Nehledě na to, že když se mě muž ptá, co dělá Bartoloměj, a že mu koupil vitamínky. A Bartolomějovi došla postýlka, tak si zvykám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.3.15 11:30
@kalypsoooo píše:
A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.

Bártík, Bártíček, Bártí, Bárťula, Barťas, Barťák, Bárty, Bárt, Ty mrňavej hajzlíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
19.3.15 11:32
@Svistice píše:
Bártík, Bártíček, Bártí, Bárťula, Barťas, Barťák, Bárty, Bárt, Ty mrňavej hajzlíku…

To mně připomíná: Nefalšované kočky se jmenují všelijak, často Tachlupatápotvoraodsousedůjezasevzáhonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
19.3.15 11:41

@kalypsoooo : Jasně, že je to lidské jméno - je v kalendáři. Já jsem ale zvyklá na psa Bárta. Když jsem byla dítě, sousedi ho měli, když zemřel, měli to samé plemeno a zase Bárta. Asi 3× nebo 4× až do dnes. Proto to mám možná zažité jako jméno, které bych dítěti nedala. Manžel navíc sleduje Simpsonovi, tak to jméno mám pořád kolem sebe :mrgreen: Jinak neznám nikoho z okolí, kdo by to jméno měl, je pro mě jako lidské jméno neobvyklé. Ale jak jsem psala - co člověk - to názor. Ať dáte jméno jakékoliv, tak vždycky bude někdo, komu se líbit nebude a komu se líbit bude. Já při výběru jména nekoukám na to, jestli je moderní, starodávné, nebo obyčejné. Prostě se nám buď líbí, nebo nelíbí. A je pravda, že jméno na chlapečka jsme také nemohli najít. Takových jmen, které bych vyloženě dala synovi je málo, žádné se mi nezdálo jako „to pravé“. Pak jsme ale zjistili, že čekáme holčičku a tak máme opačný problém - mě se líbí spousta dívčích jmen a nemůžeme se s mužem rozmyslet, které vybrat =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.3.15 12:48
@kalypsoooo píše:
a co čekáte?

Zatim nic… Mame Stepana, nic originalniho… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 12:52
@Budrum píše:
Zatim nic… Mame Stepana, nic originalniho… :mrgreen:

no, dneska to originální je, v záplavě Sebíků, Samíků, Tádíků, Matíků… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.3.15 12:57
@Svistice píše:

Jeste me napadlo mu rikat Lomi a Lomiku! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
19.3.15 12:57

@kalypsoooo Mně se Bartoloměj líbí čím dál víc, ale mám strach, že neprojde přes manžela. Tomu se nelíbí vůbec :( Navíc tvrdí, že by se mu posmívali ještě víc, jemu se posmívali kvůli příjmení - je Rohlík.
Zatím to u nás aktuální fakt není, ale člověk uvažuje dopředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 13:07
@chodanda píše:
@kalypsoooo Mně se Bartoloměj líbí čím dál víc, ale mám strach, že neprojde přes manžela. Tomu se nelíbí vůbec :( Navíc tvrdí, že by se mu posmívali ještě víc, jemu se posmívali kvůli příjmení - je Rohlík.
Zatím to u nás aktuální fakt není, ale člověk uvažuje dopředu…

kvůli posmívání, bych to vůbec neřešila.

Posmívat se budou komukoli, když se nebude umět bránit. My měli ve třídě Antonína, v podstatě normální jméno. Ale byl to Toncek a byl to ťuntík, tak to schytal a mě se to jméno dodnes nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 13:08
@Budrum píše:
Jeste me napadlo mu rikat Lomi a Lomiku! :pankac:

ty mě lámeš, víc než muž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
19.3.15 13:16

@kalypsoooo My jsem synovi dali jako druhé jméno Bartoloměj a nakonec mu prvním ani neříkáme :) Je to prostě náš Bártík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
19.3.15 13:25

@kalypsoooo Bartoloměj je krásné jméno. :palec: Mít za život hodně dětí, měla bych ho jistě ve výběru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 13:26
@Evullka píše:
@kalypsoooo My jsem synovi dali jako druhé jméno Bartoloměj a nakonec mu prvním ani neříkáme :) Je to prostě náš Bártík :mrgreen:

hezký!!!

první, mamina. A jaké ma to druhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
19.3.15 13:30

@kalypsoooo Vojtěch Bartoloměj, pomstít jsme se mu nechtěli :mrgreen:,ale nedokázali jsme se dohodnout, ani den před porodem. Děti ve školce říkají, že mají Bártíka, myslím, že je možná ne tolik dávané, ale opravdu mu Vojtěch nikdy neřeknu. Neleze mi to přes pusu. Spíš lituji, že jsme zvolili Vojtěcha. Okolí to vzalo normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze