Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
19.3.15 13:39
@zerezmijka píše:
@kalypsoooo Bartoloměj je krásné jméno. :palec: Mít za život hodně dětí, měla bych ho jistě ve výběru. ;)

bylo by to desáté dítě na které by jsi už neměla fantazii se jmény? :lol:

nic ve zlém, po tom, co to tu čtu, se s tím smiřuju…ale ještě mám čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
19.3.15 13:54
@kalypsoooo píše:
bylo by to desáté dítě na které by jsi už neměla fantazii se jmény? :lol:nic ve zlém, po tom, co to tu čtu, se s tím smiřuju…ale ještě mám čas

Naopak. Mně se líbí velké množství jmen, takže je škoda, že je všechny nemůžu udat vlastním dětem. Navíc u nás vedou holky (mimochodem, taky s ne příliš obvyklými a davu se líbícími jmény). :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
19.3.15 19:10
@kalypsoooo píše:
kvůli posmívání, bych to vůbec neřešila.Posmívat se budou komukoli, když se nebude umět bránit. My měli ve třídě Antonína, v podstatě normální jméno. Ale byl to Toncek a byl to ťuntík, tak to schytal a mě se to jméno dodnes nelíbí

To říkám manželovi taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.5.15 23:02

Ahoj holky, jen jsem chtěla napsat, že máme doma téměř 18měsíčního Bartoloměje a nikdy bych neměnila. je to super jméno. většina lidí nás dost odrazovala, ale nedali jsme se a jsme hrozně moc rádi. kamkoliv příjde, tak je jediný Bárt, narozdíl od Matyášů, Tobiášů, Adamů atd. má dost typicky české příjmení, takže jsme nechtěli bláznit s nějakým cizokrajným jménem, ale přesto jsme nechtěli žádné časté jméno. jinak velká pochvala byla hned u obvodní gynekoložky, pak při porodu, u obvodního pediatra, u zubaře. a na hřišti nám to chválí maminky a zejména trošku starší děti, které jsou ze jména Bárt nebo Bártík naprosto paf. nesmířila se pouze tchyně, která si prý láme jazyk. takže jako matka naprosto úžasného Bárta - doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
1.6.15 08:33
@pavleon píše:
Ahoj holky, jen jsem chtěla napsat, že máme doma téměř 18měsíčního Bartoloměje a nikdy bych neměnila. je to super jméno. většina lidí nás dost odrazovala, ale nedali jsme se a jsme hrozně moc rádi. kamkoliv příjde, tak je jediný Bárt, narozdíl od Matyášů, Tobiášů, Adamů atd. má dost typicky české příjmení, takže jsme nechtěli bláznit s nějakým cizokrajným jménem, ale přesto jsme nechtěli žádné časté jméno. jinak velká pochvala byla hned u obvodní gynekoložky, pak při porodu, u obvodního pediatra, u zubaře. a na hřišti nám to chválí maminky a zejména trošku starší děti, které jsou ze jména Bárt nebo Bártík naprosto paf. nesmířila se pouze tchyně, která si prý láme jazyk. takže jako matka naprosto úžasného Bárta - doporučuju :)
Škoda že nejde „like“

u nás to asi neukecám na nic jinýho. Moje rodina se s tím ale smířit nemůže a tchýně už si asi zvykla.

Ale já mám pořád problém to někomu říci. Jen opravdovým kamoškam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.6.15 14:22

Bartoloměj je moc hezké jméno, můj syn se asi bude takhle jmenovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
1.6.15 20:59
@katkaa45 píše:
Bartoloměj je moc hezké jméno, můj syn se asi bude takhle jmenovat

A kdy to bude? A kdo ho chce, vy nebo manžel. Že „asi“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
5.6.15 10:53

Bartoloměj mi přijde krásný jméno, jen je škoda, že mu málo kdo bude říkat celým jménem. Kamarádka ho chtěla taky dát, ale po kompromisu s manželem vyhrál Bernard. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
6.6.15 09:55

Tak Bernard se mi teda moc nelíbí. Ale asi ne pro to, ze by to bylo škaredý, spíš si to spojím s pivem

Jinak mě právě jeden Bartoloměj leží. Je to hrozně o zvyku. Prostě je to Bártík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.6.15 15:20

Krásné jméno! Nemít logopedicky krkolomné příjmení, rozhodně uvažuju. Pak taky Albert, Bruno a František. U nás bude Mikuláš. Bernarda máme v rodině, ale líp nemít doma už Stelu :lol: Stejně myslím, že je to o přístupu, v okolí jsme měli malého Otmara, který byl na své jméno pyšný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
16.3.16 12:46

Ahojky, tak máme Bartoloměje. Jine jméno bych ani nechtela. Jen mám dilema. Libi se mi oslovení, Bartolomíčku.-míčku. Je blbý říkat dítěti míčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.3.16 12:47

Taky se nám každým dnem narodí Bartoloměj, super jméno, nejlepší na světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.3.16 12:52

@kalypsoooo : ja rikam mladeti ruzne a od jinych matek jsem uz slysela ledacos, klidne mu rikej micku :D Teda, jestli uz neni treba v puberte, to by uz asi blby bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.3.16 12:52
@Samantha9 píše:
Taky se nám každým dnem narodí Bartoloměj, super jméno, nejlepší na světě :mrgreen:

jj, Bárt Simpson :palec: :lol: A Líza a Megie by nebyla? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 13:02

@kalypsoooo Bartolomicku teda synovi neříkáme, nikdy me to nenapadlo. Míčku bych ho tedy neoslovovala. Už z Bartika je půlka lidí auf a myslí si ze je oficiálně Albert nebo Bart.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence