Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zerezmijka píše:
@kalypsoooo Bartoloměj je krásné jméno.Mít za život hodně dětí, měla bych ho jistě ve výběru.
bylo by to desáté dítě na které by jsi už neměla fantazii se jmény? ![]()
nic ve zlém, po tom, co to tu čtu, se s tím smiřuju…ale ještě mám čas
@kalypsoooo píše:
bylo by to desáté dítě na které by jsi už neměla fantazii se jmény?nic ve zlém, po tom, co to tu čtu, se s tím smiřuju…ale ještě mám čas
Naopak. Mně se líbí velké množství jmen, takže je škoda, že je všechny nemůžu udat vlastním dětem. Navíc u nás vedou holky (mimochodem, taky s ne příliš obvyklými a davu se líbícími jmény). ![]()
@kalypsoooo píše:
kvůli posmívání, bych to vůbec neřešila.Posmívat se budou komukoli, když se nebude umět bránit. My měli ve třídě Antonína, v podstatě normální jméno. Ale byl to Toncek a byl to ťuntík, tak to schytal a mě se to jméno dodnes nelíbí
To říkám manželovi taky…
Ahoj holky, jen jsem chtěla napsat, že máme doma téměř 18měsíčního Bartoloměje a nikdy bych neměnila. je to super jméno. většina lidí nás dost odrazovala, ale nedali jsme se a jsme hrozně moc rádi. kamkoliv příjde, tak je jediný Bárt, narozdíl od Matyášů, Tobiášů, Adamů atd. má dost typicky české příjmení, takže jsme nechtěli bláznit s nějakým cizokrajným jménem, ale přesto jsme nechtěli žádné časté jméno. jinak velká pochvala byla hned u obvodní gynekoložky, pak při porodu, u obvodního pediatra, u zubaře. a na hřišti nám to chválí maminky a zejména trošku starší děti, které jsou ze jména Bárt nebo Bártík naprosto paf. nesmířila se pouze tchyně, která si prý láme jazyk. takže jako matka naprosto úžasného Bárta - doporučuju ![]()
@pavleon píše:Škoda že nejde „like“
Ahoj holky, jen jsem chtěla napsat, že máme doma téměř 18měsíčního Bartoloměje a nikdy bych neměnila. je to super jméno. většina lidí nás dost odrazovala, ale nedali jsme se a jsme hrozně moc rádi. kamkoliv příjde, tak je jediný Bárt, narozdíl od Matyášů, Tobiášů, Adamů atd. má dost typicky české příjmení, takže jsme nechtěli bláznit s nějakým cizokrajným jménem, ale přesto jsme nechtěli žádné časté jméno. jinak velká pochvala byla hned u obvodní gynekoložky, pak při porodu, u obvodního pediatra, u zubaře. a na hřišti nám to chválí maminky a zejména trošku starší děti, které jsou ze jména Bárt nebo Bártík naprosto paf. nesmířila se pouze tchyně, která si prý láme jazyk. takže jako matka naprosto úžasného Bárta - doporučuju
u nás to asi neukecám na nic jinýho. Moje rodina se s tím ale smířit nemůže a tchýně už si asi zvykla.
Ale já mám pořád problém to někomu říci. Jen opravdovým kamoškam.
Bartoloměj je moc hezké jméno, můj syn se asi bude takhle jmenovat
@katkaa45 píše:
Bartoloměj je moc hezké jméno, můj syn se asi bude takhle jmenovat
A kdy to bude? A kdo ho chce, vy nebo manžel. Že „asi“?
Bartoloměj mi přijde krásný jméno, jen je škoda, že mu málo kdo bude říkat celým jménem. Kamarádka ho chtěla taky dát, ale po kompromisu s manželem vyhrál Bernard. ![]()
Tak Bernard se mi teda moc nelíbí. Ale asi ne pro to, ze by to bylo škaredý, spíš si to spojím s pivem
Jinak mě právě jeden Bartoloměj leží. Je to hrozně o zvyku. Prostě je to Bártík.
Krásné jméno! Nemít logopedicky krkolomné příjmení, rozhodně uvažuju. Pak taky Albert, Bruno a František. U nás bude Mikuláš. Bernarda máme v rodině, ale líp nemít doma už Stelu
Stejně myslím, že je to o přístupu, v okolí jsme měli malého Otmara, který byl na své jméno pyšný!
Ahojky, tak máme Bartoloměje. Jine jméno bych ani nechtela. Jen mám dilema. Libi se mi oslovení, Bartolomíčku.-míčku. Je blbý říkat dítěti míčku
Taky se nám každým dnem narodí Bartoloměj, super jméno, nejlepší na světě ![]()
@kalypsoooo : ja rikam mladeti ruzne a od jinych matek jsem uz slysela ledacos, klidne mu rikej micku
Teda, jestli uz neni treba v puberte, to by uz asi blby bylo ![]()
@Samantha9 píše:
Taky se nám každým dnem narodí Bartoloměj, super jméno, nejlepší na světě
jj, Bárt Simpson
A Líza a Megie by nebyla? ![]()
@kalypsoooo Bartolomicku teda synovi neříkáme, nikdy me to nenapadlo. Míčku bych ho tedy neoslovovala. Už z Bartika je půlka lidí auf a myslí si ze je oficiálně Albert nebo Bart.