Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
19.3.15 09:11

Hihi. My když vybírali, tak jsem chtěla Alžbětu nebo Jindřicha, a máti přišla s tím, že viděla nějaký dokument o rodu pánů z Hradce, a že tam byly tyhle jména a ještě měli nějakého sourozence/syna Zachariáše… A že co já na to :mrgreen:

Nejenže máme dlouhé příjmení, ke kterému se to nehodí, nejenže mého muže by šlehlo, ale teda to i mně přišlo dost šílený - ale asi jsem jediná, kdo má tak střelenou matku.

Ale neboj, i ta Tvoje si na Bárta zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:16

Nojo, četnost je to, co muže přitahuje nejvíc. (je málo časté)

Příjmeni máme krátké, tak to problém není. V podstatě mezi dnešními jméno, mi přijde nejlepší. Ale jsem pro konzervativnější jména. Radim, Honza, Petr a tak.

Doba se krátí a já mám strach, že se z „pracovního“ jména stane skutečné, protože si něj všichni právě zvyknou, bez ohledu na to, jestli se někomu líbí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:18
@Slečna Ferka píše:
Hihi. My když vybírali, tak jsem chtěla Alžbětu nebo Jindřicha, a máti přišla s tím, že viděla nějaký dokument o rodu pánů z Hradce, a že tam byly tyhle jména a ještě měli nějakého sourozence/syna Zachariáše… A že co já na to :mrgreen:

Nejenže máme dlouhé příjmení, ke kterému se to nehodí, nejenže mého muže by šlehlo, ale teda to i mně přišlo dost šílený - ale asi jsem jediná, kdo má tak střelenou matku.

Ale neboj, i ta Tvoje si na Bárta zvykne…

Na holku je to v pohodě. A Alžběta se mi líbí, a ještě když se jí říká Bety.

A co jste nakonec vybrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
19.3.15 09:19
@kalypsoooo píše:
Doba se krátí a já mám strach, že se z „pracovního“ jména stane skutečné, protože si něj všichni právě zvyknou, bez ohledu na to, jestli se někomu líbí nebo ne.

Jojo tohle se nám stalo u nejmladšího, ale naštěstí měl pracovně dívčí jméno, takže je nakonec Václav. Ale kdyby byl dívka tak by mu nejspíš ta Ráchel zůstala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.3.15 09:21

Bartoloměj je krásné jméno, moc se mi líbí. Navíc jde dobre zdrobňovat a zkracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.3.15 09:21

U dcery ve skolce jednoho maji, rikaji mu Bartik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.3.15 09:22

Mne se Bartolomej moc libi! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:24
@AndilekOli píše:
Jojo tohle se nám stalo u nejmladšího, ale naštěstí měl pracovně dívčí jméno, takže je nakonec Václav. Ale kdyby byl dívka tak by mu nejspíš ta Ráchel zůstala :mrgreen:

no právě :lol:

mě by holčička potěšila, ale kluka nám slibují už příliš dlouho, a všichni ho jen potvrzují. Tak se na něj už těším. I kdyby to byl Bárťas, zlobivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:24
@Budrum píše:
Mne se Bartolomej moc libi! :palec:

a co čekáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:25

Tady je to aspoň půl na půl komu se líbí a nelíbí. Ale v realitě, to nakonec přijala jen tchýně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:28
@Althya píše:
U dcery ve skolce jednoho maji, rikaji mu Bartik :)

no, koukali jsme na četnost jednotlivých jmen. A je pravda, že jich přibývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.3.15 09:31
@Saroya píše:
Bartoloměj je krásné jméno, moc se mi líbí. Navíc jde dobre zdrobňovat a zkracovat

A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
19.3.15 09:31

@Slečna Ferka na Alžbětě a Jíndřichovi neni nic šlehlého

• Citovat
  • Upravit
3796
19.3.15 09:33
@kalypsoooo píše:
no právě :lol:mě by holčička potěšila, ale kluka nám slibují už příliš dlouho, a všichni ho jen potvrzují. Tak se na něj už těším. I kdyby to byl Bárťas, zlobivej

Fakt ho dejte, neboj, všichni si zvyknou- navíc, čeština s tímhle jménem počítá, takže žádné problémy se skloňováním apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
19.3.15 09:35
@kalypsoooo píše:
A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.

Mám jednoho v rodině, bydlí teda v Polsku, a říkají mu Bartek, nebo Barťo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze