Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hihi. My když vybírali, tak jsem chtěla Alžbětu nebo Jindřicha, a máti přišla s tím, že viděla nějaký dokument o rodu pánů z Hradce, a že tam byly tyhle jména a ještě měli nějakého sourozence/syna Zachariáše… A že co já na to ![]()
Nejenže máme dlouhé příjmení, ke kterému se to nehodí, nejenže mého muže by šlehlo, ale teda to i mně přišlo dost šílený - ale asi jsem jediná, kdo má tak střelenou matku.
Ale neboj, i ta Tvoje si na Bárta zvykne…
Nojo, četnost je to, co muže přitahuje nejvíc. (je málo časté)
Příjmeni máme krátké, tak to problém není. V podstatě mezi dnešními jméno, mi přijde nejlepší. Ale jsem pro konzervativnější jména. Radim, Honza, Petr a tak.
Doba se krátí a já mám strach, že se z „pracovního“ jména stane skutečné, protože si něj všichni právě zvyknou, bez ohledu na to, jestli se někomu líbí nebo ne.
@Slečna Ferka píše:
Hihi. My když vybírali, tak jsem chtěla Alžbětu nebo Jindřicha, a máti přišla s tím, že viděla nějaký dokument o rodu pánů z Hradce, a že tam byly tyhle jména a ještě měli nějakého sourozence/syna Zachariáše… A že co já na to![]()
Nejenže máme dlouhé příjmení, ke kterému se to nehodí, nejenže mého muže by šlehlo, ale teda to i mně přišlo dost šílený - ale asi jsem jediná, kdo má tak střelenou matku.
Ale neboj, i ta Tvoje si na Bárta zvykne…
Na holku je to v pohodě. A Alžběta se mi líbí, a ještě když se jí říká Bety.
A co jste nakonec vybrali?
@kalypsoooo píše:
Doba se krátí a já mám strach, že se z „pracovního“ jména stane skutečné, protože si něj všichni právě zvyknou, bez ohledu na to, jestli se někomu líbí nebo ne.
Jojo tohle se nám stalo u nejmladšího, ale naštěstí měl pracovně dívčí jméno, takže je nakonec Václav. Ale kdyby byl dívka tak by mu nejspíš ta Ráchel zůstala ![]()
Bartoloměj je krásné jméno, moc se mi líbí. Navíc jde dobre zdrobňovat a zkracovat
@AndilekOli píše:
Jojo tohle se nám stalo u nejmladšího, ale naštěstí měl pracovně dívčí jméno, takže je nakonec Václav. Ale kdyby byl dívka tak by mu nejspíš ta Ráchel zůstala
no právě ![]()
mě by holčička potěšila, ale kluka nám slibují už příliš dlouho, a všichni ho jen potvrzují. Tak se na něj už těším. I kdyby to byl Bárťas, zlobivej
Tady je to aspoň půl na půl komu se líbí a nelíbí. Ale v realitě, to nakonec přijala jen tchýně ![]()
@Althya píše:
U dcery ve skolce jednoho maji, rikaji mu Bartik
no, koukali jsme na četnost jednotlivých jmen. A je pravda, že jich přibývá.
@Saroya píše:
Bartoloměj je krásné jméno, moc se mi líbí. Navíc jde dobre zdrobňovat a zkracovat
A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.
@kalypsoooo píše:
no právěmě by holčička potěšila, ale kluka nám slibují už příliš dlouho, a všichni ho jen potvrzují. Tak se na něj už těším. I kdyby to byl Bárťas, zlobivej
Fakt ho dejte, neboj, všichni si zvyknou- navíc, čeština s tímhle jménem počítá, takže žádné problémy se skloňováním apod.
@kalypsoooo píše:
A jak? Mě napadá, Bárťas, jenže tak se jmenuje Bráchův pes…
Bártík, Bart, je opravdu ze Simpsonů…a nic jiného mě nenapadá.
Mám jednoho v rodině, bydlí teda v Polsku, a říkají mu Bartek, nebo Barťo.