Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kalypsoooo neni - ja říkám synovi koblizku a stopy to na něm zatim nezanechalo ![]()
Je to každého věc, ale moc nechápu, proč dávat jméno, kterým to dítě pak ani nebudu oslovovat a budu vymýšlet různé „náhražky“. Říkat dítěti míčku jen proto, že mi to vyšlo z jeho jména, mi přijde trochu ujeté. Vždyť je tolik krásných jmen, ze kterých se dá udělat spousta zdrobnělin. To jako na hřišti paní měla Noemi a stejně ji pořád říkala Emičko, tak nevím, jaký to má smysl - asi aby bylo jméno moderní a co možná nejmíň obvyklý, jinak mě nic nenapadá ![]()
Ale jak říkám, každého věc…
@Mama11 píše:
Je to každého věc, ale moc nechápu, proč dávat jméno, kterým to dítě pak ani nebudu oslovovat a budu vymýšlet různé „náhražky“. Říkat dítěti míčku jen proto, že mi to vyšlo z jeho jména, mi přijde trochu ujeté. Vždyť je tolik krásných jmen, ze kterých se dá udělat spousta zdrobnělin. To jako na hřišti paní měla Noemi a stejně ji pořád říkala Emičko, tak nevím, jaký to má smysl - asi aby bylo jméno moderní a co možná nejmíň obvyklý, jinak mě nic nenapadá
Ale jak říkám, každého věc…
@kalypsoooo píše:
Ahojky, tak máme Bartoloměje. Jine jméno bych ani nechtela. Jen mám dilema. Libi se mi oslovení, Bartolomíčku.-míčku. Je blbý říkat dítěti míčku
Naše malá je Klára, ale jménem ji moc neoslovujeme
Dneska ji například říkám ríčonko, protože od rána jenom ryčí ![]()
@Anonymní píše:
@kalypsoooo Bartolomicku teda synovi neříkáme, nikdy me to nenapadlo. Míčku bych ho tedy neoslovovala. Už z Bartika je půlka lidí auf a myslí si ze je oficiálně Albert nebo Bart.
Mě se nakonec Bártik ani Bart vůbec neujal. Říkáme Bártin, Bartolomějek, nebo Bartolomíček. A obojí mě k malýmu hrozně sedi
Moc zdrobnělink Bartolomějovi mě nenapadá. Měli jsme ho ve výběru, říkala bych mu Bartoloměji nebo Bártíku. Možná i Bartolomíčku ale celým jménem.
Upřímně za mě taky ne
Mě osobně se jména takového tipu nelíbí vůbec, ale je to čistě jen tvoje rozhodnutí ![]()
Proc ne, hezke jmeno. Jen ta zdrobnelina Bartolomicku mi moc nejde pres rty ![]()
Mně se tohle jméno vždycky moc líbilo. Jenom škoda, že s naším příjmením se špatně vyslovuje.
Zdrobnělinu bych používala Bárte, Bárty, Bártíku (Bertíku), nebo třeba Bubáčku. ![]()
@pe-terka No to je jediné, co mě na tom jméně serká, že přesně každého napadne to, co tebe
. Kvůli tomu ho fakt nedávám ![]()
@Samantha9 píše:
@pe-terka No to je jediné, co mě na tom jméně serká, že přesně každého napadne to, co tebe. Kvůli tomu ho fakt nedávám
Ale ne, mě to napadlo až napotřetí, ptž byl zrovna v TV. A ještě jsem se musela ujistit, že Bart S. je fakt Bartoloměj (nebyla jsem si jistá). Ale ve spojení s Tvou profilovkou by si někdo mohl myslet, že máš seriály ráda ![]()
Každopádně přeji vašemu budoucímu Bartoloměji hodně zdraví ![]()
@Petra274 píše:
Moc zdrobnělink Bartolomějovi mě nenapadá. Měli jsme ho ve výběru, říkala bych mu Bartoloměji nebo Bártíku. Možná i Bartolomíčku ale celým jménem.
Překvapivě těch zdrobnělin je docela dost. Bárt, Bártík, Bártíček, Bárťula, Bárťas, Barťák, Bárty. Jak syn rosete, tak začínáme dost používat oslovení Bártí
Baroloměji mu říkáme, pokud zlobí.
@kalypsoooo píše:
Ahojky, tak máme Bartoloměje. Jine jméno bych ani nechtela. Jen mám dilema. Libi se mi oslovení, Bartolomíčku.-míčku. Je blbý říkat dítěti míčku
zrovna tak rikame nasemu nejmladsimu. Míčku, občas i Míči
je to psina. taky mu říkáme Mejdlo (ted jsem se prozradila, kdo me zna, uz nepochybuje ![]()
@Anonymní píše:
Překvapivě těch zdrobnělin je docela dost. Bárt, Bártík, Bártíček, Bárťula, Bárťas, Barťák, Bárty. Jak syn rosete, tak začínáme dost používat oslovení Bártí
Baroloměji mu říkáme, pokud zlobí.
Ke každému jménu si asi časem najdeš dost zdrobnělin. My si našli ke jménům našich dětí taky zpoustu oslovení. Jediné, co mi vadí, když manžel říká dceři (když zlobí) Barex. Jmenuje se Barbora.