Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mama11 píše:
Je to každého věc, ale moc nechápu, proč dávat jméno, kterým to dítě pak ani nebudu oslovovat a budu vymýšlet různé „náhražky“. Říkat dítěti míčku jen proto, že mi to vyšlo z jeho jména, mi přijde trochu ujeté. Vždyť je tolik krásných jmen, ze kterých se dá udělat spousta zdrobnělin. To jako na hřišti paní měla Noemi a stejně ji pořád říkala Emičko, tak nevím, jaký to má smysl - asi aby bylo jméno moderní a co možná nejmíň obvyklý, jinak mě nic nenapadá
Ale jak říkám, každého věc…
Mam docela obycejne jmenoa za cely zivot me oslovoali lide nejmene peti variantami domackeho osloveni. Nezda se mi na tom vubec nic spatneho.
@Anonymní píše:
Ke každému jménu si asi časem najdeš dost zdrobnělin. My si našli ke jménům našich dětí taky zpoustu oslovení. Jediné, co mi vadí, když manžel říká dceři (když zlobí) Barex. Jmenuje se Barbora.
@pe-terka píše:
Ale ne, mě to napadlo až napotřetí, ptž byl zrovna v TV. A ještě jsem se musela ujistit, že Bart S. je fakt Bartoloměj (nebyla jsem si jistá). Ale ve spojení s Tvou profilovkou by si někdo mohl myslet, že máš seriály ráda
Každopádně přeji vašemu budoucímu Bartoloměji hodně zdraví
No to je fakt
. Ale jméno dáváme proto, že se nám moc líbí a navíc se tak jmenuje i dědeček a nemůžu se dočkat, až se vylíhne a rozhlásíme jméno do světa, to bude sranda
. Mojí mamce už jsem ho řekla a reakce byla vážně zajímavá. Prý ho nikomu říkat nebude to jméno a je to prý pomsta na dítěti
. Bártík děkuje za přání
![]()
@Samantha9 píše:
No to je fakt. Ale jméno dáváme proto, že se nám moc líbí a navíc se tak jmenuje i dědeček a nemůžu se dočkat, až se vylíhne a rozhlásíme jméno do světa, to bude sranda
. Mojí mamce už jsem ho řekla a reakce byla vážně zajímavá. Prý ho nikomu říkat nebude to jméno a je to prý pomsta na dítěti
. Bártík děkuje za přání
![]()
Neboj, mamka si zvykne a bude to v poho. Navíc právě díky Simpsonům lidi tohle jméno vnímají normálněji, aspoň já teda jo…Bárt je vyloženě pěkný, mám asociaci kluka raracha
. Známí mají taky nevšední jméno - Albert, a babičky si zvykly. Je to Bertík ![]()
@Pudloslava
Super, už jsem si tady připadala divně. Protože mi asi potrvá, než se odnaučím míčkovat ![]()
@Klopotkova píše:
Bartolomej za me tedy rozhodne ne.
No tak toho rozhodně nedávej! ![]()
@Samantha9 jednoho Bartika mame doma a za mne jednoznačný ano:)
Díky holky, už je to sice více jak rok stara diskuze ale nakonec jsme dali jméno Bart.Ne Bartoloměj ale ve zkratce Bart. A ani si už nedokážu ted představit že by se jmenoval jinak
A světe div se, ještě jsme se nesetkali s negativními komentaři, všem se to líbí a jsme origoš ![]()