Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Saidy tak si o nich něco načti, právě ta oblíbenost jim strašně ubližuje ![]()
@Saidy píše:
@Lucie_Sx proč borderku ne? On i ten předchozí pes byl hlídač na baterky. Za plotem štěkal, ale jak někdo otevřel branku, nechal by se hladit do úplného vyhlazeníNemusí to být nutně velký pes, ale z těch nmenších jich není moc co se hodí k dětem a zároveň by se mi líbili (a nepodlezli pod plotem)Příspěvek upraven 30.06.22 v 10:57
Protože BOCka i GR jsou pracovní plemena a vy pro ne nemáte absolutně žádne podmínky. Kouknete na vlciho špice.
@Saidy píše:
@Lucie_Sx proč borderku ne? On i ten předchozí pes byl hlídač na baterky. Za plotem štěkal, ale jak někdo otevřel branku, nechal by se hladit do úplného vyhlazeníNemusí to být nutně velký pes, ale z těch nmenších jich není moc co se hodí k dětem a zároveň by se mi líbili (a nepodlezli pod plotem)Příspěvek upraven 30.06.22 v 10:57
Ty budeš mít na ní tolik času? Hodinová procházka není pro ní nic…
My bydlíme v bytě a nešla bych do toho, když tu vidím ty maminky s batoletem, psem a kočárkem. Od té doby co nastoupil starší do školky jsou děti každou chvíli nemocné a jsem ráda, že je nemusím tahat ven. Kdyby to bylo plemeno kterému místo procházky stačí vypustit na zahradu, tak dejme tomu. Ale když má mimino čtyřicítky, tak poslední co bych chtěla řešit je muset ho tahat ven se psem na hodinu a déle… ![]()
Nešla bych do toho ani náhodou. Mám děti ve stejném věkovém odstupu, už oba chodí do školky. A některé dny jsou fakt po práci na palici. Letím na nákup, vyzvednout děti, na kroužek, doma něco pofackovat a příprava na druhý den. Pro psa bych čas už neměla, ani kdybych se rozkrájela. Teď jsi doma, ale pak to fakt bude fičák a pes bude chudák.
Štěně ne, ale mám tu pár dní psa ve středním věku, který musel přesídlit od původní majitelky a jako štěně byl ještě tyran od úplně prvních lidi, takže má určitě zdravotní handicapy na které musím myslet, takže 3× denně kapky do očí atd, jinak by skončil v útulku. A mám děti skoro 5 let, 3 roky a 8 měsíců…nevím proč jsem do toho šla, měla jsem osa naposledy před 10 lety, ale musím říct že i přes ten frmol a řešení kdo nám ho pohlídá, to stojí za to. Je vidět, že pookřál a je konečně spokojený a děti taky.
P. s. máme jen předzahrádku a malinký D mecek. Taky to jdem
On je taky rozdíl náročný pes na pohyb a gaučák
Ale teď mladší dítě bude dost náročné
A kdo se štěněti bude věnovat
třeba právě u buldoka vím že jí stačí rychlá procházka a když spadne pár kapek tak to je rychlost
ale pes co potřebuje aby s ním člověk pracoval, potřebuje se fakt vyběhat a unavit tak to s dětmi v takovém věku je fakt nereálné. zbytečně moc problémů a starostí ![]()
Nešla bych do toho a když už, tak nějakého rodinného pejska, retrívr je dobrá volba. Borderku v životě. To není o tom, jestli to jsou hodní psy a dají se pohladit, ale taky co potřebuje ten pes. Je to náročné pracovné plemeno a už vidím jak se dvěma prckama s ní běháš celé hodiny po cvičáku a vymýšlíš pro ní úkoly nebo se aktivně věnuješ nějakému psímu sportu. Borderku nestačí vyběhat, potřebuje myslet a řešit. V roli domácího pejska, který jenom běhá kolem domu nebo jenom jde na procházku bude šílet - a vy s ní.
Příspěvek upraven 30.06.22 v 12:03
Ani náhodou. Chtels bych si štěně plně užít, což v téhle kombinaci nebude.
Příspěvek upraven 30.06.22 v 12:08
Já bych do toho nesla. My máme 3 letou, teď novorozenec a pes (6 let) a fakt upřímně jsem rada, ze je pes na par týdnu u našich, než se tady nějak zajedeme. A taky máme malou zahrádku, ale proste vím, ze pes je zvykly na procházky, peci atd., kterou teď musím dávat těm dvěma dětem a pes by byl proste na posledním místě
a to už je dospělý, neumím si představit ještě stene, které vyžaduje totálně stoprocentní peci
Border potřebuje zaměstnat jak hlavu tak tělo. Asi buďe rozdil mít mladého akčního psa a starého psa.
Máme akční plemeno a tedy hodina denně je málo.
Navíc tomu psovi se i venku budeš muset věnovat ( do toho chodící batole, štěně, výchova, atd…). Vydržte. Za 3 roky to zase bude úplně jiná.
Příspěvek upraven 30.06.22 v 12:21
Určitě počkejte. Kdyby jsi chtěla ty a měla na to čas, tak beru. Ale když ho chce manžel, který je permanentně pryč a ty se staráš o děti, počkala bych. Štěně potřebuje hodně péče.
Ne psa teď ne a určitě né štěně… Bordercolii a podobná pracovní plemena určitě ne. Je to ovcacky pracovní pes potřebuje zabavit tělo i hlavu jsou to jedni z nejchytřejších plemen psů rozhodně e nehodí pro začátečníky, do paneláku nebo jako mazel. Pes bude trpět a bude vymýšlet blbosti aby se zabavil. Může začít ničit věci, projeví se u něj nevhodné chování navíc i to štěně nějakého malého plemene vyžaduje výcvik a učení s dv3ma malými dětmi si to neumím představit… Když kolikrát vidím jak chodí ty maminy jedno dítě v kočárku druhe na odrazedle a pes který táhne kočár protože ho nemůže pustit na volno jelikož když by se všichni rozutekly na jinou steanu nevěděla by za kým běžet dřív… Pořiďte si králíka…nebo morče
My uz si psa neporizovali. Sice to chvili trvalo, ale zvykli jsme si a dneska jsme radi. Dti muzou behat bosy nemam znicenou zahradu zahony nikde chlupy a hlavne o starost min kam s nim o dovolenou atd. Psa jsme meli vždycky, maji ho u babicky sousedu. Doma ho uz tak max křeček rybičky.