Batole, miminko a štěně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5570
30.6.22 13:12

My jsme psa (dokud byl teda mladší) brávali s sebou na výlety, chodil s námi na návštěvy, procházky, atd. Teď jak byl starý tak došel sotva 500 metrů k rodičům na návštěvu a byl vyřízený, tak pak zůstával víceméně doma nebo na zahradě. Na to, jak to byl velký pes se dožil úctyhodného věku. Já bych psa i chtěla, ale uvažuju, jestli to zvládnu aniž bych se zbláznila nebo jestli si zvykneme na život bez psa, případně ho pořídíme třeba za rok (a jestli jo tak jakého). Když není manžel doma, bývá u nás často moje mamka, tak by pomohla (s dětmi nebo se psem) :think: Hlídání je trochu komplikace, ale ne neřešitelná, hlídala ho vždycky moje mamka když jsme byli pryč. Na jednu stranu by to bez psa bylo jednodušší, na druhou stranu je mi po něm po tolika letech smutno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
30.6.22 13:33
@Ahep píše:
Taková kocka je ale na mnohem dyl než pes většinou, třeba klidně 17-20let a co by byla pro nas velká překážka, tak moc neexistují kočičí hotely, když trebas chceme letět k moři nebo vůbec někam, kam zvířata nesmí. A nemáme a ani nechceme do toho nikoho dalšího zatahovat, aby se v době naší nepřítomnosti pohyboval v naší domácnosti.

Tak jako u všech zvířat. Hlídání je vždycky problém.
Ale jsem zastáncem toho, že kočka je v tomto prostě jednodušší. Stačí ji doplnit vodu, granule, vybrat záchod a ona se o sebe postará sama. Nepotřebuje venčit, nepotřebuje výcvik, nepotřebuje nutně nějaké hraní - byť je to fajn.
Má svobodná a bezdětná kamarádka si takhle místo psa (které měla celý život) pořídila radši kočku, protože s tou má mnohem méně problémů co se týče hlídání. Lidi se nebojí, že jim vykastrovaná, klidná kočka, za pár dní zdemoluje byt/barák. Což je u psa klidně možné.
Všechno má svoje pro a proti. Chápu, že někdo kočky nemusí, někdo zase nemusí psy, někdo zase nemá rád hlodavce a podobně. Je ale prostě třeba se fakt kvalitně zamyslet nad tím, co dělám, než si pořídím zvíře, na které pak prostě není čas a energie.
Kočky se všechno naučí tak nějak samy. Není nad nimi třeba dohled. Naučí se chodit na záchod, naučí se kde jsou misky, naučí se kde je jejich místo, ale zase nebudou dělat doprovod na tůře a nebo hlídat barák U psů je třeba zase výcvik a neustálý dohled nějakého člověka.
Pokud bych byla v situaci jako autorka, a fakt toužila po nějakém zvířeti, tak si místo psa pořídím něco mnohem méně náročného na výchovu a pozornost - jako je třeba kočka. A nebo tak ještě dva/tři roky počkat a pak až jít do štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
30.6.22 14:01
@Saidy píše:
My jsme psa (dokud byl teda mladší) brávali s sebou na výlety, chodil s námi na návštěvy, procházky, atd. Teď jak byl starý tak došel sotva 500 metrů k rodičům na návštěvu a byl vyřízený, tak pak zůstával víceméně doma nebo na zahradě. Na to, jak to byl velký pes se dožil úctyhodného věku. Já bych psa i chtěla, ale uvažuju, jestli to zvládnu aniž bych se zbláznila nebo jestli si zvykneme na život bez psa, případně ho pořídíme třeba za rok (a jestli jo tak jakého). Když není manžel doma, bývá u nás často moje mamka, tak by pomohla (s dětmi nebo se psem) :think: Hlídání je trochu komplikace, ale ne neřešitelná, hlídala ho vždycky moje mamka když jsme byli pryč. Na jednu stranu by to bez psa bylo jednodušší, na druhou stranu je mi po něm po tolika letech smutno. :(

Určitě počkejte ten rok, minimálně, kromě špice kouknete ještě na peruánského naháče osrsteneho, velkou varietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.6.22 16:12
@Ahep píše:
A taky máš doma jako zakladatelka mimino a batole a chlapa v cudu imrvere?

Mám 1,5r, 2,5r, chlapa co rekonstruuje, velkej barák a dva psy.

• Citovat
  • Upravit
5683
1.7.22 21:35
@Saidy píše:
My jsme psa (dokud byl teda mladší) brávali s sebou na výlety, chodil s námi na návštěvy, procházky, atd. Teď jak byl starý tak došel sotva 500 metrů k rodičům na návštěvu a byl vyřízený, tak pak zůstával víceméně doma nebo na zahradě. Na to, jak to byl velký pes se dožil úctyhodného věku. Já bych psa i chtěla, ale uvažuju, jestli to zvládnu aniž bych se zbláznila nebo jestli si zvykneme na život bez psa, případně ho pořídíme třeba za rok (a jestli jo tak jakého). Když není manžel doma, bývá u nás často moje mamka, tak by pomohla (s dětmi nebo se psem) :think: Hlídání je trochu komplikace, ale ne neřešitelná, hlídala ho vždycky moje mamka když jsme byli pryč. Na jednu stranu by to bez psa bylo jednodušší, na druhou stranu je mi po něm po tolika letech smutno. :(

A co tak jít do oriska, vždyť to přeci nemusí být za každou cenu rasa, ni ;)
Bývají tak nějak prirozene inteligentni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
2.7.22 09:11

@Ahep oříška jsme měli posledně, byl (naštěstí) zlatý, ale trochu se bojím aby byl tolerantní k dětem. Když se děti narodily byl to už stařík, ale nechal si líbit skoro všechno a když to na něj bylo už moc, prostě se zvedl a odešel. Samozřejmě mu neubližovala, ale malé dítě nemá moc soudnost co je ještě ok a co už ne. Ale u křížence nikdy člověk neví co mu z toho vyroste. Jít jenom o mě tak čistokrevného psa nepotřebuju, ale k maličkým dětem člověk aspoň trochu ví, co čekat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.7.22 11:07

@Saidy tohle sa dá řešit. Hledej i mezi inzeráty. Dá se najít povahově ok pes, který bude zcela ok. I k dětem.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.7.22 11:44

@Saidy dneska jsem si na Tebe vzpomněla. Dítě 15 měsíců, které v kočáře nikdy nespí. Vzhledem k věku dlouho v kočáře nevydrží, chce chodit, ale samozřejmě dle sebe ( t.j.kam ono uzná za vhodné). Mám starší psy, které mohu ( a pouštím na volno), jsou ok socializovaný a i tak je to někdy na hlavu.
Představa že k tomu batoleti ještě řeším že kolem prošel pes a štěně si chce hrát, ze projel cyklista a štěně bere dráhu, že pes po sté leze do bahna a batole zdrhá za ním, atd… Mám ráda svoje nervy:) Fakt ne :) Máme za sebou 2,5 hodiny venku a ještě jedna dlouhá nas čeká. Normální akční pes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.24 09:44

@Saidy Tak jak to u vás dopadlo, máte štěně? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5570
8.7.24 15:33

Máme, má 2 roky a znovu bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 15:38

@Saidy Vážně jo? Šílenost? Aspoň teď už je to dobrý? :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat