Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Děvčata, jen takový technický dotaz - stěhuje se tato diskuze na missorku? Abych případně věděla, kam se vrtnout…
Pradádko, vrtej se kam můžeš, diskuze se nestěhuje, ale někdo chodí sem i tam
.
Šmarjá, já bych se vrtala všude, ale nemůžu, musím dát taky někdy děckovi najíst ![]()
Prasádko
, tak to musíš zrychlit - šup šup jedna diskuze druhá diskuze.....a počkej až to rozjedem u Bory, to bude teprv nášup
.
Tak jsem teď prala vizkozové separačky z nového balíčku a hurááááááááááá vydržely, ne jako ty z toho předchozího ![]()
Ach jo, maminky musím si postěžovat
, S nadšením pročítám už pár měsíců vaši diskuzi, s nadšením jsem se pustila do používání látkových plínek, a nadšení mě dneska přešlo… Byla jsem u ortopeda na kontrole kyčlí, máme preventivní široké balení
, myslela jsem si že když dávám látkovky, flanelky Popolini a Baby Lucy tak že to bude v pohodě, ortoped jak to viděl protočil panenky, prý, co to je za nesmysl, to vůbec nezaručuje široké balení, že takový pleny mám hodit do koše… - hlavně se mu nelíbilo že na to dávám svrchní kalhotky Vento… Nebo vlňáčky… Tak jak mám teda přebalovat- prý papírovou plínku a na to dvě látkové, tak to přece dělají všechny tak se to má dělat… Vím že jsem ještě pod hormonama v šestinědělí a tak mě hned něco rozhodí ale teď fakt nevím co dál, už jsem měla chuť manžela poslat do Tesca pro balík plen ale neměl zatím čas tam jít a já se na to vůbec necítím. Máte někdo podobnou zkušenost? Stejně s tím preventivním širokým balením, nevím nevím jak je to nutné, USG máme v normě, žádné genetické dispozice.. Asi pohledám jiného ortopeda.
Pomněnka
Pomenko
to, že je někdo dr. neznamená, že neni omezenej v úsudku, a to ten tůj tedy rozhodně je. Starý ortopedi, když vidí látkoky přes papírovku, tak zuří, že to je na ho… páč to dává nožky od sebe až daleko od těla, no já nemám z tebou jmenovaných plenek žádné, ale Onesize od PoPo jsou pro široké balení jistě ok, tak proč by nebyly flanelky
mám třeba Tots a u těch bych váhala jsou mezi nožkama o dost užší.
hlaně nezoufat, nepodléhat panice a neposlouchat omezence bílém plášti
![]()
Pomnenko,
podobně jak píše Mia - když jsem si četla Tvůj příspěvěk, jenom mě napadlo - debil! ![]()
Musím být taková hrubá, nedá se nic dělat, ale co to je za kravinu?? Papírovku a na to dvě čtvercovky? To je jako ten návod?
Je to hňup!
Já Ti sice neporadím, ale nechoď do papírovek, to je blbost.
Doufám, že Ti holky poradí.
Pomněnko , my jsme sice široké balení nepotřebovali, ale kdyby nebyly kyčle v pořádku, tak by se prý mělo balit tak, aby stehýnka byly co nejvíc kolmo na osu těla, prostě nožky roztáhnuté jako žabka
Ovšem jak toho dosáhneš je na tobě, můžeš použít speciální ortopedické kalhotky, nebo poskládat pleny víc naširoko. A do koše bych hodila toho ortopeda
![]()
Nás naše doktorka za látkovky pochválila, tak asi tak ![]()
Holky díky musela jsem si ulevit, on fakt měl takový řeči pořád, měla jsem tam rozbalenou malou na tom stole- v ordinaci celkem chladno a on si pořád něco ťukal do počítacče, tak už se to malé přestávalo líbit a žačala pofňukávat až se rozeřvala a on prý, co je, vy jste to dítě nekojila nebo co, proč tak řve??? No odcházela jsem se slzama v očích a ještě teď se mi chce brečet…
Nechci malé nějak ublížit a zanedbat ji, ale to široký balení co mi předváděl jak má mít nožky od sebe mi fakt připadá až nepřirozené…A prý žadná zavinovačka, to taky dává dětem nožky k sobě a to není dobré pro vývoj kyčlí… Když ona se v zavinovačce vždycky krásně uklidní… No to je už teď jedno, vyspím se a v oné ordinaci už mě nikdo neuvidí, však to není jediný ortoped v okolí - naštěstí
.
Pomněnka
pomnenko,
na toho ortopeda se muzete zvysoka v…
nam sice taky v porodnici chteli davat ctyrcovku pres pampers, ale ctyrcovka bez pampers to dela taky - neni to docela logicke?, navic jsem malou pak nosila v satku s rozcapenyma nozickama, kycle se spravily sice az o par tydnu pozdej, nez si dr predpokladal, ale spravily.
zavinovacka fakt na kycle dobra moc neni, ale vy nalez nemate a kdyz se v ni neuklidnujete non stop tak bych nic nenamitala
vy prece nalez nemate…
![]()
to bud uplne v klidu ![]()
Boro, v zavinovačce ji mám hlavně v noci, večer jak nás trápí prdíky je to nejlepší uklidňovadlo. No a na šátek se taky chystám.
Pomněnka
Pomněnko, tak to je vážně ukázkovej blb! Nejenom kvůli těm plenám, ale i kvůli tomu co ti řek, když malá plakala.
Prostě debilové jsou všude, takže i mezi doktorama, s tím se nedá nic dělat, jenom rychle utéct.
Proboha a co je mu do svrchních kalhotek
![]()
Tak mě ale napadá, jestli chceš mít klid na duši, tak dej do plíny místo vložky jednu obyčejnou čtvercovku, bude to trochu větší balík.
Ahoj Pomněnko,
fakt si z toho ortopeda nic nedělej. Dřív přece jednorázovky nebyly a jako široké balení se dávaly 3 čtvercovky. A zavinovačku mi taky nikdo nezakazoval. Takže používej dál látkovky, ty flanelky by měly být ok, nebo přidej jednu čtvercovku. A tu zavinovačku taky používej, je to pro miminko moc fajn.
Poměnko, v klidu běž k jinýmu ortopedovi, hlavně že máš možnost výběru
, a to že to tak přece všichni dělaj neznamená, že je to správně.
náš zas žádný preventivní široký balení nechtěl, když jsme neměli žádněj nález a o plínkách jsme se vůbec nebavili.
Mojí pediatričce (můžu říkat mojí, chodila jsem k ní totiž taky
) se zas plínky moc líběj, byla z nich u vytržení ![]()