Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mirii píše:Brunifid píše:Tak kolik?
Jo a ještě jedne postřeh - zatím mi hňaxny neupadly tím praním a věšením, myslím, že mě ani neubylo přemáchnutím posrané plíny, ale radši se přeměřím![]()
![]()
![]()
Hele je to dobrýýýý, dokonce jsem čč i večer složila a uložila, kalhotkovka byla ještě mokrá. Takže ráno další přeměření - to víš, musím to pravidelně hlídat ![]()
Jejda holky, já myslela, že mi napíšete, že s pětikilovým dítětem už to nejde takhle umývat ..a vy naopak.. no toto
..tak já teda budu trénovat, když to jde.. jste mě přesvědčily ![]()
Babo az budes mit rozpocitany tak napis…zatim jsme 2v1 ale nezarucuji jak dlouho ![]()
Mirii skoda, ze nevim jestli to bude holcicka ta plinka by se mi libila ![]()
ravena: Ty nevíš, co to bude? My si to taky nenechali říct, jsme chtěli překvapení ![]()
Brunifid jo jo nevime nechtela jsem i kdyz jsme byli na plodovce, rekla jsem jim to a dostala zpravu zvlast bez urceni pohlavi
no posledni dny uz je to opravdu napinacka
DD
I kdyz u prvniho jsem to vedet chtela
a ted zas vsichni prudili o 106 at si to necham rict… a denne se ptaji jestli uz to vim dokola a dokola ![]()
ravena: Já to u prvního vědět nechtěla a jsem za to ráda, sice nám nikdo nevěřil, že to nevíme, ale to není náš problém ![]()
A u druhého mi to bude už totálně buřt. Chtěli jsme totiž holčičku a to bylo radosti, když to byla opravdu holčička! Druhého by taťka chtěl kluka, mně je to fakt úplně jedno. Ale není podle mého nad to mít pořádné překvapení po těch devítiměsíčních peripetiích. Jsem kolikrát přemýšlela, co to tam vlastně je, taky jak bude vypadat ![]()
ahoj, tak jsem holky spočítala, co jsem včera prala
takže to bylo 15 bambusek kiko, 12 zavazovaček disana, 2 frote totsbots,1pastelka,5 ikea žínek, 5 ikea ručníků,8 čtverců, z toho 2 ikeácké a hodně separaček - čč používám i na slintání zejména pro malého
takže asi normal za den bych řekla, přičemž noční plínu -byla jednorázovka nepočítám a taky se mi ztratily někam vkládačky z nové finky
musím pohledat, úřadovala mi tam mamka… ![]()
holky, tak mi věděli, co to bude, chtěla jsem to vědět,ale tajili jsme to jiným - neb plození byla věc veřejná,tak jsme chtěli něco vědět jenom my ![]()
Boriska píše:
ahoj, tak jsem holky spočítala, co jsem včera prala
takže to bylo 15 bambusek kiko, 12 zavazovaček disana, 2 frote totsbots,1pastelka,5 ikea žínek, 5 ikea ručníků,8 čtverců, z toho 2 ikeácké a hodně separaček - čč používám i na slintání zejména pro malého
takže asi normal za den bych řekla, přičemž noční plínu -byla jednorázovka nepočítám a taky se mi ztratily někam vkládačky z nové finkymusím pohledat, úřadovala mi tam mamka…
holky, tak mi věděli, co to bude, chtěla jsem to vědět,ale tajili jsme to jiným - neb plození byla věc veřejná,tak jsme chtěli něco vědět jenom my
Jsme se vyděsila a při posledním odstavci mi došlo, že to máš na dva kousky ![]()
O tom, co to bude - jak Ti to řekli? Z plodovky nebo z UTZ? Máma byla s dvojčaty tenkrát na plodovce a prý že holky no a na porodním sále první vykouknul kluk a holka po něm
Prostě napíchli dvakrát vak s holčičkou, takže překvapení velké ![]()
ahoj!
tak tohle vám musím napsat! ![]()
včera jsem celý den látkovky nedávala, páč robě už dva dny nekadilo, tož jsem čekala, kdy tu nálož pustí. no nepustila. tak jsem se naprdla a řekla si, že dneska už nečekám a dám látku.
tak jsem pěkně umotala novosklad, do toho žínku ikea, separačku a na to krásné domácí vlňáky ![]()
nakrmila jsem a pak to přišlo… kakoš za 3,5 dne
takže samozřejmě, páč to byl teprve můj druhý pokus o novosklad mi ta průtrž protekla kolem nožičky a ušmudlala vlňáčky ![]()
ta moje bestie normálně čekala, až jí dám na zadek látku, aby se mi předvedla ![]()
teď spokojeně chrní v opičkové merinostarce ![]()
takže vlňáčky jsou hotový hned po prvním použití a já tu samozřejmě nemám lanolin - jsem u mamky. ![]()
holky, jaký máte longiese? chtěla bych si teda nějaké reprezentativní koupit ![]()
Jak jsem se ptala na ten double kočár - já měla řidičák na tohle ![]()
Dole byl kovový koš (ne to, co je dneska, na druky), dalo se do toho dost naložit, aniž by to prasklo, ale kdo to měl uvézt ![]()
http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky2/71.jpg
zuzanecka:
Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe, takže nééééééé vůůůůůbec se Ti nesměju ![]()
Včera jsem si koupila JÁDROVÉ MÝDLO, v Tescu, ani na mne tentokrát prodavačka nekoukala jak na marťana cože to chci a na cože to chci, na to jsem poslední dobou malinko citlivá ![]()
Akorát jsem zapomněla, jakouže sodu či co se to přidává do mýdlového slizu. Bych ho chtěla zkusit totiž… ![]()
Zuzi se tu chlamu. ![]()
No ale co ti chci vlastně napsat, vlňáčky nemusíš hned znovu lanolinovat, jen je přeper a nechej usušit. Ono ten lanolin v nich ještě zůstane, já taky tak právala, když mi ELi vlňáčky pokadila a byly čerstvě vyprány, tak jen jsem je přeprala v ruce, resp. vydrbala to pokaděné, usušila a dál používala. ![]()
bruni
![]()
jedlou ne, normální na praní
a já si do slizu nastrouhala i kousek žlučáku a pere supr ![]()
Odkaz super
- já to tak myslela - chytnout pod hrudníkem - akorát blbě napsala
- mě u toho nejvíce vadí, že máme strašně blízko baterii k vane (krátký kohoutek) a tím pádem se mi odráží nohama od vany a vzpírá se - proto to nerada dělám a raději čistím perlanem řádně namočeným ve vodě.