Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
evi., píše:
Jsem si pořídila bambusovou vkládačku od Baby Lucy a bambusovou plínku od stejné značky.. byly jsem unešená, když to přišlo, jak to bylo krásně heboučký… pak jsem to vyprala s plínkama, kdy jsem dávala ocet do aviváže..no a teď jsou celkem hrubé… tak to asi bude tím octem, ne?
To hrubne praním, v čemkoliv:-) Já už se jich zbavila:-)
Achdarek píše:evi., píše:To hrubne praním, v čemkoliv:-) Já už se jich zbavila:-)
Jsem si pořídila bambusovou vkládačku od Baby Lucy a bambusovou plínku od stejné značky.. byly jsem unešená, když to přišlo, jak to bylo krásně heboučký… pak jsem to vyprala s plínkama, kdy jsem dávala ocet do aviváže..no a teď jsou celkem hrubé… tak to asi bude tím octem, ne?
Jo..takže moje první zkušenost s bambusem nic moc.. a co byste poradili za bambus (cenově přijatelný)?
čau bambus ale nemusíš dávat na 40 c, já peru všechny věci na 60 C. Leda že bys měla ty bambusový kikko barevný, ty se hodně sráží, ale mně to nevadilo, používám je jako vkládačky do nočních plínek
čau já teda nepozoruju, že by bambuskám ocet nějak škodil a to ho používám do každýho praní plínek a bambusky mám skoro všechny.
jo bohužel sliz zanáší flís, prala jsem v něm asi rok a plínky s flísem mi pak protíkaly. Na svrchní kalhotky by to bylo dobrý, protože tam je to vlastně potom jakoby hustější, ale když je flís v plínce jako stay-dry- pocit sucha tak je to problém
Já jsme taky slyšela, že Kikko bambusky se při praní na 60 sráží, tak jak to je? Perete to normálně na 60 s plínama? Mám objednané Kikko bílé tyhle
A právě jsem myslela, že je budu dávat jako vkládačky nebo tak jak čč - na novosklad?
zuzanecka81 píše:
evi, já mám metráž ze sijemdetema z té si našiju vkládačky
Zuzi a jaky přesně typ sis pořídila?
já mám ty barevný a ty se hrozně na 60 C srazily, ale jak jsem říkala já je mám jen jako vkládačky do nočních plínek, takže mi to nevadí, ale novosklad z toho potom motat, to je problém. Ale ty bílý se prý tak nesrážejí a holky z MK z toho motají novosklad a perou normálně na 60 C
ahojky mohli byste mi rict co to je za katata ty PULky??
a jaky byste doporucili jako nocni?? pres den uspesne latkuju ale na noc davam porad jednorazovky ptz si myslim ze by mi v tom mala nevydrzela… mam zatim jenom bum genius, ty jsou ok a pak ma sketch jenze na ne nemam svrchnaky a dost protykaj ![]()
Ja mam kikko bambusove ctverce a take sesrazily…to uz se tu resiloavlastne resi furt
,proste se srazej,a,e perfektne sajou ![]()
Tak že se srazí by člověk oželel, pokud ostatní vlastnosti neztratí.
mehlo: Aha, takže na fleesové svrchňáky není problém s tím slizem? Tak to je fajn.
Obecně - je tedy něco, co se s tím prát vysloveně nesmí?
zuzanecka81 píše:
evi, já mám metráž ze sijemdetema z té si našiju vkládačky
Právě mi pošťačka donesla balík a přišli mi látky ze šijemedětem. Holky jak ty vkládačky šijete? Třeba podle nějaké co máte už doma koupené?
lenholka píše:
ahojky mohli byste mi rict co to je za katata ty PULky??
a jaky byste doporucili jako nocni?? pres den uspesne latkuju ale na noc davam porad jednorazovky ptz si myslim ze by mi v tom mala nevydrzela… mam zatim jenom bum genius, ty jsou ok a pak ma sketch jenze na ne nemam svrchnaky a dost protykaj
PUL jsou svrchní kalhotky s pul zátěrem - třeba tady jich je spousta http://www.branakdetem.cz/…kalhotky-pul - dávají se na ty plíny které samy o sobě provlhnou a kdyby jsi neměla PULky tak má mimčo mokré oblečení.
Petko - já to šila podle vkládaček od BI a taky tak trochuod oka. Prostě, jak to vyšlo:-) Takže mám vkládačku každou jinou, ale tovůbec nevadí.
Tedˇ o víkendu jsem šila vkládačky ze zbytků látek a taky je každá jiná. Ale jsou hezky barevné ![]()