Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
čau PULky jsou z polyesteru laminovaného polyurethanem- to znamená, že zvenku je polyester a zevnitř je vrstva polyurethanu, aby to neprotíkalo. Na noc doporučuju plenky z bambusového veluru s vkládačkama z bambusovokonopného nebo jen bambusového flísu a navrch vlnáčky. Dávám to takto už asi rok a půl a vždycky to vydrželo parádně do rána, tím myslím spánek zhruba 10-12 hod.
brunifid- pokud nemáš ten flís jako tu stay-dry vrstvu, tak v tom můžeš prát cokoliv akorát se připrav na to, že ti to trošku jakoby zešedne, ale mně to teda nevadilo
petka- já mám svoje vymyšlené- dělám dvouvrstvou čtvercovku 30×30 cm- takže ve výsledku 6 vrstev a potom ještě jednu dlouhou, která se taky poskládá na více vrstev. u mně je nejdůležitější savost a schnutí- nesnáším všitý savý jádra.
Nevím jestli to tu už nebylo zmíněno a pokud vás to vůbec zajímá, ale dnes jsem byla v bráně k dětem v Brně a už mají náhradní sety do itti bitti - všechny velikosti (nejvíc je tam M)
když jsme u těch itti… dají se nacvaknot mkové vkládačky do lkových gatěk? já mám dvoje gaťky mka a chci si pořídit už lka, tak jestli tam budu moct použít ten náhradní set vkládaček, co mám k mkám ![]()
kamako píše:
achdarek:-) moc hezké barevnéa co jsi dala jako horní vrstvu, nějaká trička?
šikula
Přesně, trička a flaneová noční košile.
Jinak je to froté z ručníků, jedna nebo dvě vrstvy a na tom něco hezkého.
tak jsem teď neluš prdla igelitovku. měla záchvat prdů a řvala úplně šíleně. takže jsme pocvičily nožkama a teď má igelitku, páč v ní se jí líp hýbe. holky, co s tím? je možný, že se jí ty prdy zhoršily kvůli látce? ![]()
zuzanecko, nacvaknout ti tam půjdou určitě, patentky jsou všude stejné, jen asi se už nebudou překrývat pocelé délce (jako že je ta vícevrstvá a ta svrchní vkládačka přibližně stejně dlouhá a teď nebudou přesně nad sebou).Nedokážu odhadnout o kolik se to nebude překrývat ![]()
Holky, to jste mě nepotěšily s těma Kikko kalhotkama, mám objednané rovnou dvoje ![]()
Už jsem je ale dneska dokopala k tomu, aby mi to konečně poslali, tak se mi to zas nechce rušit. Ještě tam mám bambusové plíny, na ty jsem zvědavá.
Co konkrétně dáváte do vlňáčků? PULky jsou předpokládám blbost, takže třeba novosklad, na to další plínu složenou vlastně na 8×, zadělat snapkou a na to vlňáčky? Nebo jak?
Nebo kalhotkovku, něčím vycpat dovnitř a na to vlňáčky?
Asi jste to už psaly, jenže to jsem ještě měla velkej bordel v termínech, tak jsem tomu nerozuměla ![]()
Bruni - šiju ze zbytků co mám doma. Začala jsem šít terpve před měsíce. Do té doby jsem zvldála ušít jen závěsy a povlaky na polštář. A najednou si šiju plenky. Ale až se zlepším, tak si koupím nějkaé materiály na sijemdetem a ušiju si nějkaou pěknou plenku. Ale zatím by to byla škoda materiálu.
PUL - já mám thirsties. A jsem maximálně spokojená. TEda skoro je nepoužívám, protože dávám přednost vlňákům.
Malvik - kdysi jsem u nich něco chtěla objednat a děs a hrůza. já být tebou,tak také objednávku zruším a objednám jinde. Co se týče nákupů mám dobrou zkušenost s mamaja. OD nich vždy přišlo vše a v podstatě obratem.
zuzanecka81 píše:
tak jsem teď neluš prdla igelitovku. měla záchvat prdů a řvala úplně šíleně. takže jsme pocvičily nožkama a teď má igelitku, páč v ní se jí líp hýbe. holky, co s tím? je možný, že se jí ty prdy zhoršily kvůli látce?
Co je to igelitka? Třeba tohle ? To mám doma taky, nedávám to, bylo to v jedné krabici s oblečením, co jsem kupovala od známé.
Myslím, že prdy budou souviset s jídlem, nikolv s plínou.
Gladys píše:
zuzanecko, nacvaknout ti tam půjdou určitě, patentky jsou všude stejné, jen asi se už nebudou překrývat pocelé délce (jako že je ta vícevrstvá a ta svrchní vkládačka přibližně stejně dlouhá a teď nebudou přesně nad sebou).Nedokážu odhadnout o kolik se to nebude překrývat
tak tak… až dokojím, změřím to
Bruni, buď jsem dávala čtverec na sklad, do něj poskládanou plínu či vkládačky či vícevrstvou, zkrátka co bylo, to samé s vázačkou, aťuž hemphourstrap nebo disana. A nebo kalhotkovou, aletam jen tu, o které jsem věděla, že mi z ní neproteče hovňajz na vlňáky.
igelitka je podle mě hnuska ![]()
Pokud máš pocit, že se dítě potřebuje víc hýbat, snažila bych se o štíhlé balení. Na doma ty svrchňáky ani nejsou tak potřeba, když budeš přebalovat často, tak stačí jedna čtvercovka na rovno do pulek, nebo jen novosklad bez vycpávky, dítě obléct tak,aby se snadno přebalovalo a zkrátka co 10min sáhneš a když je vlhká,tak vyměníš. Sice když ti zrovna usne, tak pak asi bude mokrá,ale stačí podložit vrstvou plínek a taky se prd stane. Ona ta hnuska taky neni nějaký terno, jakmile je vní načuráno, tak nabobtná a přijde mi pakvíc zavázející než látková