Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:
Holky, nevíte jestli se už v Ikei neprodávají ty ručníky barsling (nebo jak se to píše?). Já jsem dneska prošmejdila celé oddělení ručníku a nenašla jsem je tam. Tak by mě zajímalo jestli je ještě dělají
Minulý týden je měli - tedy v Praze na Zličíně.
Na noc dávám hodně savou plenku, popř přidám prefold od BI. POkud přebaluji, tak měním celou plenku. Ale naštěstí už skoro celou noc spí a tak nepřebaluji.
Ja davam na noc hnusku
, mala hned jak curne,tak je protivna a musim menit,takze bych asi pak celou noc nespala a prebalovala bych jak silena…ale doufam teda,ze to bude jen lepsi a budem casem na noc v latkach.....jinak holky davaji vetsinou nejakou kalhotovou bambusku a do ni jeste bambusovej prefold…a teda vymenuji myslim celou plenu…u me teda kdyz cura,tak je to vzdy az na plinku.....a nahoru vlnaky
ci pulky ![]()
Mirii píše:
Ja davam na noc hnusku, mala hned jak curne,tak je protivna a musim menit,takze bych asi pak celou noc nespala a prebalovala bych jak silena…ale doufam teda,ze to bude jen lepsi a budem casem na noc v latkach.....jinak holky davaji vetsinou nejakou kalhotovou bambusku a do ni jeste bambusovej prefold…a teda vymenuji myslim celou plenu…u me teda kdyz cura,tak je to vzdy az na plinku.....a nahoru vlnaky
ci pulky
no prave me taky mala jak se jednou pocura tak chce hned prebalit tak se toho trosku bojim abych zase nevstavala 5× za noc kdyz ted uz vstavame na kojeni jenom jednou
no zkusim a uvidim
latka na noc, davala jsem bumhugger, ma po celem vnitrku fleece, takze dela docela pocit sucha i po pocurani, zkusila bych na noc latku a dat do ni treba fleecovou separacku.
Nicene my ted tez jedem na noc v hnuskach. On mi totiz kadi casto po ranu a tak mocne, ze se mi prosral vzdy az na vlnaky a ja tu vlnu strasne nerada osetruju, hlavne vytahovani z lanolinu je desnej vopruz, vzdycky stokrat vymackat v rucniku, pak mi to schne nekolik dnu, mezitim potento dalsi vlnaky a furt dokola
S disanou by mi je asi nepotento, jenze bych u musela davat silenej balik, kdyz bych nedala kalhotkovou, to so v lete, to v noci skoro necural a stacila kikko bambuska a bambusova vkladacka, ted ma vzdycky plinu durch a to uz vetsinou vecer nepije mliko. A me se zkratka nechce mu davat tech plin hodne, protoze pak ho to tlaci do bricha, jak na nem spi a je vecne vzhuru ![]()
petka.konecna píše:
Holky, nevíte jestli se už v Ikei neprodávají ty ručníky barsling (nebo jak se to píše?). Já jsem dneska prošmejdila celé oddělení ručníku a nenašla jsem je tam. Tak by mě zajímalo jestli je ještě dělají
Oni by to měli mít ale u dětského zboží ne přímo u ručníků.
Flyingfrog píše:petka.konecna píše:Oni by to měli mít ale u dětského zboží ne přímo u ručníků.
Aha, tak tam jsem se nekoukala - takže příště ![]()
Co je to prefold??? ![]()
Jinak v pátek mi ségra z Brna přivezla snapky - teda to je vtipná věc ![]()
a já vyzkoušela itti bitti a supr!
kaťátka nenamokla, tak jsem je dala s novým vkládacím setem ještě jednou a
a jsem teda naprosto vyřízená z toho flísového povrchu vložky, páč je i mokrý cítit jako suchý ![]()
prefold je nějaká super savá vkládačka. ale znám jí pouze z vyprávění ![]()
Zuzi jo jo, v tom je Itti super, většinou když šáhnu jen na vkládačku co je u zadečku, tak nepoznám zda je malá počůraná a nebo ne, až když šáhnu pod ní, tak poznám zda je mokrá.
Ta itti bitti tutto má u těch vkládaček taky stejný materiál.
Brunifid píše:
Co je to prefold???Jinak v pátek mi ségra z Brna přivezla snapky - teda to je vtipná věc
prefold je podle mě vícevrstvá (vv) plena
Konečně mám vyprané nové plenky a tak jsem nabalila jednu itti bitti manželovi do kapsy, kdybychom potřebovali v kostele přebalovat (šli jsme se šátkem) - ale syn naštěstí spal…
jo a s tou vícevrstvou plenou jste mi připomněli jednu „postelovou“ historku. Přebaluju na naší posteli a tak se mi stalo, že mi jedna plínka zůstala pod peřinou (samozřejmě čistá) no a zjistila jsem, to, až jsem vlezla večer pod peřinu. Povídám muži:máme po peřinou plínku. Manžel nahmátne nohou a říká: „vícevrstvou, že?“ ![]()
Katy2 píše:
tohle je prefold http://www.mamaja.cz/…prefold-2-ks
JJ, to je ono, se mi to nechtělo hledat ![]()
pomeranca píše:
jo a s tou vícevrstvou plenou jste mi připomněli jednu „postelovou“ historku. Přebaluju na naší posteli a tak se mi stalo, že mi jedna plínka zůstala pod peřinou (samozřejmě čistá) no a zjistila jsem, to, až jsem vlezla večer pod peřinu. Povídám muži:máme po peřinou plínku. Manžel nahmátne nohou a říká: „vícevrstvou, že?“
Manzel uz je zkusenej
![]()