Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
6.12.10 11:25
Brunifid píše:
ankasz píše:
Tak holky dík za odpovědi
horší je , že teď mám v tom ještě větší guláš :zed:
:mrgreen: HURÁÁÁÁÁ nejsem sama, vítej do klubu zmatených :oops: :dance:

No nejhorší je, že každému vyhovuje něco jiného (ať už jiná značka nebo úplně jiný typ plenky) a tak není žádný univerzální recept, člověk si to prostě musí vyzkoušet. Naštěstí použité plínky se celkem dobře prodávají, takže to není zas tolik vyhozených peněz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
6.12.10 11:28
ivuska.h píše:
No nejhorší je, že každému vyhovuje něco jiného (ať už jiná značka nebo úplně jiný typ plenky) a tak není žádný univerzální recept, člověk si to prostě musí vyzkoušet. Naštěstí použité plínky se celkem dobře prodávají, takže to není zas tolik vyhozených peněz :lol:

A navíc se to ještě mění s věkem dítěte a náladou maminky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.12.10 11:31
Achdarek píše:
petka.konecna píše:
Holky, ty plenky ze šijemedětem jsou strašně podobný těm z anavy, že?

Tak trochu. Anavy jsou obšívané, ŠD jsou obracené,mají švy schované. Ivuška ti to vysvětlí lépe.

Já osobně je mám nějak radši ŠD. JE to čistě subjektivní. Anavy POlince seděla dobře. A vydžela celou noc.

No, to je trošku dlouhá historie :)) Ve zkratce je to tak, že ty původní ŠD plínky (až donedávna) byly podle stejného střihu jako Anavy, na ten měla Terka ze ŠD „licenci“ ode mě, jediný rozdíl byl v tom, že oni to šili obracené a my lemované (obojí má své pro a proti) a používali trochu jiný rozměr a materiál vkládaček. Teď už mají ale vyvinutý vlastní střih, je tam jiný systém zmenšování a vkládaček (vpodstatě je to kombinace původního a té „superpleny“, co se tu vyvíjela). Tento nový typ ale zatím není v prodeji, pokud vím, protože má Terka ještě velké zasoby plínek z toho původního typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.12.10 11:34
Brunifid píše:
Já myslela, že na noc ideálně PULky, protože ty jediné neprosáknou???

No, PULky jsou skutečně nejvíc neprůstřelné, ale za cenu nižší prodyšnosti. Když to z plínky crčí, tak nakonec promoknou taky, ale určitě později, než vlna nebo flís. Na noc ale většinou chceš větší prodyšnost, když je v tom dítě cca těch 8 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
6.12.10 12:59

Holky, mi se teď totálně rozpadly Bamboo extra. Měla jsem je asi rok, ždímala málo, používala jen občas na spaní. :zed: Nechápu, jsou na padrť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.12.10 13:08
halucinka píše:
Holky, mi se teď totálně rozpadly Bamboo extra. Měla jsem je asi rok, ždímala málo, používala jen občas na spaní. :zed: Nechápu, jsou na padrť.

Díravé lemy nebo i celá plocha? Ty lemy jsou u nich obvyklé a celkově tak jaksi divně řídnou… ale teda vyloženě rozpadlé jsem ještě neviděla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 13:26

Halu, to je teda dost děs :-? A mají na povrchu takovou tu pruhovanou bavlnu, nebo ten bavlněný fleece? Já mám dvě, hlavně ta pruhovaná byla fakt hodně používaná a zatím naštěstí drží.

Nicméně mám pocit, že jak si člověk nakoupí na dítě plíny a říká si, že je pak podědí druhé, tak u spousty věcí to tak není, pulkám se odchlípne zátěr, bambus vypelichá, ochodí se patentky, přestanou lepit sucháče…
Nakonec z toho vyjdou nejlíp ty bavlněné čtverce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.12.10 14:15
Gladys píše:
Nicméně mám pocit, že jak si člověk nakoupí na dítě plíny a říká si, že je pak podědí druhé, tak u spousty věcí to tak není, pulkám se odchlípne zátěr, bambus vypelichá, ochodí se patentky, přestanou lepit sucháče…
Nakonec z toho vyjdou nejlíp ty bavlněné čtverce :lol:

HA! Nic neříkám, ale na má slova dojde. Nepsala jsem to už dneska jednou? Já je mám (čč) dvacet let staré po dvou dětech, tak doufám, že ještě něco vydrží :palec:

• Citovat
  • Upravit
4509
6.12.10 14:18

no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…

a co tu pisete o tom rozpadani plen, to me docela desite, ja pocitala s tim, ze to vydrzi jak rikaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.12.10 14:28
lenholka píše:
no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…

A proč???

• Citovat
  • Upravit
6271
6.12.10 15:08

A když používáte ty vlněné např Disany- ony se musí impregnovat lanolínem,né? a jak často? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
6.12.10 15:40

čauvajs!
tak thirstiesky mám namydlené a mokré v pytli, tak snad se vyperou.

dotaz: právě jsem si v sekáči koupila dva svetříky ze stopro vlny. ne doma pletené, pěkně trochu zfilcované. a chtěla bych z nic spíchnout vlňákové kamašky. jenže jak? :nevim: poradí mi prosím někdo? či poskytne podrobný návod, neljépe i s fotečkou? :lol:

dopo jsem neluš umotala do novoskladu s froté vložečkou s tím, že jdu do města a ať ji mamka nakrmí a pak jí přebalí. jenže ta opička usnula u jídla a mamka jí nechtěla budit. takže byla v tomhle skoro 3 hoďky :lol: nacucáno pěkně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
6.12.10 15:41
Brunifid píše:
lenholka píše:
no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…
A proč???

to mě taky zajímá :think: teď se chystám vyzkoušet bum genius kapsovku co tu mám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
6.12.10 15:42

Zuzi - já šila podle tohoto návodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
6.12.10 15:44

A pak jsem šila ještě krátké podle tohoto návodu