Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:ankasz píše:
Tak holky dík za odpovědi
horší je , že teď mám v tom ještě větší gulášHURÁÁÁÁÁ nejsem sama, vítej do klubu zmatených
![]()
No nejhorší je, že každému vyhovuje něco jiného (ať už jiná značka nebo úplně jiný typ plenky) a tak není žádný univerzální recept, člověk si to prostě musí vyzkoušet. Naštěstí použité plínky se celkem dobře prodávají, takže to není zas tolik vyhozených peněz ![]()
ivuska.h píše:
No nejhorší je, že každému vyhovuje něco jiného (ať už jiná značka nebo úplně jiný typ plenky) a tak není žádný univerzální recept, člověk si to prostě musí vyzkoušet. Naštěstí použité plínky se celkem dobře prodávají, takže to není zas tolik vyhozených peněz
A navíc se to ještě mění s věkem dítěte a náladou maminky ![]()
Achdarek píše:petka.konecna píše:
Holky, ty plenky ze šijemedětem jsou strašně podobný těm z anavy, že?Tak trochu. Anavy jsou obšívané, ŠD jsou obracené,mají švy schované. Ivuška ti to vysvětlí lépe.
Já osobně je mám nějak radši ŠD. JE to čistě subjektivní. Anavy POlince seděla dobře. A vydžela celou noc.
No, to je trošku dlouhá historie
Ve zkratce je to tak, že ty původní ŠD plínky (až donedávna) byly podle stejného střihu jako Anavy, na ten měla Terka ze ŠD „licenci“ ode mě, jediný rozdíl byl v tom, že oni to šili obracené a my lemované (obojí má své pro a proti) a používali trochu jiný rozměr a materiál vkládaček. Teď už mají ale vyvinutý vlastní střih, je tam jiný systém zmenšování a vkládaček (vpodstatě je to kombinace původního a té „superpleny“, co se tu vyvíjela). Tento nový typ ale zatím není v prodeji, pokud vím, protože má Terka ještě velké zasoby plínek z toho původního typu.
Brunifid píše:
Já myslela, že na noc ideálně PULky, protože ty jediné neprosáknou???
No, PULky jsou skutečně nejvíc neprůstřelné, ale za cenu nižší prodyšnosti. Když to z plínky crčí, tak nakonec promoknou taky, ale určitě později, než vlna nebo flís. Na noc ale většinou chceš větší prodyšnost, když je v tom dítě cca těch 8 hodin.
Holky, mi se teď totálně rozpadly Bamboo extra. Měla jsem je asi rok, ždímala málo, používala jen občas na spaní.
Nechápu, jsou na padrť.
halucinka píše:
Holky, mi se teď totálně rozpadly Bamboo extra. Měla jsem je asi rok, ždímala málo, používala jen občas na spaní.Nechápu, jsou na padrť.
Díravé lemy nebo i celá plocha? Ty lemy jsou u nich obvyklé a celkově tak jaksi divně řídnou… ale teda vyloženě rozpadlé jsem ještě neviděla ![]()
Halu, to je teda dost děs
A mají na povrchu takovou tu pruhovanou bavlnu, nebo ten bavlněný fleece? Já mám dvě, hlavně ta pruhovaná byla fakt hodně používaná a zatím naštěstí drží.
Nicméně mám pocit, že jak si člověk nakoupí na dítě plíny a říká si, že je pak podědí druhé, tak u spousty věcí to tak není, pulkám se odchlípne zátěr, bambus vypelichá, ochodí se patentky, přestanou lepit sucháče…
Nakonec z toho vyjdou nejlíp ty bavlněné čtverce ![]()
Gladys píše:
Nicméně mám pocit, že jak si člověk nakoupí na dítě plíny a říká si, že je pak podědí druhé, tak u spousty věcí to tak není, pulkám se odchlípne zátěr, bambus vypelichá, ochodí se patentky, přestanou lepit sucháče…
Nakonec z toho vyjdou nejlíp ty bavlněné čtverce
HA! Nic neříkám, ale na má slova dojde. Nepsala jsem to už dneska jednou? Já je mám (čč) dvacet let staré po dvou dětech, tak doufám, že ještě něco vydrží ![]()
no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…
a co tu pisete o tom rozpadani plen, to me docela desite, ja pocitala s tim, ze to vydrzi jak rikaj
lenholka píše:
no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…
A proč???
A když používáte ty vlněné např Disany- ony se musí impregnovat lanolínem,né? a jak často? ![]()
čauvajs!
tak thirstiesky mám namydlené a mokré v pytli, tak snad se vyperou.
dotaz: právě jsem si v sekáči koupila dva svetříky ze stopro vlny. ne doma pletené, pěkně trochu zfilcované. a chtěla bych z nic spíchnout vlňákové kamašky. jenže jak?
poradí mi prosím někdo? či poskytne podrobný návod, neljépe i s fotečkou? ![]()
dopo jsem neluš umotala do novoskladu s froté vložečkou s tím, že jdu do města a ať ji mamka nakrmí a pak jí přebalí. jenže ta opička usnula u jídla a mamka jí nechtěla budit. takže byla v tomhle skoro 3 hoďky
nacucáno pěkně ![]()
Brunifid píše:lenholka píše:A proč???
to mě taky zajímá
teď se chystám vyzkoušet bum genius kapsovku co tu mám ![]()