Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
6.12.10 15:49
ankasz píše:
A když používáte ty vlněné např Disany- ony se musí impregnovat lanolínem,né? a jak často? :think:

jo, impregnují se lanoline, buď existuje hotová impregnace nebo si duěláš vlastní, nechá se to zchladnout, strčíš tam vlňáky cca na 8h, pak vymačkat v ručníku a dát schnout.Mě to šíleně nebaví, kdyby to dělali v čistírně, tak si je tam nosím :lol: Naštěstí stačí impregnace jednou za 4-6týdnů, pokud nezačnou protékat nebo se neznehodnotí velkým hnědým :mrgreen:
Pro úplnost, vlňáky se po použití neperou, jen se nechají vyvětrat a vyprat potřebují jen když začnou smrdět, což je většinou právě tak jednou za ten měsíc až měsíc a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
6.12.10 16:22
Brunifid píše:
lenholka píše:
no tak muzu vam rict, ze kapsovku uz si vazne neporidim, jeste, ze jsem koupila jenom jednu…
A proč???

nejak mi to nevyhovuje, neumim to asi spravne nacpat ci co respektive aby to neco pojmulo tak jsem tam dala vicevrstevnou plenu a prislo mi ze ma mala na zadku z toho silenej schod tak nevim… :nevim:

chtela bych nejaky plenky na den ale nevim jaky, koukam dneska celej den po internetu a stejne z toho nejsem moudra :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.12.10 16:33
Gladys píše:jo, impregnují se lanoline, buď existuje hotová impregnace nebo si duěláš vlastní, nechá se to zchladnout, strčíš tam vlňáky cca na 8h, pak vymačkat v ručníku a dát schnout.Mě to šíleně nebaví, kdyby to dělali v čistírně, tak si je tam nosím :lol: Naštěstí stačí impregnace jednou za 4-6týdnů, pokud nezačnou protékat nebo se neznehodnotí velkým hnědým :mrgreen:
Pro úplnost, vlňáky se po použití neperou, jen se nechají vyvětrat a vyprat potřebují jen když začnou smrdět, což je většinou právě tak jednou za ten měsíc až měsíc a půl

Díky,a lanolín k imr. se dá běžně koupit v drogerii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.12.10 16:34

Lidičky doufám, že se na mě nezlobíte, že jsem se tu přitřela do diskuze :oops: :oops: :oops: , ale když se nemám s kým poradit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 16:39

anko, lanolin koupíš v lékárně, prodává se na váhu, jsou dva druhy lanolinu, s vodou a bezvodý, na lanolinování je potřeba ten bezvodý. jinak nemají to v každé lékárně, spíš mají ten vodový, protože je to masťový základ. Nejlepší je shánět vlékárnách u poliklinik, velkých lékárnách, u nemocnic, občas naváží i na potkání, ale vtěšinou je to do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.12.10 17:06
ankasz píše:
Díky,a lanolín k imr. se dá běžně koupit v drogerii?
:mrgreen: Jistěěěě, normálně to koupíš v lékárně, přesně takhle mě tady poslaly pro perlan, psala jsem o tom story, jak jsem dopadla, koukali na mne jak na mimozemšťana :pocitac: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
6271
6.12.10 17:12
bezvodý
Gladys píše:
anko, lanolin koupíš v lékárně, prodává se na váhu, jsou dva druhy lanolinu, s vodou a bezvodý, na lanolinování je potřeba ten bezvodý. jinak nemají to v každé lékárně, spíš mají ten vodový, protože je to masťový základ. Nejlepší je shánět vlékárnách u poliklinik, velkých lékárnách, u nemocnic, občas naváží i na potkání, ale vtěšinou je to do druhého dne.

bezvodý :?:
vodový :?:

jsem asi tot.pako :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 17:18
Gladys píše:
anko, lanolin koupíš v lékárně, prodává se na váhu, jsou dva druhy lanolinu, s vodou a bezvodý, na lanolinování je potřeba ten bezvodý. jinak nemají to v každé lékárně, spíš mají ten vodový, protože je to masťový základ. Nejlepší je shánět vlékárnách u poliklinik, velkých lékárnách, u nemocnic, občas naváží i na potkání, ale vtěšinou je to do druhého dne.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
6.12.10 17:18

anko - chtěj adeps lanae.

Manžel mi ho kupuje v lékarně na poliklinice a zatím vždy bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.12.10 17:20

Holky, jak si na mimibazaru zobrazím všechny inzeráty? Přijde mi, že to ukazuje jen od platících inzerentů, ne? Já tam účet mám, ale neplacený.

• Citovat
  • Upravit
10170
6.12.10 17:23

Musíš mít vybráno „od všech inzerentů“ Defaultní volba je „od hvězd“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.12.10 17:24

o.k. :lol:
a je u toho návod k použití?
nebo se prostě ten lanolín nalije d o kýble, do toho strčí kalhotky, po pár hodinách vytáhne- nemáchá se, jenom se vymačká a dá sušit?

takhle???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
6.12.10 17:27
Achdarek píše:
Musíš mít vybráno „od všech inzerentů“ Defaultní volba je „od hvězd“.

Aha, tak to mám.

• Citovat
  • Upravit
10170
6.12.10 17:29
ankasz píše:
o.k. :lol:
a je u toho návod k použití?
nebo se prostě ten lanolín nalije d o kýble, do toho strčí kalhotky, po pár hodinách vytáhne- nemáchá se, jenom se vymačká a dá sušit?takhle???

cca kávovou lžičku (ani ne celou) lanolinu do hrnku, , zalít vroucí vodou, zamíchat až se vše rozpustí, vlít dětský šampon nebo prostředek na vlnu, zamíchat (vznikne mléčně zabarvená tekuitna)
vlít cca do dvou litrů vlažné vody, promíchat
do vlažné lázně vložit vlńáky, nechat několik hodin, ideálně asi přes noc.

Pak vyždímat do ručníku a dát sušit.

Věda, co. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
6.12.10 17:30

Ještě k těm Bamboo - normálně se rozdrolily, ta látka, ne švy. Prostě se tam pomalu dělaly dírky, až to dopadlo úplně otřesně. Tak asi nějaký vadný kus. Jsou fakt na vyhození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure