Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mahja píše:
Katy
Zrovna jsem narazila na tvou diskuzi…ty jsi měla tu haipu-daipu nosítko? Jaké to je?
Myslíš Haipa Daipa vak?
lenholka píše:
Zuzko prosim te a jak casto odstrikavas?? cetla jsem, ze pokud kojim pres den co 2 hodiny tak po kojeni nemusim odstrikavat, je teda fakt, ze jsem odstrikala mimimum ale obcas se mi odsavackou povedlo na jeden zatah i 30ml, no a prijde mi ze mam mim a min mlika, mozna se mi to zda
lenholka to se ti opravdu asi jen zdá, pokud je prtě spokojené, tak bych neodstříkavala.
lenholka píše:
Zuzko prosim te a jak casto odstrikavas?? cetla jsem, ze pokud kojim pres den co 2 hodiny tak po kojeni nemusim odstrikavat, je teda fakt, ze jsem odstrikala mimimum ale obcas se mi odsavackou povedlo na jeden zatah i 30ml, no a prijde mi ze mam mim a min mlika, mozna se mi to zda
nejdřív jsem odsávala každé dvě hoďky - ve dne i v noci. pak jsem přešla na 3 hodiny - ve dne i v noci a v tom jedu pořád. a krmím flaškou, neb jinak nelze. a odsávám přes litr mlíka denně, mrazák praská ve švech ![]()
zuzanecka81 píše:lenholka píše:nejdřív jsem odsávala každé dvě hoďky - ve dne i v noci. pak jsem přešla na 3 hodiny - ve dne i v noci a v tom jedu pořád. a krmím flaškou, neb jinak nelze. a odsávám přes litr mlíka denně, mrazák praská ve švech
jezis tak to ti zavidim, ja vetsinou odsaju v noci 40-80 jak kdy, pak pres den teda nic a vecer to davam maly pred spanim po koju na vylepsenou z flasky, ale zacina pribyvat dnu kdy v noci neodsaju tak proto mi to dela hlavu..
Holky podrobnosti od Haluci, vcera pred pulnoci psala u nas v prosinci, ze ji praskla voda a pomalu vyrazeji a pak dopolko doplneni
Dnes v 7:15 se nám narodila holčička Mariana. 50 čísel a 3.40kg.
mabit píše:
jak se něco může zapařit v látce![]()
Kdybys na to dala igelit, tak asi může.
Taky jsem myslela, že plavání je dneska už normální. Ale evidentně ne všichni to uznávají. Já nevím, ale přijde mi, že nic špatného se jí tam neděje, to by to řekla.
Taky mám zásobu hnusek. Sdělávám je v noci a někdy když někam jedeme, kde budu přebalovat, třeba plavání nebo doktorka. Ale přes noc já teda přebalím - stejně vstáváme na krmení, já jdu na záchod, tak zrovna přebalím malou a pak nakrmím a spíme dál. Kdybych jí nechala tu jednu opravdu až do rána, tak ji má děsně těžkou a je to dvojnásobnej hnus, ono i takhle to stojí za to.
bruni, já krmím v 10 večer a pak ve 4 ráno - v té době má hnusku. a kupodivu je kilikrát míň nacucaná, než pak další plína, co už přebaluju za 3 hoďky ![]()
leni, jenže já nekojím. to je vše, co vyprodukuji (ten litr). a malá zatím pije kolem 800ml, takže každý den mám trochu do mrazáku, až mě to odsávání přestane bavit ![]()
zuzanecka81 píše:
leni, jenže já nekojím. to je vše, co vyprodukuji (ten litr). a malá zatím pije kolem 800ml, takže každý den mám trochu do mrazáku, až mě to odsávání přestane bavit
Zuzi možná se časem dopracuješ k tomu, že bude stačit odsávat 4× za den a dáš v klidu litr.
Mluvím ze své zkušenosti. ![]()
Brunifid píše:
Ale přes noc já teda přebalím - stejně vstáváme na krmení, já jdu na záchod, tak zrovna přebalím malou a pak nakrmím a spíme dál. Kdybych jí nechala tu jednu opravdu až do rána, tak ji má děsně těžkou a je to dvojnásobnej hnus, ono i takhle to stojí za to.
Bruni, závidím, pokud to malá snese, mě řval syn už v porodnici v noci, když jsem ho přebalovala, jako že je noc a co prudiiim ![]()
Zuzi, když máš namražáku, píšeš si tam data, kdy jsi odstříkala? Asi jo, že, mě jen napadlo, že mlíko se má skladovat jen 3m. Ale jako jsi dobrá, musí to být dost vopruz
Katy2 píše:zuzanecka81 píše:Zuzi možná se časem dopracuješ k tomu, že bude stačit odsávat 4× za den a dáš v klidu litr.
leni, jenže já nekojím. to je vše, co vyprodukuji (ten litr). a malá zatím pije kolem 800ml, takže každý den mám trochu do mrazáku, až mě to odsávání přestane bavitMluvím ze své zkušenosti.
no to bych byla ráda! párkrát se mi podařilo zaspat a pak jsem taky odsála třeba čtvrt litříku najednou. jenže se bojím, když bych na to najela takhle brzo, že mlíko zmizne… prý se to dá takhle dělat až po třech měsících, kdy je laktace už zaběhnutá ![]()
gladys, píšu. mám pytlíky na mm z tesca. v lednu začnu vytahovat ty nejstarší.
jo a vopruz to je… odsáváním ztratím denně 4 hodiny. a to nemluvím o neustálém mytí odsávačky, to mě točí nejvíc. proč nedělají odsávačky jednorázové jako hnusky? ![]()
zuzanecka81 píše:
leni, jenže já nekojím. to je vše, co vyprodukuji (ten litr). a malá zatím pije kolem 800ml, takže každý den mám trochu do mrazáku, až mě to odsávání přestane bavit
Vydíš, to je výhoda odsávání – víš, kolik vyrobíš
Mě to vždycky zajímalo, jenže jsem to neměla jak zjistit, leda podle takových těch tabulkových hodnot, co má dítě vypít. A proč vlastně nekojíš „normálně“? To odsávání v noci musí být teda dost otrava…
Zuzi jasně, teď bych ještě odstříkávala častěji, to až později můžeš stáhnout na míň krát za den. ![]()
Jo hele a co s tím vytaženým MM v lednu budeš dělat? ![]()