Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no holky tak jsme ještě zkoušeli sunar ha,hami a to byl břichabol a hipp je od ukončeného 4 měsíce to ještě nemůžeme
malej spí náááádherně od porodnice celou noc v tahu
,ale jde hlavně o barvu tý stolice u beby-od kamarádky vím ( studuje medicínu),že když u miminka není stolice žlutá popř. světle zelená u dětí na UM tak ta um nesedí a dělá neplechu ve střevech,což se neprojeví hned,ale klíďo za pár let různými poruchy zažívání
takže bebu proto nechci dávat.Ha dávám kvůli mě jsem alergická prach ,pyl,roztoči a včelí píchnutí. Tak aby malej alegii neměl nebo ne tak velkou. Takže se HA vzdát nechci…dneska jsem koupila český nutrilon tak vyzkouším a uvidím a když bude vyhovovat tak zůstanem u něj.Ono se říká,že když se začne s příkrmy tak pak děti tu UM snáší líp,tak jí můžu změnit pak ![]()
petka.konecna píše:Gladys píše:
mabit, to je otazka, cim krmit. No a ten nutrilon cesky, to jsi psala, ze jste meli vejce, ten jsi nezkousela znovu dat? Zrejme mu vyhovoval, chapu, ze je to palka, ale treba je fakt v necem jiny. Na netu urcite bude slozeni toho ceskeho, tak porovnej. Podle me ten polsky byt jiny muze.
Pak samozrejme zalezi, jak moc je to s temi alergiemi vazne, na co ty alergie jsou, asi je rozdil alergie na orechy a nebo pokud mas primo ABKM. Mozna by nebylo spatne se poradit primo s nejakym alergologem zamerenym na deti, odbornikem, vsisnout se do nejake vyhlasene poradny a zeptat se, zda to HA je u vas fakt nutnyGladys - já jsem to porovnávala - měla jsem vedle sebe krabici českého nutrilonu a krabici bebilonu a rozdíl tam teda není - ale já porovnávala ty obyčejné a AR, a mabit má to HA a to nevím, ale bylo by divné kdyby tam byl rozdíl, když v těch dvou není.
Já jsem taky alrgik, manžel není a po poradě s mým alergologem a dětským alergologem nedávám HA - není to nutné, prý jí to stejně tolik nepomůže a jestli zdědila geny a má to někde v sobě tak se jí ta alergie stejně jednou rozjede, je to jen otázka času a účinnost UM HA není prý až tak prokázana. Jediné co je prokázané je účinnost MM. Tohle mi řekli
ty jo hele asi si zavolám na alergologii,abych sebe a malýho netrápila a nebyloto k ho.nu
Tak jsem koukala na stránky brány k dětem a prý při koupi šátku babylonia zdarma jedna HD pastelka… (dneska, zítra a pozítří) Hádejte, co jsem si koupila v pátek? Jo, šátek babylonia mj. jednu pastelku
![]()
mabit píše:petka.konecna píše:ty jo hele asi si zavolám na alergologii,abych sebe a malýho netrápila a nebyloto k ho.nuGladys píše:
mabit, to je otazka, cim krmit. No a ten nutrilon cesky, to jsi psala, ze jste meli vejce, ten jsi nezkousela znovu dat? Zrejme mu vyhovoval, chapu, ze je to palka, ale treba je fakt v necem jiny. Na netu urcite bude slozeni toho ceskeho, tak porovnej. Podle me ten polsky byt jiny muze.
Pak samozrejme zalezi, jak moc je to s temi alergiemi vazne, na co ty alergie jsou, asi je rozdil alergie na orechy a nebo pokud mas primo ABKM. Mozna by nebylo spatne se poradit primo s nejakym alergologem zamerenym na deti, odbornikem, vsisnout se do nejake vyhlasene poradny a zeptat se, zda to HA je u vas fakt nutnyGladys - já jsem to porovnávala - měla jsem vedle sebe krabici českého nutrilonu a krabici bebilonu a rozdíl tam teda není - ale já porovnávala ty obyčejné a AR, a mabit má to HA a to nevím, ale bylo by divné kdyby tam byl rozdíl, když v těch dvou není.
Já jsem taky alrgik, manžel není a po poradě s mým alergologem a dětským alergologem nedávám HA - není to nutné, prý jí to stejně tolik nepomůže a jestli zdědila geny a má to někde v sobě tak se jí ta alergie stejně jednou rozjede, je to jen otázka času a účinnost UM HA není prý až tak prokázana. Jediné co je prokázané je účinnost MM. Tohle mi řekli
Zkus zavolat, jsem zvědavá na každý názor, já se ptala dvou alergologů a v podstatě se shodli na tom, že účinnost není prokázaná. Jsem alergická v podstatě na totéž co ty - pyly, roztoče. Ptali se mě oba jestli jsem alergik na nějaké jídlo, mlíko atd, a to nejsem, takže říkali že nemusíme dávat HA. Já tomu prdku rozumím - říkám jen to co jsem zjsitila od nich.
mabit, ja tomu zas az tak nerozumim, ale podle me, pokud nejsi alergik vyslovene na nejakou potravinu, tak mi prijde HA zcestne. Fakt bych to resila s alergoogem a asi teda ne s doktorkou, kteoru ocividne sponzoruje Beba ![]()
Pomeranca to je dobra smula…a nemuzes to jeste nejak zrusit a objednat znovu?
Mabit ja bych to taky projednala s alergologem…alergii na pyl a prach ma 90% populace ![]()
zdravím holky
tak k nutrilonu -bebilonu- my dáváme taky již bebilon, neb nám ho vozí paní z OV - minule až domů
složení je totožné
ad HA -já jsem alergil - pyly, ovečky, pejsi, roztoče, prach -a ze začátku jak byli malí jsme HA kupovali(stejně jako UM pro nedonošence taky není HA a ten jedli ze začátku, resp. pak jenom malá do nějakého 2. měsíce), pak jsem se na to vyprdli, i když naše pediatrička byla pro HA - ještě doteď kojím, sice už to není moc,ale furt dostávají ještě moje mlíko a k tomu ten bebilon a mám stejný názor na to, nějaké UM nemůže nahradit MM -toť můj názor, alergie na potraviny taky nemáme ani jeden, tak uvidíme
Mirii píše:
alergii na pyl a prach ma 90% populace
Já ne!!!
Ale to se vlastně nepočítá, neb nejsem normální.
![]()
Jinak jak jste tu řešily pití MM - já dopíjela, když zbylo, proč ne. A proč by to nemohl pes, to mi není jasný. Když může žrát chemlonový bobule.....
Zkušené látkařky - zkoušeli jste někdy toto:
Dekalcifikační kůra na tvrdé pleny
Rozpusťte 1-2 sáčky (á 100g) kyseliny citrónové v horké vodě (2-3 l) a vyprané pleny ponořte do roztoku na delší dobu, poté vymáchejte jako obvykle. (http://www.latkovepleny.info/index.php?…)
tak jsem psala dotaz na nutricia.cz a oni mi odepsali,že comfort to má taky štěpený a že můžu dávat taky ten,že je hypoalergení taky
tak teď v tom mám teda ordel tuplem..jo koupila jsem si na anavy.cz novou plínku
páč jí Honzík strašně potřeboval ![]()
mabit píše:
tak jsem psala dotaz na nutricia.cz a oni mi odepsali,že comfort to má taky štěpený a že můžu dávat taky ten,že je hypoalergení takytak teď v tom mám teda ordel tuplem..jo koupila jsem si na anavy.cz novou plínku
páč jí Honzík strašně potřeboval
haha tak to je mazec, manžel jim tehdy kvůli toho volal, hovořil s tou jejich nutriční poradkyní a ta říkala, že jedině HA, že na to opravdu mají studie, mám pocit, že mu snad posílala i odkaz… my jsme to vyhodnotili tak, že chtějí draze prodat a vyprdli jsme se na to a teď čtu toto
ještě že tak já bych se ne HA nebála
jsem si vždycky přála hodně kapsovek a kalhotovek a když teď vidím to schnutí
, tak jsem ráda za disany a bambusové kika… bych potřebovala další šňůry a plíny k tomu za 20.000 ![]()
Boriska píše:mabit píše:
tak jsem psala dotaz na nutricia.cz a oni mi odepsali,že comfort to má taky štěpený a že můžu dávat taky ten,že je hypoalergení takytak teď v tom mám teda ordel tuplem..jo koupila jsem si na anavy.cz novou plínku
haha tak to je mazec, manžel jim tehdy kvůli toho volal, hovořil s tou jejich nutriční poradkyní a ta říkala, že jedině HA, že na to opravdu mají studie, mám pocit, že mu snad posílala i odkaz… my jsme to vyhodnotili tak, že chtějí draze prodat a vyprdli jsme se na to a teď čtu toto
jsem si vždycky přála hodně kapsovek a kalhotovek a když teď vidím to schnutí![]()
, tak jsem ráda za disany a bambusové kika… bych potřebovala další šňůry a plíny k tomu za 20.000
Boris neeeeeeeeeeeeee, stačila by sušička. ![]()
Katy2 píše:Boriska píše:Boris neeeeeeeeeeeeee, stačila by sušička.mabit píše:
jsem si vždycky přála hodně kapsovek a kalhotovek a když teď vidím to schnutí![]()
, tak jsem ráda za disany a bambusové kika… bych potřebovala další šňůry a plíny k tomu za 20.000
jj ta sušička vyjde o trochu levněji ![]()
no a co bych ještě měla kvůli plín pořizovat, ať mě manžel rovnou střelí někomu jinému? ![]()
Gladys - já jsem to porovnávala - měla jsem vedle sebe krabici českého nutrilonu a krabici bebilonu a rozdíl tam teda není - ale já porovnávala ty obyčejné a AR, a mabit má to HA a to nevím, ale bylo by divné kdyby tam byl rozdíl, když v těch dvou není.