Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mahja píše:
Jinak my máme dva roky a tak deset kilo…
Až ve dvou letech? Tak to je dobrý, koukala jsem na zásobu jednorázovek a nevím, kolik mám času na to je sdělat. Tak to je v pohodě, mám tam několik balíků 4-9kg.
Brunifid píše:Mahja píše:Až ve dvou letech? Tak to je dobrý, koukala jsem na zásobu jednorázovek a nevím, kolik mám času na to je sdělat. Tak to je v pohodě, mám tam několik balíků 4-9kg.
Podle toho jakého máš jedlíka…
My jsme frfňáci od mala…,ale má to mít po kom já měla 11 kilo ve třech letech…
My jsme měli 10kg někdy v 9m, ale to už mu hnusky 4-9kg byli malý a nedostačující.
dudlík, nikdy ho nechtěl a před pár dny ho sebral nějakému chlapečkovi v Človíčkově, strčil do pusy a nechtěl vydat. Taky má poslední dobou tendence ocucávat různé oblé předměty.
No ale přece mu ho nedám ve 20m
(manžel by dal
)
Ona přibírá 20dkg týdně, ale ono se to časem zpomalí, že jo. Tak to je nějak snad sděláme, budu to dávat přes noc a je to. A třeba i na ven a tak, přece je nevyhodím.
Počítám s tím, že jestli bude akční, tak to všechno vyběhá a ta váha tak nahoru nepůjde. Baculka nemá být po kom ![]()
Gladys píše:
No ale přece mu ho nedám ve 20m(
A prooooooč? ![]()
Mahjo, malej je profík, jak sladil barvu dudlíku k plínce! A to bodýčko, to je z těch nových barev od ManyMonths?
Brunifid píše:Gladys píše:A prooooooč?
No ale přece mu ho nedám ve 20m(
No, musím říct, že sousedka od naproti má holčičku starší, než tři roky a ta s dudlíkem chodí po cestě, do obchodu (pokud vylezou z baráku, jsou věčně zavření…), což se mi už fakt nelíbí…
No, s tím přibíráním později už to jde víc pomalu…I to co nesní, tak vyběhá…
Brunifid píše:Mahja píše:Až ve dvou letech? Tak to je dobrý, koukala jsem na zásobu jednorázovek a nevím, kolik mám času na to je sdělat. Tak to je v pohodě, mám tam několik balíků 4-9kg.
Ondra měl 9 kg v necelých 9 měsících
To je fakt horozně individuální, ale myslím, že hnusky do 9 kg byly Klárce ještě někdy v roce, to měla 12 kg.
Jinak my už jsme asi týden na noc bez plínek (u Klárky samozřejmě
) a dobrý. Zato Ondra ještě nočník nepoznal, Klárka už v jeho věku měla skoro všechno kadění do nočníku, jenže ona už seděla, on ještě ani omylem nevydrží sedět, natož aby se sám posadil
Tak jsem zvědavá, jak to bude u něj s odpleněním. Navíc kadí úplně nevyspytatelně.
ivuska.h píše:
on ještě ani omylem nevydrží sedět, natož aby se sám posadil
To je mu cca 10 měsíců? To jsem asi spadla z višně, když čekám, kdy už beruška (2,5 měsíce) poleze, že? ![]()
Brunifid - malá má 6,75 a dobíráme ještě hnusky číslo 1, které jsou tuším do pěti kil - ve dvojce mi dítě plave a hovňouse tečou až k uším
![]()
Nooo tak Šimon asi bude mít těch 9 kilo teď, nebo velmi brzy
každé dítě je jiné, ale zase holky tak rychle nerostou, takže klíííd ![]()
A co se plínek týče, taky jsem na něj dala plínky do 6 kil, i když už měl víc (mamka mi v dobré víře koupila balík pamprsek, prý abych se po SC tak nenamáhala…)
Brunifid píše:ivuska.h píše:To je mu cca 10 měsíců? To jsem asi spadla z višně, když čekám, kdy už beruška (2,5 měsíce) poleze, že?
on ještě ani omylem nevydrží sedět, natož aby se sám posadil
Včera mu bylo 10 měsíců. Jasně, jsou děti, co lezou už v půl roce, ale to je spíš výjimka, standard je myslím tak v těch 8-9 měsích. O. se zatím jen plazí, přitahuje se rukama a nohama se trošku odráží. Ale vleze už tímto stylem všude, po bytě se už perfektně orientuje, ví, kde jsou hračky a tak.
Mně teda jediné, z čeho hovňousy fakt netečou, jsou hnusky. Jsme možná levá, ale v látce to teče daleko víc. Na záda teda až úplně ne, spíš to projde kolem nožičky - no stalo se tak 3×, abych zas nepřeháněla, ale ten „pocit jistoty a bezpečí“ v té látce holt takový nemám ![]()
A zdál se mi sen, až jsem se vzbudila: Jela jsem k doktorce jako frajerka s tím, že dám látku. S sebou samozřejmě rezervní látkovky. U doktorky rozbalím - a hovna a všude, až na zádech a v botičkách, jak byla malá zmačklá v autosedačce, teď mi to ničím nešlo otřít, oblečění náhradní jsem si nevzala. Fakt jsem se z toho probudila s tím, že jsem si měla vzít i náhradní oblečení… ![]()
No nic, jdeme ven, když tam padají tak krásný bílý sr…y
![]()
ivuska.h píše:
Včera mu bylo 10 měsíců. Jasně, jsou děti, co lezou už v půl roce, ale to je spíš výjimka, standard je myslím tak v těch 8-9 měsích. O. se zatím jen plazí, přitahuje se rukama a nohama se trošku odráží. Ale vleze už tímto stylem všude, po bytě se už perfektně orientuje, ví, kde jsou hračky a tak.
Přeměna ze savce na plaza? ![]()