Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Achdarku, fakt moc hezký
.. pochopila jsem to správně, že jsi je šila sama? .. nebo co to je Irma?
Prosím o radu
Koupila jsem si Bambusovo-konopný flís z kolika vrstev mám našít ty vkládačky?
A pak mám ještě ten Bambusový aksamit a taky by mě zajímalo jak vrstevné to mám našít. Díky.
evi., píše:
Achdarku, fakt moc hezký.. pochopila jsem to správně, že jsi je šila sama? .. nebo co to je Irma?
Irma je flísová deka z Ikey za 29 korun
Já si z ní našmikala separačky ![]()
Aha, no super ![]()
Achdarku, to máš vlastní sřih nebo někde z netu?
evi., píše:
Aha, no superAchdarku, to máš vlastní sřih nebo někde z netu?
flísáčky suprovní!
Mahja: Takové velké dítě s dudákem??? To už mluví, ne? Ta naše beruška dudáka nechce. Když byla úplně malinká (do měsíce), povedlo se jí ho chvilkama dudat, ne že by o něj nějak extra stála. A teď ho už nechce vůbec, to ho ani nevezme do pusinky a když omylem jo, tak ho umí vyflusnout veeeelkým obloukem ![]()
evi., píše:
Aha, no superAchdarku, to máš vlastní sřih nebo někde z netu?
Obkreslila jsem si kapsovku od SWD. Ale vzhledem k tomu, jak šiji křivě, tak je stejně trochu jinak.
Jinak děkuji za pochvaly.
Fakt z toho mám radost, jak pěkně to šití jde. Už se těším až se zlepším a nakoupím nějkaé látky na šijem dětem.
PEtko - já si šila vkládačky jen ze dvou vrtev. Ale mám různě široké a různě je překládám. takže mám něco jako nudli , twofold a prefold od BI. Nechtělo se mi sešít víc vrtev dohromady kvůli schnutí. Takhle schnou docela rychle.
Mahja - ta plneka vypadá fakt pěkně. ![]()
Brunifid píše:
Mahja: Takové velké dítě s dudákem??? To už mluví, ne? Ta naše beruška dudáka nechce. Když byla úplně malinká (do měsíce), povedlo se jí ho chvilkama dudat, ne že by o něj nějak extra stála. A teď ho už nechce vůbec, to ho ani nevezme do pusinky a když omylem jo, tak ho umí vyflusnout veeeelkým obloukem
On právě, jak byl mimino, tak dudlík nechtěl vůbec, naučil se to, až byl starší, přes den ho nemá vůbec, ale vždycky se mu podaří nějaký a odněkud vyhrabat, malý Coperfield. A zrovna si jeden na té posteli vyhrabal, idkyž to vypadá blbě, tak jsem mu ho nechala, on by totiž tak v klidu při tom přebalování neležel, natož se nechat vyfotit..... ![]()
jj díkuž tu diskuzi čtu
holky včera mi přišla plínka z abavy a dneska na rehebilitaci byla cvičitělka úplně nadšená co to má Honzík na prdeli(y)
prej jí volala moje dětská mudra ,že jí tam posílá maminku látkařku,tak ať se pokochá
prej jsem zase jediná,která tam chodí s dětskem v látce …
já jsem fakt tady v jh asi jedinej exot ![]()
Kdy tak asi bude mít to moje dítě 9kg? Když teď má tak těch pět?
Mahja: A jak se učí větší dítě na dudák? To by mě už asi nenapadlo mu ho nabízet ![]()
mabit: Jenže na Tebe koukaj jako na HEZKÝHO exota!!!
![]()
vkládačky, dala bych maximálně 3vrstvy a možná spíš radši 2, ono to pak pekelně dlouho schne. Radši našij dlouhé a můžeš je překládat. Akorát ty dlouhé je dobré prošít ještě středem, mají občas tendence se kroutit.
A nebo teda něco jako vícevrstvou ze 2vrstev a na ni jde ještě přišít „chobot“, kdybys ještě chtěla zvýšit savost.
Brunifid píše:
Kdy tak asi bude mít to moje dítě 9kg? Když teď má tak těch pět?Mahja: A jak se učí větší dítě na dudák? To by mě už asi nenapadlo mu ho nabízet
mabit: Jenže na Tebe koukaj jako na HEZKÝHO exota!!!![]()
Začal, kolem roku, když začaly rašit zuby, to je začal kousat a byla jsem radši, než, když si žužlal prsty.
Ale on ho nenosí
není na něm závislák, jen když ho vidí, nebo odněkud vyštrachá, tak si ho tam strčí.