Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
7.12.10 13:22

Mabit - je teda neodpovím přímo k tématu, ale, malá je taky na UM a je na Nutrilonu a Nutrilonu AR. Asi před měsícem jsem přešla na ten polský Bebilon a Bebilon AR - žádné problémy s přechodem malá neměla. A jelikož mi ublinkávala po normální Nutrilonu, tak teď míchám Bebilon AR s Bebilonem obyčejným a nemáme žádné potíže ani s kakáním ani s blinkáním. SHRNUTO: Takže já míchám (většinou 1:1), sice jiné nutrilony a není v tom problém.

• Citovat
  • Upravit
51750
7.12.10 13:37
zuzanecka81 píše:katy, a od kdy do kdy jsi takhle odsávala?

Tak že u první dcery jsem odsávala od porodu, malá byla po operaci střev, pak srdíčka atd. Tak že ona šla k prsu až téměř po měsíci, tak že to jsem začala normálně kojit, jen že jelikož blbě jedla, tak jsem kombinovala kojení a odstříkané MM. Plně na MM byla do 6ti měsíců, pak po poslední operaci přestala MM tolerovat, tak že jsme museli přejít na spešl mléko.
No a ELiška ta je v jídle strašně atypická, tu jsem teda kojila taky krátce, asi v cca 6ti týdnech začala prso odmítat, tak že to bylo kojení nekojení, věčně nervy. Narodila se v srpnu a před vánoci jsem s kojením sekla a začala jen odstříkávat a dávat s láhve, ale chuť k jídlu se nezpravila, MM měla asi do 8mi měsíců. Pak jsme byli se starší dcerou v lázních a tam jsem s odstříkáváním už sekla, prostě už mě to nebavilo a stejně i tak blbě pila, tak že většinou jsem pak vylévala. No a od té doby je na UM. Momentálně jsme ve stavu, že chce více méně jen mléko a ostatní jídlo moc nejí. Proč ta koza to mléko nechtěla jak jsem ho měla až až. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.12.10 13:37

Mabit, rozdil mezi HA mlikem a normalnim UM, coz je i ten comfort, je ten, ze v HA je ta bilkovina nastepena, kdezto v klasickem UM ne. To nastepeni je prave pro alergie ci potencialni alergie dulezite, protoze telo dostane tu bilkovinu jakoby predtravenou a nepozna hned, ze je to ta oskliva bilkovina, ktere by se treba melo branit.
Takze podle me michat klasicke um treba to antirefluxni a antizacpove je jine nez michat normalni um s hypoalergennim. O tomto bych se rozhodne poradila s lekarkou, ale do pul roka by dite melo vydrzet na tom HA, kdyz mu k tomu prisypes normalni, tak to podle me trochu ztraci smysl davat HA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
7.12.10 13:47
Gladys píše:
Mabit, rozdil mezi HA mlikem a normalnim UM, coz je i ten comfort, je ten, ze v HA je ta bilkovina nastepena, kdezto v klasickem UM ne. To nastepeni je prave pro alergie ci potencialni alergie dulezite, protoze telo dostane tu bilkovinu jakoby predtravenou a nepozna hned, ze je to ta oskliva bilkovina, ktere by se treba melo branit.
Takze podle me michat klasicke um treba to antirefluxni a antizacpove je jine nez michat normalni um s hypoalergennim. O tomto bych se rozhodne poradila s lekarkou, ale do pul roka by dite melo vydrzet na tom HA, kdyz mu k tomu prisypes normalni, tak to podle me trochu ztraci smysl davat HA :nevim:

právě toho se taky bojím :think: abych to HA tím confortem nezničila :think: no mě připadá,že moje mudra má dobrou smlouvu s Bebou,páč furt mi rve tu bebu i když malej po ní má tu stolici tak na hov.o… jinak sunar do je u nás belebřich a hami HA je až od ukončeného 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
7.12.10 13:52

no zuzko teda kloubou dolu, to nevim jestli bych uplne vydrzela, i kdyz me na kojeni hodne zalezi tak asi bych se snazila ale mela bych teda nervy na pochodu, ses trida :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
7.12.10 13:54

a prosim prosim jeden dotaz mam, jak mam presne pouzit lecivou vlnu?? koupila jsem ji maly ptz ma porad opruzelej zadecek, kdyz se to trosicku srovna, vydzi to tak 2 dny a pak je zase jako orangutan… no a nevim jestli ji muzu rozstrihat na mensi kousky nebo musim pouzit vcelku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
7.12.10 13:54

ale čím krmit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
7.12.10 15:20

katy, díky za popis. mě právě zajímá, jestli to měl někdo takhle jako já - odsávání od mini mimi :lol: a od kdy pak přešel na méně časté odsávání. tohle je sice opruz, ale mám strach, že 4* za den by šlo mlíko do háje. a hlavně by mi teda asi rupla ňádra :lol:

mabit, neporadím, tomuhle vůůůbec nerozumím

leni, díky za podporu! mě doma pořád všichni říkaj, ať se na to vykašlu a dám um, tak za jakoukoli podporu jsem šťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.12.10 15:24
mabit píše:
ale čím krmit

Mabit to je otázka - buď najedeš na ten comfort a budete mít klidné spaní protože se nebude trápit s bříškem, ale za cenu toho že ho nebudeš chránit před alergiemi … anebo ho budeš chránit ale budeš mu muset pomáhat tou rourkou … to si asi moc nevybereš. Jiné UM HA jste nezkoušeli? Myslím že je i Sunar HA od narození a možná i od Hippu HA ale tím si nejsem jistá.

• Citovat
  • Upravit
51750
7.12.10 15:27

Zuzi tady není jiná rada než vyzkoušet. Ale tak u té starší jsem začínala od začátku, pak teda i kojení, ale toho moc nebylo a odsávala jsem taky ne moc často a laktace v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
7.12.10 15:28

Zuzi a teď jsem si vzpoměla, že jedna u nás ze Srpna 2009 taky jela od miminka na odsávačce a hoooodně dlouho. Později už taky neodsávala tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
7.12.10 15:34

My šly z porodnice taky s flaškou, koupila jsem odsávačku a krmila odsátým z flašky. Důvod byl ten, že malá se nechtěla vůbec přisávat, navíc byla chroust malej, tak jsem ani neměla odvahu ji nějak vyhladovět. V porodnici mě nutili ji vždycky aspoň zkoušet přikládat, bolelo to hrozně. Doma jsem se na to vykašlala, akorát jsem z toho měla nervy, odsávala jsem, krmila z flašky dudákem a jednou za čas ji cvičně přiložila - nechtěla, tak tu máš flašku a byl klid, z flašky to snědla hezky. A jednoho dne se to začalo dařit, začala se přisávat a dneska kojím naprosto bez problémů, odsávačka už je dávno uklizená ve skříni :palec:

gladys: Ona se stejně v noci vzbudí na krmení, takže jí to přebalení nijak nevadí, ona to má i ráda, hezky se usmívá. Nesmím se s tím teda moc loudat, to je jasný, protože je velkej hlad :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
7.12.10 15:37

S tím nošením - taky jsem furt špekulovala nad těmi vaky, pak jsem pořídila to zaručeně pravé - tedy šátek :mrgreen: I jsem podle internetu zvládla nějak ji do toho umotat. Pravdou je, že v tom moc nechodíme, nějak je mi pohodlnější kočárek, v tom hezky usne a dá se nechat dospat doma u okna. Ale neznamená to, že by se jí v šátku nelíbilo. Hlavně je děsně vtipný, že se fakt nemusí přidržovat, to v tom vaku se asi musí, tam nebude mimi tolik stabilní.

• Citovat
  • Upravit
31594
7.12.10 15:44

mabit, to je otazka, cim krmit. No a ten nutrilon cesky, to jsi psala, ze jste meli vejce, ten jsi nezkousela znovu dat? Zrejme mu vyhovoval, chapu, ze je to palka, ale treba je fakt v necem jiny. Na netu urcite bude slozeni toho ceskeho, tak porovnej. Podle me ten polsky byt jiny muze.
Pak samozrejme zalezi, jak moc je to s temi alergiemi vazne, na co ty alergie jsou, asi je rozdil alergie na orechy a nebo pokud mas primo ABKM. Mozna by nebylo spatne se poradit primo s nejakym alergologem zamerenym na deti, odbornikem, vsisnout se do nejake vyhlasene poradny a zeptat se, zda to HA je u vas fakt nutny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
7.12.10 15:44

Holky tak už objednávám ty kalhotky a přiobjednám i kalhot. plíny, manželovi jsem řekla že to bude asi za 2t.ale asi to bude přes :oops:
Mám vybrané dvoje vlńáčky- jednovelikostní Anavy a pak natahovací popoliny - a na ty se chci zeptat- máte je někdo , netáhnou mimča v pase- ta moja kočanka má totiž solidní břušek tak nevím no- děkuju moc za odpovědi :mavam:
Jinak Zuzanečko- mám kamarádku, které se malý vůbec nechytl prsu tak odsávala 3m asi co 2h přes den a v noci 1× -a pak přišla o mlíčko( je ale hodně hubená 178cm/50kg- tak nevím jestli tam nebyla dostatečná stimulace nebo dostatečná strava mámy-pořád mi ale tvrdila že jí hodně :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure