Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzanecka81 píše:katy, a od kdy do kdy jsi takhle odsávala?
Tak že u první dcery jsem odsávala od porodu, malá byla po operaci střev, pak srdíčka atd. Tak že ona šla k prsu až téměř po měsíci, tak že to jsem začala normálně kojit, jen že jelikož blbě jedla, tak jsem kombinovala kojení a odstříkané MM. Plně na MM byla do 6ti měsíců, pak po poslední operaci přestala MM tolerovat, tak že jsme museli přejít na spešl mléko.
No a ELiška ta je v jídle strašně atypická, tu jsem teda kojila taky krátce, asi v cca 6ti týdnech začala prso odmítat, tak že to bylo kojení nekojení, věčně nervy. Narodila se v srpnu a před vánoci jsem s kojením sekla a začala jen odstříkávat a dávat s láhve, ale chuť k jídlu se nezpravila, MM měla asi do 8mi měsíců. Pak jsme byli se starší dcerou v lázních a tam jsem s odstříkáváním už sekla, prostě už mě to nebavilo a stejně i tak blbě pila, tak že většinou jsem pak vylévala. No a od té doby je na UM. Momentálně jsme ve stavu, že chce více méně jen mléko a ostatní jídlo moc nejí. Proč ta koza to mléko nechtěla jak jsem ho měla až až. ![]()
Mabit, rozdil mezi HA mlikem a normalnim UM, coz je i ten comfort, je ten, ze v HA je ta bilkovina nastepena, kdezto v klasickem UM ne. To nastepeni je prave pro alergie ci potencialni alergie dulezite, protoze telo dostane tu bilkovinu jakoby predtravenou a nepozna hned, ze je to ta oskliva bilkovina, ktere by se treba melo branit.
Takze podle me michat klasicke um treba to antirefluxni a antizacpove je jine nez michat normalni um s hypoalergennim. O tomto bych se rozhodne poradila s lekarkou, ale do pul roka by dite melo vydrzet na tom HA, kdyz mu k tomu prisypes normalni, tak to podle me trochu ztraci smysl davat HA ![]()
Gladys píše:
Mabit, rozdil mezi HA mlikem a normalnim UM, coz je i ten comfort, je ten, ze v HA je ta bilkovina nastepena, kdezto v klasickem UM ne. To nastepeni je prave pro alergie ci potencialni alergie dulezite, protoze telo dostane tu bilkovinu jakoby predtravenou a nepozna hned, ze je to ta oskliva bilkovina, ktere by se treba melo branit.
Takze podle me michat klasicke um treba to antirefluxni a antizacpove je jine nez michat normalni um s hypoalergennim. O tomto bych se rozhodne poradila s lekarkou, ale do pul roka by dite melo vydrzet na tom HA, kdyz mu k tomu prisypes normalni, tak to podle me trochu ztraci smysl davat HA
právě toho se taky bojím
abych to HA tím confortem nezničila
no mě připadá,že moje mudra má dobrou smlouvu s Bebou,páč furt mi rve tu bebu i když malej po ní má tu stolici tak na hov.o… jinak sunar do je u nás belebřich a hami HA je až od ukončeného 4 měsíce
no zuzko teda kloubou dolu, to nevim jestli bych uplne vydrzela, i kdyz me na kojeni hodne zalezi tak asi bych se snazila ale mela bych teda nervy na pochodu, ses trida ![]()
a prosim prosim jeden dotaz mam, jak mam presne pouzit lecivou vlnu?? koupila jsem ji maly ptz ma porad opruzelej zadecek, kdyz se to trosicku srovna, vydzi to tak 2 dny a pak je zase jako orangutan… no a nevim jestli ji muzu rozstrihat na mensi kousky nebo musim pouzit vcelku…
katy, díky za popis. mě právě zajímá, jestli to měl někdo takhle jako já - odsávání od mini mimi
a od kdy pak přešel na méně časté odsávání. tohle je sice opruz, ale mám strach, že 4* za den by šlo mlíko do háje. a hlavně by mi teda asi rupla ňádra ![]()
mabit, neporadím, tomuhle vůůůbec nerozumím
leni, díky za podporu! mě doma pořád všichni říkaj, ať se na to vykašlu a dám um, tak za jakoukoli podporu jsem šťastná ![]()
mabit píše:
ale čím krmit
Mabit to je otázka - buď najedeš na ten comfort a budete mít klidné spaní protože se nebude trápit s bříškem, ale za cenu toho že ho nebudeš chránit před alergiemi … anebo ho budeš chránit ale budeš mu muset pomáhat tou rourkou … to si asi moc nevybereš. Jiné UM HA jste nezkoušeli? Myslím že je i Sunar HA od narození a možná i od Hippu HA ale tím si nejsem jistá.
Zuzi tady není jiná rada než vyzkoušet. Ale tak u té starší jsem začínala od začátku, pak teda i kojení, ale toho moc nebylo a odsávala jsem taky ne moc často a laktace v pohodě.
Zuzi a teď jsem si vzpoměla, že jedna u nás ze Srpna 2009 taky jela od miminka na odsávačce a hoooodně dlouho. Později už taky neodsávala tak často.
My šly z porodnice taky s flaškou, koupila jsem odsávačku a krmila odsátým z flašky. Důvod byl ten, že malá se nechtěla vůbec přisávat, navíc byla chroust malej, tak jsem ani neměla odvahu ji nějak vyhladovět. V porodnici mě nutili ji vždycky aspoň zkoušet přikládat, bolelo to hrozně. Doma jsem se na to vykašlala, akorát jsem z toho měla nervy, odsávala jsem, krmila z flašky dudákem a jednou za čas ji cvičně přiložila - nechtěla, tak tu máš flašku a byl klid, z flašky to snědla hezky. A jednoho dne se to začalo dařit, začala se přisávat a dneska kojím naprosto bez problémů, odsávačka už je dávno uklizená ve skříni ![]()
gladys: Ona se stejně v noci vzbudí na krmení, takže jí to přebalení nijak nevadí, ona to má i ráda, hezky se usmívá. Nesmím se s tím teda moc loudat, to je jasný, protože je velkej hlad ![]()
S tím nošením - taky jsem furt špekulovala nad těmi vaky, pak jsem pořídila to zaručeně pravé - tedy šátek
I jsem podle internetu zvládla nějak ji do toho umotat. Pravdou je, že v tom moc nechodíme, nějak je mi pohodlnější kočárek, v tom hezky usne a dá se nechat dospat doma u okna. Ale neznamená to, že by se jí v šátku nelíbilo. Hlavně je děsně vtipný, že se fakt nemusí přidržovat, to v tom vaku se asi musí, tam nebude mimi tolik stabilní.
mabit, to je otazka, cim krmit. No a ten nutrilon cesky, to jsi psala, ze jste meli vejce, ten jsi nezkousela znovu dat? Zrejme mu vyhovoval, chapu, ze je to palka, ale treba je fakt v necem jiny. Na netu urcite bude slozeni toho ceskeho, tak porovnej. Podle me ten polsky byt jiny muze.
Pak samozrejme zalezi, jak moc je to s temi alergiemi vazne, na co ty alergie jsou, asi je rozdil alergie na orechy a nebo pokud mas primo ABKM. Mozna by nebylo spatne se poradit primo s nejakym alergologem zamerenym na deti, odbornikem, vsisnout se do nejake vyhlasene poradny a zeptat se, zda to HA je u vas fakt nutny
Holky tak už objednávám ty kalhotky a přiobjednám i kalhot. plíny, manželovi jsem řekla že to bude asi za 2t.ale asi to bude přes ![]()
Mám vybrané dvoje vlńáčky- jednovelikostní Anavy a pak natahovací popoliny - a na ty se chci zeptat- máte je někdo , netáhnou mimča v pase- ta moja kočanka má totiž solidní břušek tak nevím no- děkuju moc za odpovědi ![]()
Jinak Zuzanečko- mám kamarádku, které se malý vůbec nechytl prsu tak odsávala 3m asi co 2h přes den a v noci 1× -a pak přišla o mlíčko( je ale hodně hubená 178cm/50kg- tak nevím jestli tam nebyla dostatečná stimulace nebo dostatečná strava mámy-pořád mi ale tvrdila že jí hodně
)
Mabit - je teda neodpovím přímo k tématu, ale, malá je taky na UM a je na Nutrilonu a Nutrilonu AR. Asi před měsícem jsem přešla na ten polský Bebilon a Bebilon AR - žádné problémy s přechodem malá neměla. A jelikož mi ublinkávala po normální Nutrilonu, tak teď míchám Bebilon AR s Bebilonem obyčejným a nemáme žádné potíže ani s kakáním ani s blinkáním. SHRNUTO: Takže já míchám (většinou 1:1), sice jiné nutrilony a není v tom problém.