Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
vlnaky bych taky jedny mela mit, prijdou s tema sketchkama, ted jsem dala 2 dny po sobe BL Organic anebo Clasic s vkladackou, nejsou spatny ale pres to pulky no…a dokud nedojdou ty vlnacky tak asi pojedu na hnuskach
Ahoj,
na první mimi jsem si pořídila výbavičku Haipa Daipa a Imse Vimse + čtverce. Práno obden v mýdlovém slizu + ocet. Navzdory tvrzení, že děti v bavlnce se naučí na nočník dříve, tak odplenkován cca 14 dní před 3.narozeninami ![]()
Včil mám druhé mimi, 8. měsíc, od narození v těchtýž plenkách. Po 3. měsíci odešly (= rozpadly se) Imse Vimse. Teď čekám tak do měsíce, dvou odejdou i Haipy. Vyřešila jsem to nákupem 20 ks čtvercovek, původně jsem měla hrůzu z vázání, ale dobrý, už jsme to zvládli
Uvažuju, jestli má smysl pořizovat další prakticky kompletní výbavičku plenek (= minimálně 6tis. Kč), když chceme výhledově ještě 3.mimi? Taky jsem snad naivně doufala, že ty plenky vydrží déle než 1,5 dítěte. Jak dlouho vydržely vám? Může na to mít vliv místní příšerně tvrdá voda?
Gladys píše:
anko, lanolin koupíš v lékárně, prodává se na váhu, jsou dva druhy lanolinu, s vodou a bezvodý, na lanolinování je potřeba ten bezvodý. jinak nemají to v každé lékárně, spíš mají ten vodový, protože je to masťový základ. Nejlepší je shánět vlékárnách u poliklinik, velkých lékárnách, u nemocnic, občas naváží i na potkání, ale vtěšinou je to do druhého dne.
gladys…v cem je ten s vodou horsi, resp. co se stane, kdyz impregnuju jim ?
Mam pocit, ze mam asi ten vodovej…:(
Loli, upřímně, nemám tušení
Poprvé jsem měla též ten vodový a nalanolinovala jsem bez problému
Možná se ten bezvodý bere proto, že je to čistý lanolin, že třeba v tom vodovém je ho fakticky míň. Žádný lepší důvod mě nenapadá. Pokud se tam odehrává něco na chemické úrovni, tak o tom nic nevím (a vědět nechci
)
Gladys píše:
Loli, upřímně, nemám tušeníPoprvé jsem měla též ten vodový a nalanolinovala jsem bez problému
Možná se ten bezvodý bere proto, že je to čistý lanolin, že třeba v tom vodovém je ho fakticky míň. Žádný lepší důvod mě nenapadá. Pokud se tam odehrává něco na chemické úrovni, tak o tom nic nevím (a vědět nechci
)
Já s ním taky impregnuji…je pravda, že ho dávám víc a měla jsem problém naimpregnovat shorties od Bundles, ale to je asi tím, že mají tu seprwash úpravu.
Ale máme na noc vlněný disany, přes den větrají…ale smrdí už tak po dvou až třech týdnech, tak nevím, zda za to nemlže ten lanolín ![]()
tak ten suchej zip na kalhotovkách je fakt k hovnu
po pár vypprání je tvrdej jako prase
tak aspoň vím že příště už jen s druky ![]()
mabit píše:
tak ten suchej zip na kalhotovkách je fakt k hovnu![]()
![]()
tak aspoň vím že příště už jen s druky
jsem to psala že sucháče jsou na prd
![]()
Tchán mi už dvakrát nabízel, že mi bude máchat plínky..prý si to všechno pamatuje kolikrát máchat počůraný a kolikrát pokakaný
![]()
No pokud mi odejde pračka, tak asi využiji jeho služeb ![]()
mabit píše:
![]()
A na ktere pline?
bramburka81 píše:
Já jsem práskač, Halucinka má holčičku Marianu
.
Fakt? Jejda včera jsem si s ní psala na ICQ, no super. MOooooooooc gratuluji.
![]()
Mabit - já se sucháčema teda problém nemám - a že jich máme
- třeba PUL thristiers, Bamboo extra nebo the PopIn - všechno na sucháč a pořád je to dobré ![]()
Katy2 píše:mabit píše:jsem to psala že sucháče jsou na prd
![]()
![]()
ještě,že jsem koupila jen dvě
holky včera v poradně byla dětská sestra vysraná úplně z vlňáčků,jak je to prej nádherný i doktorku zavolala aby se podívala… vždycky jsou z látkovek úplně hotový,jsem prej jediná mamina která je používá
jsem tam strávila pomalu půl hodiny a ykládala jim o látkovkách jaký se teď používají ukazovala jim internetový adresy. Tak jsem se tak z doktorkou bavila jednorázovky verzus látkovky a říkala,že jednorázovka by se měla přebalovat každou hodinu a ne mít 3 na celej den,jak je prý zvykem. Páč z těch jednorázovek se vypařuje něco ještě dřív než moč a hlavně holky prej pak mají v dost gynekologických problémů a prej je furt zdravější mít 3 hodiny na prdely počůranou látkovku než hodinu jednorázovku
jsem se ptala i na kluka jak je to s tou neplodností,tak říkala,že pokuď má na prdeli v tahu 3-4 hodiny jednorázovku tak se mu to přhřívá,ale prej to není ještě dokázaný
já dávám teda hnusku na noc,ale přes den jedeme jen v látce ![]()
Ladyle ja myslim,ze ti tady vetsina rekne,ze to neni pravda…nevim kam na to zensky chodi,ze se deti v bavlne nauci driv na nocnik
A tudiz jsou bez plen… U nas to teda asi zafungovala,ale ja zacala s latkou az po prvnim roce dcery a jak byla zvykla na sucho z papirovek,tak to as nejaky vyznam melo a ve 20 mesicich uz byla pres den bez plen, na noc ji teda jeste porad davam a taky si nedela hlacu s curanim a klidne do nich cura…taky ted zvazuju,ze ji zacnu davat na noc latku
…s druhou dcerkou ted pokracuji v latkach…ale v podstate dohromady je jeste nepouzivam ani rok,takze na otazku vydrze ti neodpovim ![]()
Katy2 píše:bramburka81 píše:Fakt? Jejda včera jsem si s ní psala na ICQ, no super. MOooooooooc gratuluji.
Já jsem práskač, Halucinka má holčičku Marianu
.
![]()
![]()
![]()
Jeeee,taky se pridavam ke gratulacim!
![]()