Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
5.12.10 15:51

Mirii a co u vás? Co malá, je hodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
5.12.10 16:30
Katy2 píše:
Mirii a co u vás? Co malá, je hodná?

Ma,a je zlaticko :hug: - zatim…za to Deniska je ted satan za dve :lol:
Mala porad dost spinka..vecer krasne usina s velkou v 19 a pak kolem druhe kojim a zase spinka vicemene dokud ju malej satan neprobere svym rachocenim :-))) takze ji kolem seste zase na kojim a nekdy pak zase chrupe a nekdy teda ne :lol: ale mit takhle zlate prvni dite,tak si teda piskam :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
5.12.10 17:24

Mirii a jak se Ti líbí na ostrůvku? Je docela maličkej, co? Jsem se dívala, že nemá ani 100tis obyvatel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
5.12.10 17:28

Stále mi uniká jedna věc. Rozdíl mezi kalhotkovkou a kapsovkou jsem snad už pochytila..opravte mě jestli se mýlím (jsem stále zatím teoretik):
kalhotkovka je už komplet plínka, něco jako jednorázovka - nevkládá se žádná další plínka…nevýhodu má, že dlouho schne a je třeba dávat ještě svrchňáky
kapsovku můžu vycpat podle potřeby, rychle schne a svrchňáky nepotřebuji

Podle toho bych volila jako praktičtější kapsovku… proč tedy dává někdo přednost kalhotkovce? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
5.12.10 17:53

Evi - v zásadě máš pravdu.

kalhotovka - je potřeba dát svrchňáky a můžeš si vybrat jaký (PUL, vlňáky, fleece). U mně aktuálně vedou vlňáky. Doma dávám kalhotovku jen bez svrchňáků.

Kapsovka - vycpává se. Vycpaná je jako jednorázovka. Ale většina kapsovek je tvořena mikrofleecem a PUL svrchní vrstvou. A každému třeba mikrofleece nemusí vyhovovat. Kapsovka rychle schne. Originál vkládačky u kapsovek jsou obvykle z mikrovlákna a to mně jako materiál na vkládačku moc nesedí. Prostě jsou ty kapsovky takové „umělé“ . NA cesty jsou super, v tom na ně nedám dopustit, ale doma volím přírodější materiály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
5.12.10 18:03

Aha..díky za další info Achdárku :palec:

Ten mikrofleece může opruzovat? Nebo jsou ještě jiné nevýhody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
5.12.10 18:07

Evi - někomu vadí, někomu ne. Polince většinou ne. Ale třeba v létě jsme měla pocit, že je v kapsovkách hodně zapařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
5.12.10 18:20

Aha.. no jo… přemýšlím, že bych i nějakou kapsovku zkusila ušít… co by jsi doporučovala za materiál aby byl u zadečku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
5.12.10 18:42

Ona výhoda toho mikrofleece je to, že máš u zadečku sucho. Mám jednu kapsovku ze šijemdětem a ta má u zadečku bambusový aksamit a ten je mokrý. Takže ono si nevybereš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
5.12.10 18:44

Díky za reakci Achdarku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
5.12.10 18:52
evi., píše:
Stále mi uniká jedna věc. Rozdíl mezi kalhotkovkou a kapsovkou jsem snad už pochytila..opravte mě jestli se mýlím (jsem stále zatím teoretik):
kalhotkovka je už komplet plínka, něco jako jednorázovka - nevkládá se žádná další plínka…nevýhodu má, že dlouho schne a je třeba dávat ještě svrchňáky
kapsovku můžu vycpat podle potřeby, rychle schne a svrchňáky nepotřebujiPodle toho bych volila jako praktičtější kapsovku… proč tedy dává někdo přednost kalhotkovce? :think: :think: :think:

Aha, tak to v tom mám, koukám, stále hokej. Mám za to, že rozdíl je v tom, že v kalhotkovce je vycpávka integrovaná, kdežto kapsovku musím vycpat. Ale svrchňáky musím dát na obojí???

Pokud nedávám svrchňáky, jedná se o AIO či SIO.

Tudíž třeba AIO (neboli látková jednorázovka) je kalhotkovka s PUL vrstvou zvenčí neboli kalhotkovka a svrchňáky v jednom.

• Citovat
  • Upravit
31594
5.12.10 19:09

Ja mam s kapsovkama dost blbou zkusenost, ze staci trosku blbe nacpat a uz to nekde protece. Plus kapsovka musi sedet, tekutina se fleecem protlacuje, tudiz kdyz je moc velka, tak to stece bokem. Original vkladacky byvaji hodne malo save, takze clovek musi vycpavat svym materialem a ten je zase nevhodne siroky, nemusi byt od kraje ke kraji = proteceni. Plus teda je to vlastne vrstva fleecu, coz samo o sobe je umelina, plus hreje, navrch pul, zase umelina, ktera tesni uvnitr vse. Mam i kapsovku bez nepropustne svrchni casti od baby idea airhour, to uz je lepsi, kdyz ji vycpu, tak vznikne jakoby kalhotkova se separacni fleecovou vrstvou, na ni muzu dat vlnaky a nemam tam vlastne vde vrstvy umeliny. Tusim, ze swadllebees dela velurovou kapsovku, bez te svrchni nepromokave vrstvy, tudizpotrebuje svrchnaky a uvnitr je ten velur ci neco, takze je vlastne cela prirodni, docela rada bych ji zkusila. Ale je draha jak prase a to uz mi vyjde lip si koupit celou kalhotkovku :nevim: Kdybych musela resit dobu schnuti, tak bych ji treba prubla, ale se susickou muzu mit klidne bambusovou kalhotkovku a za 2h ji mam suchou.
Na cestovani beru bud kalhotkovku a svrchnaky, mi to neprijde zas az tak nekomfortni, zkratka zapinam dvakrat nebo mam itti. Posledni dobou beru i aio mommys touch, ackoliv umelka, tak ji mam rada, je hezky prostorna i na velke dite, trochu me stve, ze jsem v te akci na Mamaje nevzala vic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
5.12.10 19:09

Bruni,

Je pravda, že existují i kapsovky bez svrchní vrtsvy Tuším, že airhour od BI je taková.

Ale obecně na kapsovky svrchňáky nepotřebuješ.

To látkování je věda, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
5.12.10 19:17
Achdarek píše:
To látkování je věda, co? :mrgreen:
:cert: To teda je, já až to jednou opravdu celé pochopím, tak to dám do TABULKY (to my analytici rádi) a někde zveřejním, aby to bylo jasné a ne aby z toho byl další člověk do smrti zmatenej jak Goro před Tokiem… :zed:
  • Citovat
  • Upravit
31594
5.12.10 19:25

Bruni, jenze oni furt delaji nove a nove veci, to ti ty tabulky pekne rozhodi :mrgreen: Nemluve o tom, ze nekomu napises, ze tahle plina je super, hezky sedne a dobre saje, nekdo si ji koupi a zjisti, ze mu vzdycky protece kakanec a musi ji menit hned jak ji dite jednou nacura :lol: Nektere ty zkusenosti jsou fakt neprenosne. Plus teda nejen, ze se delaji furt nove a nove pliny, ale vyrobci taky nekdy necekane zmeni material, kvalitu materialu, strih a ta sama plina je najednou uplne jina :mrgreen:
Jojo, nase maminky to meli JEDNODUCHY. Zkratka ctverce narovno, sandry a jedem :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure