Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
bruni, já si právě začínám motat vlňáky taky. jsem měla jedny hotový, ale jsou jaksi pomenší…
a pak si ještě koupím takový ty kamašky, když půjdem mezi lidi ![]()
Brunifid píše:
A není tohle řešení? Dva čtverce, na to PULky a jedeeeeem![]()
Pro mně ne
Byla bych ochuzena o výběr krásných plen. A pak by Poli neměla takovouhle krásnou fotogalerii plenek. ![]()
Ahojte
nedávno jsem zakládala diskuzi ohledně svrchních kalhotek, pracně vybírám a pořád nemůžu vybrat, je toho totiž tolik na výběr ![]()
Tak mám prosbu- máte některá zkušenost s těmihle : Anavy- jednovelikostní fleece kalhotky
a jak dlouho fleece vydrží aby neprotekly(malá už chodí)
díky
Anko, mozna ma nekdo jinou zkusenost, ale ja za sebe fleece pro vetsi dite nebrat. Tekutina se protlaci fleecem, na tom funguje princip fleecove separacni vrstvy uvnitr plenky. Pokud si chodici dite nekde sedne, bude uz mit nacuranou plinu, tak se vlhkost fleecem protlaci. Ja bych fleece dala maximalne na treninkove nebo pro male mimi, ale zrovna ty chodici deti jsou ve veku, kdy zacinaji curat mene casto a vetsi davky, takze muze mit plinu nakrasne suchou, hodinu, hodinu a pul a pak naraz vycura dardu a bude durch. Podle me fleece versus pul zater, je to uplne fuk, co se zaparovani tyka, ja treba mam fleecovou mikinu a je v i teploucko az az, v pul vetrovce mi takove vedro neni ![]()
U pulek bych vybirala dle strihu, na co je plina zamyslena, jestli je potreba velkorysejsi zakryvajici strih, nebo neco stihlejsiho.
Tak mě zatím flísáky nikdy nezklamaly, používám na Ondru téměř výhradně a nikdy mi neprotekly, fakt nikdy. On ještě nechodí, ale stráví celý den na bříšku, plazí se po celém bytě, tudíž čůrá jen pod sebe (plínka vpředu na ždímání a vzadu suchá). Dávám je i na noc. Prostě pro mě fakt volba číslo jedna.
Do kapsovek se používá mikroflís, má mnohem menší gramáž, většinou kolem 130 g/m2, kdežto flísáky se šijí z polarflísu, ten mívá kolem 250 g/m2, navíc většina výrobců dává dvě vrstvy (aspoň co jsem viděla, tj. Haipy, Swaddlebees), takže ve výsledku je to skoro 4× tlustší, než to, co je v kapsovkách. Nevím, podle mě jsou na našem trhu flísáky hodně podceňované a je to škoda, protože je to podle mě ideální kompromis pro maminky, které se nechtějí tentovat s vlňákama (to si přiznejme, že může být někdy otrava), ale chtějí prodyšnost, kterou PUL prostě nenabízí v takové míře.
Ja zazila fleecaky jen od tots bots. Prisli mi objemne prave kvuli tem dvema vrstvam, pritom pri paseni provlhli a to moje dite fakt netravilo na tom brise moc casu, nechtel.
Navic o te prodysnosti mam silnou pochybnost, ja si snad objednam fleecaky ve velikosti 38 a budu v nich chodit plus normal obleceni a podle me budu mit frndu docela v teple
Laicky vychazim ze srovnani fleecova mikina, pul vetrovka a pul mi vychazi jako mene objemne, mene hrejici a zaroven pri hodne velkem nacurani vic drzave.
Fleece by mozna byl v konecnem dusledku vic odolny z dlouhodobeho hlediska, pul zater ma tendenci se sloupnout, gumicky lemovky prestat pruzit, dejme tomu pri vymene suchacu bych musela vsivat suchac do tech samych direk, abych si to pul zbytecne neproderavela, u fleecu mi to muze byt fuk. Ted v zime by ten fleece tolik nevadil, ale nedokazu si to predstavit treba v lete.
KDyž jsem začla látkovat, tak jsem si na zkoušku jedny fleesáčky koupila (SWD). A u Tobíka protékaly. Je teda fakt, že v jeho případě (2,5 roku) to byly fakt nálože. Tak jsem prodala.
Tedd jsem si ušila jedny doma. A musím říct, že cca 14 dnech testování mně zatím neprotekly. Ani mně nepřijdou nějak objemný. Takže mám nastřižené na další. Ale jak píše Gladys - v létě si je neumím představit.
Ahoooj…jsem jen čtečka vaší diskuze:), ale ozvala bych se na reakci na fleece…taky používám u ročního syna..zatím je spíš plaz
.
A jsem docela nadšená…drží dobře…a to nejsem „přebalovač“…používáme kalhotkovky a přebaluji tak jednou za dve hodinky. Fleece to udrží. Takže na noc vlňáky (,který přes den „dýchají“) a na den dvoje fleecáky, které střídám. Asi nejvíc oceňuji, že je vyperu a jsou hned suchý.
Gladys, já ti klidně jedny pošlu na otestování, jestli chceš
Mám tu jedny testovací růžová písmenka na patentky, foto si jistě najdeš, nechci dávat odkaz. Prodyšné jsou, jde přes ně dýchat, to přes PULky ne
Ale zahřívat určitě trochu budou, ostatně i ten PUL, když se to tak vezme… Nevím, dítě se mi v nich nepotí.
Achdarek píše:
Pro mně neByla bych ochuzena o výběr krásných plen. A pak by Poli neměla takovouhle krásnou fotogalerii plenek.
To je na jedno dítě nebo na víc?
Brunifid píše:Achdarek - mě se líbí ta polička kde jsou v komínkách vyskladané ty plenkyAchdarek píše:To je na jedno dítě nebo na víc?
Pro mně neByla bych ochuzena o výběr krásných plen. A pak by Poli neměla takovouhle krásnou fotogalerii plenek.
Brunifid píše:Achdarek píše:To je na jedno dítě nebo na víc?
Na jedno
Ale něco už jsem prodala. Takže toho tolik nemám.
Achdarek píše:Brunifid píše:Na jednoAchdarek píše:To je na jedno dítě nebo na víc?
Ale něco už jsem prodala. Takže toho tolik nemám.
Achdarek píše:
Na jednoAle něco už jsem prodala. Takže toho tolik nemám.
Aha… Ale zas nemáš takovej komín čč jako já ![]()
A není tohle řešení? Dva čtverce, na to PULky a jedeeeeem

Máma tu dneska byla na návštěvě, tk jsem jí ukazovala novinky a prý proč jsem se rozhodla pro takový šystém? Nicméně mi uplete vlňáčky, takže pořizovací cena bude 50,–Kč za klubíčko, heč!