Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
peťo, já ho budu prát vždycky s plínama - vysypu pytel a prdnu ho do pračky taky.
a můj muž nic necítí - on chudák nemá čich. měl úraz hlavy…
Zuzi - já peru PULky až když jsou pokaděný anebo už fakt hodně smrdí - dá se říct že jednou za 14dní až tři týdny ![]()
A my jsme od dneška až do neděle v jednorázovkách, páč zase jedeme pryč a 25 litrový kýbel se mi tahat nechce
- ale už se těším na ten pytel, to budu už jenom v látce ![]()
evi., píše:petka.konecna píše:Peti, a nekojí u vás manža?
My máme taky smraďocha- já sedím u stolu, ona se pokajdi na zemi asi dva metry ode mě a já to cítím
a manžel? Ten necítí nic ani když rozbalí plínku
![]()
![]()
![]()
Občas jo
- ale my jsme na UM, takže se v kojení střídáme ![]()
zuzanecka81 píše:
peťo, já ho budu prát vždycky s plínama - vysypu pytel a prdnu ho do pračky taky.
Mám jednu kamarádku to je na tom podobně taky necítí po úrazu hlavy a strašně se mi smála že malou očichávám a poznám jestli jo nebo ne ![]()
zuzanecka81 píše:Čím jsi mu to způsobila? Válečkem na nudle nebo jsi drsnější?
Já už jsem profík i v novoskladu, to skládám určitě 10× denně ![]()
Tak s tím octem jsem to nevěděla, by mě mrsklo, kdybych to hnedka zničila prvním praním, až to konečně dorazí… ![]()
zuzanecka: Já prostě jak zjistím, že čúrala, tak přebaluji.
Spíš by mě zajímalo, co konkrétně dáváš, že Ti v tom tři hodiny vydrží??? To mně takovou dobu jenom v hnusce.
bruni, biju ho průběžně, ale jemně
on kdysi spadl z kola a měl hematomy na mozku, museli ho operovat.
peti, já už budu taky brzo na um. už jsem z toho odsávání vyřízená… a šíleně mě bolí prsa - jsem byla na kožním, páč musím chodit pořád nahatá, jinak umírám bolestí. no a prý to vypadá na exém… ![]()
bruni, já právě dumala v čem prát, páč sliz zase zanáší flís a já mám u některých kalhotek flísovou vrstvu
tak doufám, že ten bambinex bude dobrý. no za ty prachy - kilo stálo 260kč ![]()
bruni, já toho zatím moc nedávala
teď má vv v pulkách. pak měla merinostarku sio, novosklad z bambusky a vkládačku, novosklad čč a ikea žíňku. ![]()
zuzanecka81 píše:
bruni, tak to už jsi prací profesionálna bambus nesmí přijít kyselé (ocet) páč nějak zničí ta vlákna a prostě vypadá - zůstane jen osnova tkaná z bavlny.
No, já si v tomto pořád nejsem jistá. Hledala jsem o tom někalé informace na americké diskuzi, kde se jinak ví úplně všechno, ale o tomto jsem tam nikdy nenašla jedinou zmínku, o těch kyselinách na bambus. Navíc taky je otázka, kolik kdo toho octa do praní dává. Jakou změnu pH vyvolá přidání cca 100 ml octa do 10 l vody (nebo v kolika vaše pračka máchá)?
Já osobně si myslím, že je to jen fáma, která vznikla v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen z bamb. froté, které prostě pelichaly bez ohledu na cokoliv a někdo si to prostě spojil s tím octem a pak už se ta pověst jen vezla. Toť má teorie.
Brunifid píše:
zuzanecka: Já prostě jak zjistím, že čúrala, tak přebaluji.
Spíš by mě zajímalo, co konkrétně dáváš, že Ti v tom tři hodiny vydrží??? To mně takovou dobu jenom v hnusce.
Mě třeba vydrží dlouho v prefoldu od Babyidea - je to vkládačka do čeho koliv. Anebo v Kikko bambusových čč. Anebo na noc dávám bamboo extra.
ivuska.h píše:zuzanecka81 píše:
bruni, tak to už jsi prací profesionálna bambus nesmí přijít kyselé (ocet) páč nějak zničí ta vlákna a prostě vypadá - zůstane jen osnova tkaná z bavlny.
No, já si v tomto pořád nejsem jistá. Hledala jsem o tom někalé informace na americké diskuzi, kde se jinak ví úplně všechno, ale o tomto jsem tam nikdy nenašla jedinou zmínku, o těch kyselinách na bambus. Navíc taky je otázka, kolik kdo toho octa do praní dává. Jakou změnu pH vyvolá přidání cca 100 ml octa do 10 l vody (nebo v kolika vaše pračka máchá)?
Já osobně si myslím, že je to jen fáma, která vznikla v době, kdy byla hodně rozšířená jedna nejmenovaná značka plen z bamb. froté, které prostě pelichaly bez ohledu na cokoliv a někdo si to prostě spojil s tím octem a pak už se ta pověst jen vezla. Toť má teorie.
aha, tak to nevím. já jen posílám dál, co jsem tu četla. no ale radši budu stejně opatrná ![]()
psala jsem ti mail ohledně aio plínek. jukneš na to prosím? ![]()
zuzanecka81 píše:Šmarjá, tak to už ho nechci, za ty prachy!
já právě dumala v čem prát, páč sliz zase zanáší flís a já mám u některých kalhotek flísovou vrstvutak doufám, že ten bambinex bude dobrý. no za ty prachy - kilo stálo 260kč
bruni, jooo, tak to já nevím
to ti musí poradit zdejší zkušené ![]()
ono se toho prášku dává ale jen 35g na praní. což, jak mi tu poradila katy, jsou 3 odměrky um
Mně teda malá vydrží celkem dlouho v látce - na noc dávám bavlněnou čtvercovku na novosklad a do toho ještě jednu bavlněnou (větší) čtvercovku na rovno. Vydrží mezi kojeními asi 4 hoďky…
Jsem si pořídila bambusovou vkládačku od Baby Lucy a bambusovou plínku od stejné značky.. byly jsem unešená, když to přišlo, jak to bylo krásně heboučký… pak jsem to vyprala s plínkama, kdy jsem dávala ocet do aviváže..no a teď jsou celkem hrubé
… tak to asi bude tím octem, ne?
Ten bambinex sice je drahý. Ale dávám ho tři odměrky (od sunaru) a tak vydrží dlouho. A plenky pere fakt dobře. A navíc jsou plenky i měkkčí.
Ve slizu peru občas. Chci ho konečně spotřebovat a nějak se nedaří.
Občas sem do praní ve slizu hodila fleecovou separačku a nepozuruji, ž eby se nějak zanesla. Ono asi jedno praní nevadí, spíš pravidelné.