Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jé, katy, pozdě… ona mi je předrbávala mamka a ta je důkladná, takže pak na ně mrknu, ale asi tam moc lanolinu nezůstalo ![]()
katy, jj, na ty jsem koukala. a jsou nejlepší? mě se moc líbí ta zelená. je to teda ranec prachů, ale jsou krásný! ![]()
zuzanecka81 píše:
bruni![]()
![]()
jedlou ne, normální na pranía já si do slizu nastrouhala i kousek žlučáku a pere supr
To mi došlo, že ne jedlou
Ale ta na praní nebyla nějaká spešl? Žlučákem potírám pokaděný plíny, takže to už tam vlastně dávám do tý pračky ![]()
zuzanecka81 píše:
katy, jj, na ty jsem koukala. a jsou nejlepší? mě se moc líbí ta zelená. je to teda ranec prachů, ale jsou krásný!
Zuzi hele povím to to tak, Eli je mám od necelých tří měsíců, vzala jsem rovnou vel. L a stále vypadají jako nové, tak že za mě jsou to nejlepší vlňáčky dlouhé, teď jí je dávám fakt pořád. ![]()
Katy2 píše:
Brumi třeba takovou sodu
Jééé díky, to je to slovo - krystalická soda ![]()
Brumi ale tu sodu hledej v normálních obyč. drogerkách v marketech jí fakt nemají, teda aspoň u nás fakt ne.
![]()
Katy, třeba Teta? Nebo DM?
A že nepotřebujeme dlouhé vlňáky (ty vaše longies), když máme fusak z ovečky??? ![]()
A už se těším ven, až dám tu naši zatím jedinou plínu s obrázkem a vlňáčky. ![]()
Brunifid píše:Katy2 píše:Jééé díky, to je to slovo - krystalická soda
Brumi třeba takovou sodu
Tu sodu seženeš nejsnáz v takových těch obyčejných drogériích, jako Jasmín atd. V DMku ani Tescu nebo podobných obchodech jsem ji nikdy neviděla. A krystalická soda není úplně přesné, musí to být hlavně prací soda (uhličitan sodný, ta jedlá soda je hydrogenuhličitan sodný), existuje ve dvou formách – úrávě té krystalické a pak práškové. Ta krystalická je hydratovaná forma práškové a v praxi to má hlavně ten dopad, že se dýl rozpouští a hůř dávkuje, jak jsou toho velké kusy.
A její hlavní funkce je změkčení vody (váže ionty hořčíku a vápníku a přeměňuje je na nerozpustné sloučeniny), takže pak stačí míň pracího prášku.
katy, tak díky, zainvestuju. a rovnou koupím pár anaváckých plínek, když je tak vychvalujete.
jinak hlásím, že opičková merinostarka je supr! ![]()
já mám koupenou v německu přímo prací sodu
ale u nás jsem ji neviděla.
a žlučákem taky potírám, než házím do pračky. ale se mi i líbilo, jak ten žlučák voní. mám sliz totiž takový mixík: kus marseillského mýdla, půlka jádrového a třetinka ze žlučáku
a pere jedna báseň ![]()
Borisko ja na noc zapla prack, rano jsem povesila finku nocni a jednu eMkovou kalhotovku na dvere a ted uz jsou jen lehce navlhle…uvidim co vecer. Ale ja mam otacky na pracce na 1400 a taky susim v istnosi kde je celej den kolem 22*C..jo a jeste je cele obracim naruby,abych nemusela odepinat vkladacky…
zuzanecka81 píše:
katy, tak díky, zainvestuju. a rovnou koupím pár anaváckých plínek, když je tak vychvalujete.
jinak hlásím, že opičková merinostarka je supr!
Já jsem s anavy spokojená - s kalhotovkou i flísaky
a teďkom jsem koukala že mají novou AIO - už mě svrbí ruka
![]()