Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Alpaka píše:Kalíšek - já ho furt plánovala, už jsem měla vybráno. Stále jsem po porodu čekala na první MS a dřív jsem se dočkala // .
Tak to zavídím , u mně se MS dostavila pokaždé 3m po porodu. ![]()
Gladys píše:asha píše:Tak samozreje se musi pocitat s nejakou srazlivosti, ale me se hackovana vkladacka srazila snad o 20%.Alpaka píše:Ty jo, abys z toho nemela obdelniky pro panenky
Já měla představu přesně jak psala Gladys - naplést plno obdélníků (možná bych to zvládla i jáa definitivně se vyřadila ze klubu neschopných, stejně jsem v něm asi sama) a pokaděné bych prala normálně na 40, frkla do lanolinu a usušila na sluníčku/topení. Zkrátka žádné frflání s tím.
![]()
![]()
Nicmene teda ja tak vytrvala nejsem, uhackovat jednu mi trvalo asi mesic a to hackovani pribyva rychleji jak pleteni
To nemyslim, ja nejsem zadna pletarka (zvladnu maximalne salu
) a tuhle salku z fotky jsem mela za vecer u televize. Dva necely mesice jsem pletla docela velkou deku…teda velkou pro mimino.
Achdarek píše:Alpaka píše:Kalíšek - já ho furt plánovala, už jsem měla vybráno. Stále jsem po porodu čekala na první MS a dřív jsem se dočkala // .Tak to zavídím , u mně se MS dostavila pokaždé 3m po porodu.
Ja ted naposled po 15ti mesicich. Uz jsem byla docela nervozni ![]()
Gladys píše:
lenholko, ja bych ji poslala do pr… Ja jsem clovek netrpelivy a na blbce nemam cas. Abych nekomu vysvetlovala, procdavam latkovy pliny a proc chci nezavadnou kosmetiku… No na to fakt nemam nerv. Nicmene ja bych vlastne nikam nikoho neposlala, protoze po hodine cekani bych se zvedla a sla domu
A s ubrouskama bych ji rekla, at ses nima sama utre, at vi, co zpusobila malickymu miminu
ja uz jsem opravdu kousek od toho abych ji neco rekla, porad se snazim se k ni chovat slusne ptz je to chlapa mama a vzdycky vidim jak je chudak mezi nama hotovej, ale uz mam nervy v kyblu zvlast po dnesku, ono to je na kazdy navsteve neco a hromadi se to, mamka mi taky rika at ji na to nic nerikam nebo at se s ni nedohaduju, a asi ji priste az zacne reknu, ze uz s ni o nicem diskutovat nebudu, viz latkovani a viz dary pro malou..
kdybyste ji slysely jaky mela reci ze nam bude pomahat a co budem potrebovat nam koupi ![]()
jinak teda ke kalisku a k latkovym vlozkam jsem nejak neprirostla
to je mi nejak proti srsti, prece jenom miminkovsky hovinko a menstruacni krev je docela rozdil, a ani nevim jak by se chlap tvaril kdybych si nekde nakladala pouzity vlozky ![]()
hele ke tchýni,já jsem prostě rezignovala,když se mi něco nelíbí tak jí prosrě seřvu
to jediný na ní platí… furt jsme se doma kvůli ní hádali… chlap mě teda chápe,ale přeci jenom je to jeha mmáma ![]()
holky látkovaly jste některá už v nemocnici?
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že? ![]()
Mirii píše:
Caerynko tak ja sem poprve prisla a chtela po holkach jen info o AiO,ze jako zbytek je moc veda,no jsem nakopila jen same AiO a SiO a pak jsem prisla na kalhotovky a vlnacky
a ted uz mam jen par AIO na ven a na doma pouzivam jedine kalhotovky a vlnaky…me to prijde lepsi nez pul a flis uz jen kvuli tomu,ze kdyz jsou vlhke,tak je jen prehodim pres cokoliv kde nedosahne dite a za hodku uz po nich zase sahnu a hodim tam druhe…peru je jen v pracce v programu na vlnu a jednou tak za 5 tydnu je vyprane a ususene dam do laolinove lazne. Ja se bala hrozne toho lanolinovani,ale je to uplna pohoda.....jinaktea ja ctverce nepouzivam,pac jsem na to lina a nejak radejinbalim do kalhotovek. Sem tam teda vytahnu disanu a do ni dam bambusove kikko a ubalim dite do ni…a jakoze tech disan mam doma 12
,asi bych je mela taky prodat
no ja mam flisacky zatim jedny a jsou fajn, i kdyz ctverec pod tim byl mokrej, flis byl uplne suchej, dneska ho ma od rana a zatim dobry ![]()
A jak to myslis kalhotovky? Ja mela za to ze jsou AIO a pak jako ty „obyc“ kde si vkladas co chces, treba ty barevny anavy, nebo to nejsou oni? a ty vlnacky to myslis taky ty anavy nebo jaky? mne totiz prijde, ze kdyz dam ty kalhotky a na to jeste svrchnacky tak ma silene velkou prdel a lezi z kopce a pak mi ublinkava
tak jsem to chtela resit tema AIO protoze ty nejsou tak tlusty. Zatim teda davam ctverce na novosklad a na to flisku ale taky mi to prijde hodne tlusty, sotva mu dopnu overalek. Hodne se mi jeste libi ty vrstveny pliny, to jsem premyslela ze bych vzala jen par tech AIO kdyz nekam pujdem delat paradu a zbytek doma zvladnem v tech vrstvenejch a na to ty flisacky nebo jak rikate ty vlnacky. Mas nejaky konkretni co mi muzes doporucit?
Pavla23 píše:
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že?
Mám takový pocit, že v porodnici látkovala Baba a prý pohoda.
careynka z tohohle duvodu mi prisly nejlepsi natahovaci vlnaky, mam Disany a mimino je melo az na hrudnik, takze z kopce nelezelo, pod tim vetsinou vazacka, ta taky neni tlusta. Jinak jsem ze zacatku davala i ctverce narovno a PULky a taky dobry. Flisaky mi prisly asi nejtlustsi, zvlast s kalhotkovkou.
Teda jsem tu chvili a nejak mne to chytlo, mam totiz recidivu latkareni, vzdycky mne to chyta ve vlnach a sem jsem radsi nelezla, protoze podobny diskuze mi prisly vzdycky draho ![]()
Baba latkovala se ctvercema v porodce, ale treba tam kde jsem rodila ja, tak by to neslo, ctverce se vubec nefasovali, jen decka pro dite do zavinovacky, pod hlavu cosi jako perlan a hura. Ani tech obecku moc nebylo, davala jsem treba svoje ponozky, protoze mel studeny nohy.
Na latkovy vlozky na sestinedeli bych se vybodla, teda aspon na ty prvni privaly, nemluve o tom, ze ocistkova krev je snad nejaka spatna, takze treba to skladovat, aby to odvezl nekdo na vyprani, to by podle me nebylo moc koser. Ale zase porodnicke vlozky jsou prodysne, nemaji zespodu igelit, takze podle me se svymi vlastnostmi mirne blizi latce.
asha píše:Teda jsem tu chvili a nejak mne to chytlo, mam totiz recidivu latkareni, vzdycky mne to chyta ve vlnach a sem jsem radsi nelezla, protoze podobny diskuze mi prisly vzdycky draho
Gladys píše:
Baba latkovala se ctvercema v porodce, ale treba tam kde jsem rodila ja, tak by to neslo, ctverce se vubec nefasovali, jen decka pro dite do zavinovacky, pod hlavu cosi jako perlan a hura. Ani tech obecku moc nebylo, davala jsem treba svoje ponozky, protoze mel studeny nohy.
Na latkovy vlozky na sestinedeli bych se vybodla, teda aspon na ty prvni privaly, nemluve o tom, ze ocistkova krev je snad nejaka spatna, takze treba to skladovat, aby to odvezl nekdo na vyprani, to by podle me nebylo moc koser. Ale zase porodnicke vlozky jsou prodysne, nemaji zespodu igelit, takze podle me se svymi vlastnostmi mirne blizi latce.
Znam holky, co v porodce latkovaly, ale mely vlastni pliny. Tatinek vzdycky prinesl a odnesl. V Podoli bylo ctvercu malo, stacilo sotva na blinkani a pod., ani by to dost dobre neslo, hazelo se to do jednoho kose, ten se vynasel vzdycky rano…a v tom vedru mit jeste vedle sebe kos plny zavanejicich eraru… to by asi neproslo.
lenholka píše:
prece jenom miminkovsky hovinko a menstruacni krev je docela rozdil
Pokud jsi to myslela tak, že ta krev je horší, tak tě teda nechci strašit, ale možná po začátku příkrmů změníš názor ![]()
Pavla23 píše:
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že?
Já jsem po porodu Ondry používala látkovky pro sebe, cca od 3. dne po porodu. Jemu jsem látkovku dala hned po narození, ale druhý den mu to začalo trochu rozmokvávat pahýlek pupíku, takže pak měl pár dní jednorázovky a až pahýlek upadl, šel zas do látky.