Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:Luciusek píše:asha píše:Brala jsem s sebou 2 kyblíky a večer jsem je ručně přemáchla - ono to zase tak moc času nezabereLuciusek píše:Tak to na ty dovoleny fakt obdivujuPavla23 píše:Já jsem látkovala už v porodnici, ale my jsme tam měli čtverce k dispozici v libovolném množství, házeli jsme je do kyblíku. Moje dcera měla jednorázovku jen jednou (je jí přes 8 měsíců) - a to když jsem zapomněla doma plenky a půjčovala jsem si od kamarádky. Odlátkovali jsme i dovolenou v horách i u moře. Mně ty jednorázovky fakt smrdí. A v té látce jim ty prdelky tak hezky voní
holky látkovaly jste některá už v nemocnici?
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že?, jak jsi to delala? Prala jsi je tam? Ja hnuskarim i na navstevach, ted pojedem na Vanoce po pribuznych a nemam na to, tahat jeste tasku plnou latkovek a pak resit prani a suseni… To jsem zvladala, jen kdyz jsme byli delsi dobu treba u nasich.
V některých místech dokonce měli pračku - to jsem měla vždycky radost
Když jsme někde třeba jen na 2 dny - házím plenky jen do velký igelitky a doma do pračkyTeda ja byla vecer na dovce tak orvana, ze jsem se slozila do kresla a vychutnavala chvile klidu
A dvoudenni navsteva jde, ale my ted jedem po pribuznych, coz znamena, ze budem tri dny na jednom miste a dalsi tri dny na dalsim… prani by jeste uslo, suseni uz hur…no nedam to, uz jen to baleni. Takhle je to naprosty silenstvi a uz ted se osypavam, jen si na to vzpomenuKolik mas prosimte deti? Jestli vic jak jedno, tak mas muj neskonaly obdiv…jestli jedno, tak jen obdiv
Ale mrzi mne to, i pribuzni potrebujou vychovavat
To je pravda - sušení bylo kolikrát horší než to praní (u moře v pohodě, ale na horách to moc dobře neschne) - párkrát jsem převážela i vypraný mokrý plenky a dosušila na dalším stanovišti.
A co vzít látku aspoň na poslední 2 dny - po příjezdu doma hodit do pračky?? ![]()
V plenkách mám jedno dítko, druhý bez plínek (5leté).
Achdarek píše:asha píše:Ale vypadalo by to pěkně, ne
Jo a teda doplnuju, ze jsme byli pod stanem…a dalsich par let budem, protoze stan a vybaveni nas normalne letos zruinovalyNemci by ale cumeli, kdyby nam mezi stanama jeste vlaly latkovky
To jo, ale to by nebyla uz vubec dovolena, uz takhle jsem toho mela plny zuby (moc psu, zajicova smrt) a jeste mne honili na kole.
Vecer fakt jen zahrabat.
asha píše:
Jo a teda doplnuju, ze jsme byli pod stanem…a dalsich par let budem, protoze stan a vybaveni nas normalne letos zruinovalyNemci by ale cumeli, kdyby nam mezi stanama jeste vlaly latkovky
Já brala látkovky i pod stan (jednorázovky pro jistotu jako rezervu) - nakonec jsme si prodloužili pobyt v penzionu, protože jsem dostala horečky ![]()
S praním bych pod stanem problém neměla - horší by to bylo se sušením - nechtělo by se mi nechávat plenky na šňůře u stanu a jet třeba někam na výlet ![]()
Luciusek píše:asha píše:To je pravda - sušení bylo kolikrát horší než to praní (u moře v pohodě, ale na horách to moc dobře neschne) - párkrát jsem převážela i vypraný mokrý plenky a dosušila na dalším stanovišti.Luciusek píše:asha píše:Brala jsem s sebou 2 kyblíky a večer jsem je ručně přemáchla - ono to zase tak moc času nezabereLuciusek píše:Tak to na ty dovoleny fakt obdivujuPavla23 píše:Já jsem látkovala už v porodnici, ale my jsme tam měli čtverce k dispozici v libovolném množství, házeli jsme je do kyblíku. Moje dcera měla jednorázovku jen jednou (je jí přes 8 měsíců) - a to když jsem zapomněla doma plenky a půjčovala jsem si od kamarádky. Odlátkovali jsme i dovolenou v horách i u moře. Mně ty jednorázovky fakt smrdí. A v té látce jim ty prdelky tak hezky voní
holky látkovaly jste některá už v nemocnici?
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že?, jak jsi to delala? Prala jsi je tam? Ja hnuskarim i na navstevach, ted pojedem na Vanoce po pribuznych a nemam na to, tahat jeste tasku plnou latkovek a pak resit prani a suseni… To jsem zvladala, jen kdyz jsme byli delsi dobu treba u nasich.
V některých místech dokonce měli pračku - to jsem měla vždycky radost
Když jsme někde třeba jen na 2 dny - házím plenky jen do velký igelitky a doma do pračkyTeda ja byla vecer na dovce tak orvana, ze jsem se slozila do kresla a vychutnavala chvile klidu
A dvoudenni navsteva jde, ale my ted jedem po pribuznych, coz znamena, ze budem tri dny na jednom miste a dalsi tri dny na dalsim… prani by jeste uslo, suseni uz hur…no nedam to, uz jen to baleni. Takhle je to naprosty silenstvi a uz ted se osypavam, jen si na to vzpomenuKolik mas prosimte deti? Jestli vic jak jedno, tak mas muj neskonaly obdiv…jestli jedno, tak jen obdiv
Ale mrzi mne to, i pribuzni potrebujou vychovavat
A co vzít látku aspoň na poslední 2 dny - po příjezdu doma hodit do pračky??
V plenkách mám jedno dítko, druhý bez plínek (5leté).
Ono to moc neschne ani u more. Stacily mokry rucniky… I teplaky treba dva dny. Byli jsme teda na severu a zadny velky vedro nebylo (moc ho nemusime). Ja na dovoleny s latkovkama nepocitam, se trema detma to bylo dost sileny i bez nich
Mozna bych to dala s mrnavym miminem a ctvercovkama, to jsem jen premachla a bylo to hned suchy.
Na ty navstevy jde i o to baleni…jedem na tyden a mame bagaze jak kdybychom se stehovali. Dokud byl nejmladsi mimino, jeste to slo, ted uz podstatne hur, uz je stejny cune, jako ti starsi. A teda je fakt, ze se nejvic tesim, jak vrazim VSECHNY deti babicce a ja budu SPAT!!! Takze ZADNY PRANI! ![]()
Luciusek píše:asha píše:Já brala látkovky i pod stan (jednorázovky pro jistotu jako rezervu) - nakonec jsme si prodloužili pobyt v penzionu, protože jsem dostala horečky
S praním bych pod stanem problém neměla - horší by to bylo se sušením - nechtělo by se mi nechávat plenky na šňůře u stanu a jet třeba někam na výlet
V Nemecku se teda nekradlo, nechavali jsme samotny i kola jen opreny o stromy. Otevreny stany… Myslim, ze o pliny by teprv zajem nebyl
Ale ja bych teda mela s pranim sakra problem, mela jsem ho i s varenim ![]()
asha píše:
careynka z tohohle duvodu mi prisly nejlepsi natahovaci vlnaky, mam Disany a mimino je melo az na hrudnik, takze z kopce nelezelo, pod tim vetsinou vazacka, ta taky neni tlusta. Jinak jsem ze zacatku davala i ctverce narovno a PULky a taky dobry. Flisaky mi prisly asi nejtlustsi, zvlast s kalhotkovkou.Teda jsem tu chvili a nejak mne to chytlo, mam totiz recidivu latkareni, vzdycky mne to chyta ve vlnach a sem jsem radsi nelezla, protoze podobny diskuze mi prisly vzdycky draho
jak narovno? proto se mi libi ty vicevrstvy, ze jdou jednoduse nasadit, ten novosklad je sam o sobe tlustej a kdyz dam jeste svchnaky tak je jak valach
ale s tema flisackama mu to nevadi, mam tu jedny PUL od Bambino Mio a ty jsou tvrdy a takovy neforemny… a kalhotky od Baby Lucy mu pekne otlacily nozicky, dost brutus, mel to uplne rudy a zarizly ![]()
holky a mate nektera Pastelky od Haipy??? Co na ni rikate??
careynka píše:
Pastelky jsou super - ale až tak od 3 měsíců. Do té doby vedly zavazovací disany.
Pastelky mají výhodu, že se přizpůsobí všem tvarům dítěte - prostě se snapkou upraví, takže jsou i hubeným i baculatým dětem.
Jenom jsem pořád někde zapomínala nebo ztrácela snapku ![]()
Normalne jenom poskladanou plinu…dam fotku. Mela jsem PULky Thirsties, ty jsou nahore prehnuty, takze konec pliny pod to zastrcis. Na tyhle svrchnaky jsem tenkrat nasla samy kladny ohlasy, sla jsem do nich a nelituju ![]()
http://rodina.cz/…kaxxxxxx.jpg
Jinak od Haipy nemam primo pastelky, ale tusim, ze je to stejny strih jako ty jejich bio frote (kupovala jsem je uz pro prostrednacku, tak nevim, jestli je jeste delaji). Daji se od narozeni a davam je i ted s vkladackou.
Luciusek píše:careynka píše:Pastelky jsou super - ale až tak od 3 měsíců. Do té doby vedly zavazovací disany.
Pastelky mají výhodu, že se přizpůsobí všem tvarům dítěte - prostě se snapkou upraví, takže jsou i hubeným i baculatým dětem.
Jenom jsem pořád někde zapomínala nebo ztrácela snapku
jsem si koupila tri radsi
a samo ze na kluka mam ruzovou, fialovou a zlutou ![]()
asha a neprocura se ti tou plenou bokem? Resp neprokadi
malej se soustredi a pak to vyleti a kde je mezirka tam to tece ![]()
careynka píše:Luciusek píše:jsem si koupila tri radsicareynka píše:Pastelky jsou super - ale až tak od 3 měsíců. Do té doby vedly zavazovací disany.
Jenom jsem pořád někde zapomínala nebo ztrácela snapkua samo ze na kluka mam ruzovou, fialovou a zlutou
Taky se mi casem sesly tri, kupovala jsem jednu… a ruzovou tenkrat nemeli
Ja zas funguju porad jen s jednou.
asha píše:careynka píše:Taky se mi casem sesly tri, kupovala jsem jednu… a ruzovou tenkrat nemeliLuciusek píše:jsem si koupila tri radsicareynka píše:Pastelky jsou super - ale až tak od 3 měsíců. Do té doby vedly zavazovací disany.
Jenom jsem pořád někde zapomínala nebo ztrácela snapkua samo ze na kluka mam ruzovou, fialovou a zlutou
Ja zas funguju porad jen s jednou.
to ja taky ale vim, ze za tyden uz ji nenajdu
tak radsi zasobicku
careynka píše:
asha a neprocura se ti tou plenou bokem? Resp neprokadimalej se soustredi a pak to vyleti a kde je mezirka tam to tece
Tyhle svrchnaky to nepustily
Akorat mne stvalo, ze ty lemy byly obcas zevnitr zluty a slo to blbe vyprat…idealni barva na kalhotky a pliny pro mimina je proste oranzova ![]()
asha píše:careynka píše:Tyhle svrchnaky to nepustily
asha a neprocura se ti tou plenou bokem? Resp neprokadimalej se soustredi a pak to vyleti a kde je mezirka tam to tece
Akorat mne stvalo, ze ty lemy byly obcas zevnitr zluty a slo to blbe vyprat…idealni barva na kalhotky a pliny pro mimina je proste oranzova
tak ja uz fakt nevim
budu si muset napsat na papirek, co chci koupit, abych to pak videla pohromade a mohla zacit zase skrtat ![]()