Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
18.12.10 20:51
Pavla23 píše:
holky látkovaly jste některá už v nemocnici?
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že? :think:

Já jsem látkovala už v porodnici, ale my jsme tam měli čtverce k dispozici v libovolném množství, házeli jsme je do kyblíku. Moje dcera měla jednorázovku jen jednou (je jí přes 8 měsíců) - a to když jsem zapomněla doma plenky a půjčovala jsem si od kamarádky. Odlátkovali jsme i dovolenou v horách i u moře. Mně ty jednorázovky fakt smrdí. A v té látce jim ty prdelky tak hezky voní :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.12.10 20:51

holky mám prosíka..je tu nějaká švadlenka,kzerá by mi ušila kasář na postýlku,dle mého přání,látku bych poslala a práci zaplatila…jde mi o to,že nikde nemůžu sehnat kapsář dle mých představ,koupila jsem si látku,ale k našim se nedostanu,abych si hi ušila a už ho fakt mooooc potřebuju,páč mě nebaví furt běhat do pokojíku pro plínky a nebo jít s malým z obýváku do pokojíku a zpět (mám to dooost dakeko)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.12.10 20:52
ivuska.h píše:
Pavla23 píše:
A co látkové vložky na očistky po porodu?to bych jich potřebovala asi mraky že? :think:
Já jsem po porodu Ondry používala látkovky pro sebe, cca od 3. dne po porodu. Jemu jsem látkovku dala hned po narození, ale druhý den mu to začalo trochu rozmokvávat pahýlek pupíku, takže pak měl pár dní jednorázovky a až pahýlek upadl, šel zas do látky.

Nás v porodnici učili jak dávat čtvercovku - jeden konec pod pahýlek a druhý nad pahýlek. Bylo to takhle i šetrnější než jednorázovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.12.10 20:57
Luciusek píše:
Pavla23 píše:
Já jsem látkovala už v porodnici, ale my jsme tam měli čtverce k dispozici v libovolném množství, házeli jsme je do kyblíku. Moje dcera měla jednorázovku jen jednou (je jí přes 8 měsíců) - a to když jsem zapomněla doma plenky a půjčovala jsem si od kamarádky. Odlátkovali jsme i dovolenou v horách i u moře. Mně ty jednorázovky fakt smrdí. A v té látce jim ty prdelky tak hezky voní :huban:

Tak to na ty dovoleny fakt obdivuju :palec: , jak jsi to delala? Prala jsi je tam? Ja hnuskarim i na navstevach, ted pojedem na Vanoce po pribuznych a nemam na to, tahat jeste tasku plnou latkovek a pak resit prani a suseni… To jsem zvladala, jen kdyz jsme byli delsi dobu treba u nasich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
18.12.10 21:00
Luciusek píše:
ivuska.h píše:
Pavla23 píše:
Já jsem po porodu Ondry používala látkovky pro sebe, cca od 3. dne po porodu. Jemu jsem látkovku dala hned po narození, ale druhý den mu to začalo trochu rozmokvávat pahýlek pupíku, takže pak měl pár dní jednorázovky a až pahýlek upadl, šel zas do látky.
Nás v porodnici učili jak dávat čtvercovku - jeden konec pod pahýlek a druhý nad pahýlek. Bylo to takhle i šetrnější než jednorázovka.

Já jsem dávala právě hned kalhotkovky a neměla jsem v té době ještě novorozenecké s ohýbáním na pupík. A i svrchňáčky mu přes to pak šly, vlhko tam bylo tak jak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
18.12.10 21:04
ivuska.h píše:
lenholka píše:
prece jenom miminkovsky hovinko a menstruacni krev je docela rozdil
Pokud jsi to myslela tak, že ta krev je horší, tak tě teda nechci strašit, ale možná po začátku příkrmů změníš názor :mrgreen:

no to je fakt… to asi bude neco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.12.10 21:09
asha píše:
Luciusek píše:
Pavla23 píše:
Já jsem látkovala už v porodnici, ale my jsme tam měli čtverce k dispozici v libovolném množství, házeli jsme je do kyblíku. Moje dcera měla jednorázovku jen jednou (je jí přes 8 měsíců) - a to když jsem zapomněla doma plenky a půjčovala jsem si od kamarádky. Odlátkovali jsme i dovolenou v horách i u moře. Mně ty jednorázovky fakt smrdí. A v té látce jim ty prdelky tak hezky voní :huban:
Tak to na ty dovoleny fakt obdivuju :palec: , jak jsi to delala? Prala jsi je tam? Ja hnuskarim i na navstevach, ted pojedem na Vanoce po pribuznych a nemam na to, tahat jeste tasku plnou latkovek a pak resit prani a suseni… To jsem zvladala, jen kdyz jsme byli delsi dobu treba u nasich.

Brala jsem s sebou 2 kyblíky a večer jsem je ručně přemáchla - ono to zase tak moc času nezabere :wink: V některých místech dokonce měli pračku - to jsem měla vždycky radost :palec:
Když jsme někde třeba jen na 2 dny - házím plenky jen do velký igelitky a doma do pračky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
18.12.10 21:12

a to za ty 2 dny nezasmrádnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.12.10 21:15

Dovolená či nějaký jiný delší pobyt se dá v pohodě látkovat, já tak látkovala 5 týdnů v lázních, byla jsem se starší dcerou a malou jsem měla samozřejmě sebou, na noc jsem teda dávala hnusky. Jinak přes den jsem plíny házela do kýblu a večer než děti usly, tak jsem vyprala a pověsila. V soboty jsme ale jezdili domů, zdrhali jsme, tak že jsem si vyprala doma a v neděli zpět do lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.12.10 21:17
Luciusek píše:
asha píše:
Luciusek píše:
Pavla23 píše:
Brala jsem s sebou 2 kyblíky a večer jsem je ručně přemáchla - ono to zase tak moc času nezabere :wink: V některých místech dokonce měli pračku - to jsem měla vždycky radost :palec:
Když jsme někde třeba jen na 2 dny - házím plenky jen do velký igelitky a doma do pračky :-)

Teda ja byla vecer na dovce tak orvana, ze jsem se slozila do kresla a vychutnavala chvile klidu :mrgreen: Kolik mas prosimte deti? Jestli vic jak jedno, tak mas muj neskonaly obdiv…jestli jedno, tak jen obdiv :mrgreen:

A dvoudenni navsteva jde, ale my ted jedem po pribuznych, coz znamena, ze budem tri dny na jednom miste a dalsi tri dny na dalsim… prani by jeste uslo, suseni uz hur…no nedam to, uz jen to baleni. Takhle je to naprosty silenstvi a uz ted se osypavam, jen si na to vzpomenu :zed: Ale mrzi mne to, i pribuzni potrebujou vychovavat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
18.12.10 21:17
janika1975 píše:
a to za ty 2 dny nezasmrádnou?

Zasmrádnou :mrgreen: Ale dva dny se běžně skladuje i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.12.10 21:18

Já peru za 2 dny i doma - někdy i skoro 3 dny (záleží jak moc objemný plenky používám a jestli přebaluju i v noci). Počůraný jsou cítit čpavkem - u pokaděných je to horší - tak je předepírám z nejhoršího a potřu žlučovým mýdlem. Když je dávám do pračky tak „nevoní“ :oops:, ale vždycky se vyperou dobře :palec: Skladuju na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.12.10 21:19

Jo a teda doplnuju, ze jsme byli pod stanem…a dalsich par let budem, protoze stan a vybaveni nas normalne letos zruinovaly 8-) Nemci by ale cumeli, kdyby nam mezi stanama jeste vlaly latkovky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.12.10 21:20
asha píše:
Jo a teda doplnuju, ze jsme byli pod stanem…a dalsich par let budem, protoze stan a vybaveni nas normalne letos zruinovaly 8-) Nemci by ale cumeli, kdyby nam mezi stanama jeste vlaly latkovky :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.12.10 21:20
asha píše:
Jo a teda doplnuju, ze jsme byli pod stanem…a dalsich par let budem, protoze stan a vybaveni nas normalne letos zruinovaly 8-) Nemci by ale cumeli, kdyby nam mezi stanama jeste vlaly latkovky :mrgreen:

Ale vypadalo by to pěkně, ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí