Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Caerynko tak ja sem poprve prisla a chtela po holkach jen info o AiO,ze jako zbytek je moc veda
,no jsem nakopila jen same AiO a SiO a pak jsem prisla na kalhotovky a vlnacky
a ted uz mam jen par AIO na ven a na doma pouzivam jedine kalhotovky a vlnaky…me to prijde lepsi nez pul a flis uz jen kvuli tomu,ze kdyz jsou vlhke,tak je jen prehodim pres cokoliv kde nedosahne dite a za hodku uz po nich zase sahnu a hodim tam druhe…peru je jen v pracce v programu na vlnu a jednou tak za 5 tydnu je vyprane a ususene dam do laolinove lazne. Ja se bala hrozne toho lanolinovani,ale je to uplna pohoda.....jinaktea ja ctverce nepouzivam,pac jsem na to lina a nejak radejinbalim do kalhotovek. Sem tam teda vytahnu disanu a do ni dam bambusove kikko a ubalim dite do ni…a jakoze tech disan mam doma 12
,asi bych je mela taky prodat ![]()
Tak jsem se snažila malinko si doplnit základní vzdělání… ![]()
A mám pár doplňujících dotazů:
Látkové vložky: Po použití přemáchnout, namydlit, dát do kýble s plínama, prostě proces jako s posranou plínou. Jasný. A jak se to řeší v práci? To si to z WC berete v pytlíčku v kapse a doma perete?
Kalíšek: Chápu to správně, že tohle se nainstaluje, párkrát za den vyleje a nainstaluje po vylití znovu? To je pak člověk po zápěstí jak prase, ne? V čem je to lepší oproti tamponu? Vyjma případů, že se někdo po klasickém tamponu osype, to je pak jasný.
Já teda AIO ani SIO nemám a ani po nich neprahnu. Možná se to změní s věkem a pohyblivostí dítěte, tedy i s ochotou spolupracovat při přebalování. Ale zatím mi přijde jako nejlepší varianta dát cokoliv na prdelku a na to nějaká kaťata. Já jsem schopná dát dvě čč, upevnit snapkou a na to vlňáčky - je to blbě?
AIO mi přijde už skoro zbytečná, když mám materiál k navrstvení.
Mně ani ty čč nijak neurážejí, u těch mám naopak největší ochotu k častému přebalování, neb je nijak nešetřím ![]()
Jo a co mě taky nějak neláká jsou ty zavazovací, třeba Disany. To mě neoslovilo.
janika1975 píše:
Tak na této diskuzi se vůbec nechytám.
Pročpak? Směle do toho, já jsem sem vlezla na nějaké stránce tisíc a něco s tím, že jsem to ani náhodou nečetla. A vůbec mě tu holky nevyhazovaly, dokonce mi vždycky někdo odpověděl na mé dotazy různých stupňů banality ![]()
A docela jsem se časem zorientovala v terminologii: čč, vv, AIO, SIO, PUL,........ ![]()
Bruni, nebudes az po zapesti
Kdyz nainstalujes kalich, krev tece dovnitr. Takze prostor kolem kalichu az vnejsek je cisty, kolem kalichu nic netece. Prsty budes mit zaspinene priplizne stejne jako kdyz si zavadis tampon.
Kalich ma tu vyhodu, ze nevysusuje sliznice jako tampon. Plus samozrejme tampon vyhodis, kalich vyplachnes a znovu zavedes. Ja jsem byla s kalichem hodne spokojena, na den, na noc, jen cca po 2dnech uz mi zacal trochu smrdet, tk jsem ho umyla, vyvarila a znovu zavedla, to zabere 20min, na tu dobu jsem mela latkovou vlozku.
Bruni, pro me je aio takove fajn reseni, kdyz potrebuju honem prebalit, treba mi dite nechce lezet, ruzne se prevraci, tak aby to byla rychlovka.S pidi miminem je to teda hlavne o tesneni tekuteho kadeni a to nejlip tesni sklad ze ctverce nebo vazacka, ale kdyz uz clovek nemusi tolik resit ten kakanec, tak jsou aio dobre reseni A hlavne, nekdo ma neodolatelnou touhu davat krasne pliny a nejhezce se delaji bud kalhotkove nebo prae aio ci sio
Ahoj holky!
Jsem si u vas trochu pocetla, zatim jsem se branila psani, protoze tady to docela jede, a po mne porad nekdo neco chce, nemam chvili klid
Doufam, ze se muzu pridat (obcas) ![]()
Mam dotaz: nemate nektera AIO Thirsties? Mela jsem pro prte kalhotky a byly super, ted uvazuju o AIO…
Na Anavy se chodim divat, ted jsem koukala na novy vzory…jeden by kupoval, ale ta cena je uz na mne moc
Snad se po Vanocich zmuzu aspon na jednu
(chtelo by to nejaky vyprodej
)
Ad kalisek, koukam ze tu resite. Ja odolavala par let, dalsich par let jsem uzravala..a ted ho mam uz druhy mesic. Mam ho zadara, tak jsem do nej sla… a fakt to predcilo moje ocekavani. Zatim si teda nedovedu predstavit instalaci jinde, nez doma, ale ono to ani neni treba, protoze vydrzi fakt dlouho. S tamponama se to neda srovnat, nejvetsi plus pro mne je, ze nemusim hlidat, kdy mi tyhle veci dojdou ![]()
Ale uplne chapu, ze je to pro nekoho nepredstavitelny, pro nekoho (i pro mne) je to docela tezce stravitelny ![]()
Mmch. vazacky pro novose byly pro mne naprosto uzasny!!! Pres to jen salicka a jelo se ven…v lete idealni kombinace ![]()
Já ještě doplním k tomu kalíšku, nezavádí se tak hluboko jako tampon, tak že ze své zkušenosti mohu říct, že nejsem umazaná až po zápěstí. ![]()
A nezkoušel jste někdo kombinači čč, vlněný obdélník vázačka a měnit jen čč? Nebo to vždycky schytá i ta vlna?
Brun - AIO, repektive SIO je fajn na ven. Třeba na hřiště, do herny, na plavání… Tam už se mi moc nechce operovat s novoskladem. Uvidíš, až bude mimčo starší, možná k nim stejně dospěješ.
Kalíšek - já ho furt plánovala, už jsem měla vybráno. Stále jsem po porodu čekala na první MS a dřív jsem se dočkala // . ![]()
Katy2 píše:
Alpako tak snad se té MS někdy dočkáš, třaba za 5 let.
Já bych se ani nezlobila, kdyby ne. ![]()
Alpaka píše:
A nezkoušel jste někdo kombinači čč, vlněný obdélník vázačka a měnit jen čč? Nebo to vždycky schytá i ta vlna?Brun - AIO, repektive SIO je fajn na ven. Třeba na hřiště, do herny, na plavání… Tam už se mi moc nechce operovat s novoskladem. Uvidíš, až bude mimčo starší, možná k nim stejně dospěješ.
Kalíšek - já ho furt plánovala, už jsem měla vybráno. Stále jsem po porodu čekala na první MS a dřív jsem se dočkala // .
Tak nevim, co prsne myslis, ale CC+vazacka +vlneny obdelknik jsem davala…
Foto
http://rodina.cz/…l_5979_1.jpg
Myslis neco takovyho? Casto jsem menila jen tu vnitrni plinu.
asha píše:Alpaka píše:
A nezkoušel jste někdo kombinači čč, vlněný obdélník vázačka a měnit jen čč? Nebo to vždycky schytá i ta vlna?Tak nevim, co prsne myslis, ale CC+vazacka +vlneny obdelknik jsem davala…
Myslis neco takovyho? Casto jsem menila jen tu vnitrni plinu.
Foto
http://rodina.cz/…l_5979_1.jpg
Tak jsem to myslela, jen vyměnit pořadí - navrch by byla vázačka, která by to držela všechno dohromady.
Kalíšek jsem si chtěla koupit za odměnu po prvním porodu. Nakonec to skončilo císařem… tak teď nevím jakou velikost
chtěla jsem rovnou tu větší. Ale MS zatím nikde, brzo plánujeme druhé dítko, takže to bych asi ani moc nevyužila
Ale líbí se mi TENTO
Ale látkové vložky zkoumám a chci si nějaké pořídit, tak vybírám jaké